Av Felicia Bauren

HOROSKOP - Onsdag 20/4

Hva står i stjernene for deg i dag? Sjekk dagens horoskop!

Noen trender kommer og går hver sesong, mens andre trender, som den svarte eyelineren, blir ikoniske klassikere.

Heldigvis er det enklere å mestre den dramatiske eyelinerstreken enn det ser ut som.

- Det er så enkelt som at øvelse gjør mester, sier Yiji Asano, internasjonal makeupartist for Shu Uemura.

- Som en generell regel, ikke legg på for mye. Start med en tynn strek og jobb med den først. Å legge en for tykk strek i starten er der de fleste tråkker feil.

Så vær stødig på hånden, og børst støvet av sminke­penselen – det er bare å begynne å øve!

Klassisk svart eyeliner kler alle. Her fra Chanels vår- og sommervisning. © Imaxtree

Primetime

Det er ingen hemmelighet at en primer er den beste forsikringen sminken din kan ha, og dette gjelder også for eyeliner. Å legge et grunnlag på øyenlokket er viktig, ellers vil hudens naturlige oljer gjøre at holdbarheten blir betydelig dårligere.

Før du starter med eyelineren, legger du et tynt lag concealer eller øyenskyggeprimer på øyenlokkene. Legg hodet lett bakover mens du ser i speilet og påfører, slik at primeren kommer så tett på vipperaden som mulig. La den tørke i noen sekunder før du påfører andre produkter, for best effekt.

Øyenskyggeprimer, Prime Time Eyelid Primer, fra Bare Minerals, kr 459.

Puddervarianten

Om du er helt nybegynner eller overhodet ikke er i nærheten av å få til å legge eyeliner, er det å bruke en svart pudderøyenskygge den mest idiotsikre varianten. Fukt eyelinerpenselen lett med vann slik at den påfører mer konsentrert farge og unngår at skyggen drysser. Trykk så øyenskyggepenselen i små, lette strøk langs vipperaden.

Start ved den ytterste øyekroken og tegn opp formen på eyelineren først. Fyll så i en mer mettet farge på neste strøk. Etter penselen har tørket litt, kan du bruke restene av øyenskyggen langs vippene under øynene også, for å gi mer definisjon uten at uttrykket blir for hardt.

Eyelinerpensel, #208 Angled Brow Brush, fra Mac, kr 195. Svart øyenskygge, Diorshow Mono Eye­shadow i fargen Khol, fra Dior, kr 296.

Riktig verktøy

For å legge eyeliner trenger du en kort, stiv pensel som skal være smal. Slike pensler er enklest å manøvrere og lar deg komme helt inn til vipperoten.

Både skrå og rette pensler fungerer, men prøv en variant som er laget spesielt for eyeliner eller bryn.

Svart eyeliner er en klassiker av en grunn – den kler alle. Men det er ikke den eneste fargen som gjør det. Prøv deg fram! © Imaxtree

Nye nyanser

Svart eyeliner er en klassiker av en grunn – den kler alle. Men det er ikke den eneste fargen som gjør det.

– Mine favorittnyanser varierer ut fra når på dagen det er, men jeg har en forkjærlighet for gulltoner. Det gir en varm og glamorøs følelse til all makeup, og jeg elsker kombinasjonen av glødende hud kombinert med gulltoner denne sesongen, sier Yiji.

Bruk en varm, metallisk skygge sammen med eyelineren din for en flatterende look som også er idiotsikker. Om du legger feil er det enkelt å rydde opp i, siden skyggen vil skjule alle spor av farge. Fukt en bomullspinne med vann og juster ­streken slik du ønsker, og skjul sporene med øyenskyggen etterpå.

Foundation, Miracle Cushion Foundation, fra Lancôme, kr 375. Metallisk øyenskygge, 3 Couleurs Smokey i fargen Smokey Nude, fra Dior, kr 425.

Grunnlaget

Et lett lag foundation gjør at den klassiske eyelineren ser freshere ut på et øyeblikk. Sunn, frisk hud er et must for denne looken. En glødgivende foundation gir huden en fuktet look og trenger ikke påføres så nøyaktig.

Gelliner, Fluidline i fargen Blacktrack, fra Mac, kr 150. Gelliner, Eye Studio Lasting Drama Gel­Liner, fra Maybelline, kr 129.

Naturlig utvalg

For en mer dempet eyeliner kan du bytte ut den flytende med en gelé­variant. Det er en formel som er enkel å påføre siden den lar deg legge fargen direkte mellom vippene. Og du har muligheten til å duse ut streken om du vil ha en mykere effekt.

Bruk en eyelinerpensel, og begynn i ytre øyekrok. Du får også en mer naturlig effekt om streken er hardest ytterst og gradvis blir mykere lenger inn hvor du har færre vipper. Om du sliter med å tegne en rett strek, prøv å dytte fargen på i små, lette punkter langs vippene og til slutt legge en samlet strek over for å jevne ut. 

Eyeliner under øyet hos Just Cavalli.

På undersiden

Å legge streken langs de nedre vippene i stedet for på toppen er en spennende trend denne våren.

– Det åpner opp øynene og får dem til å se større ut. Om du er sliten, kan det få deg til å se sunnere og mer våken ut, sier Asano.

Han brukte en kombinasjon av matte øyenskygger og påførte dem med en eyelinerpensel for å skape definisjon ved de nedre vippene, mens øyelokkene etterlates bare.

Eyeliner, 3-Dot Liner, fra Clarins, kr 260. Eyeliner, Super Liner Perfect Slim i fargen Black, fra L’Oréal Paris, kr 129. Eyeliner, Artliner, fra Lancôme, kr 320. Eyeliner, Fine Liner Eye Stylo, fra Isadora, kr 109. Eyeliner, Effet Faux Cils Shocking, fra Yves Saint Laurent, kr 295.

Flytende svart

Om du virkelig vil ta den helt ut med en glossy, svart eyeliner, er en flytende eyeliner det riktige valget for deg. Når du påfører flytende varianter, er det viktig å ha en stø hånd, så hvil albuen på bordet mens du påfører for å forhindre skjelvende hender. Hold øynene lukket i noen sekunder etter påføring, for å forhindre at eyelineren smitter på øyelokket.

For et ekstra nøyaktig resultat kan du løfte opp øyenbrynet med en finger slik at du kommer enda tettere på vippene. Dette er en bedre teknikk enn å strekke øyelokket utover, som gjør det enklere å tegne streken, men vanskeligere å få en helt rett sterk.

Vipp opp

Den tradisjonelle eyelineren har vanligvis en ganske tykk strek, så en tynn strek kombinert med masse punktvipper er en fin måte å gjøre den mer moderne på.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!