Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Er det en tid på året man virkelig bør pleie seg, så er det om vinteren.

Vi bruker mer tid innendørs enn ellers, huden blir sensitiv og tørr og lett påvirket av temperatursvingninger, og det er nettopp nå kroppen har behov for litt ekstra pleie.

Her er 13 fantastiske produkter som gjør deg ekstra vakker i årets mørkeste og kaldeste vintermåneder!

I LAGUNEN

Duften av sjø og hav er kanskje noe vi forbinder mest med sommeren, men ett sted man alltid kan drømme seg vekk til tropiske strender er på baderommet. Mens stue og soverom kanskje får dufte av varme, lune ingredienser, er et duftlys med lukt av sjøskvulp i sitt helt rette element på badet. Duftlys, Maison Blanc Laguna fra Voluspa, kr 248.

LUKSUSBAD

Selv om kroppen synes mindre på vinteren, fortjener den vel så mye pleie. Deilige, velduftende skimmerperler tilsettes lunket badevann (ikke for varmt, for det tørker ut huden på sikt!) og er et lukustilskudd både på kveldstid og i late helger når man kan sove lenge og stige rett fra senga over i et varmt bad. Bedre start på dagen får man ikke! Badeperler, Shimmer Bath Beads fra Michael Kors, kr 360.

DRÅPER AV GLØD

Maks fem dråper over ansikt og hals er det som skal til for at denne prisbelønte ansiktsoljen skal levere sin glødende, fuktige og anti-aldrende effekt, både umiddelbart og på sikt. Argan-, rose- og nypeolje, samt vitamin E, er nøkkelingrediensene, og siden oljen trekker raskt inn fungerer den også utmerket under makeup hvis du har normal til tørr hud. Ansiktsolje, Face Oil for Glowing Radiance fra Ila, kr 849.

HUDPERFEKSJON

For å optisk skape illusjonen av en gjennomfuktet, ung hud på et blunk, er hemmeligheten å påføre et produkt som gir akkurat nok glans til ansiktet til at det ser ut som om man har hud totalt urørt av ytre påkjenninger. Med Tom Fords Illuminating Protective Primer ser det ikke ut som om du har på deg sminke, og i tillegg beskytter og fukter den. Selv på overskyede dager ser det ut som sola stråler i ansiktet ditt. Primer, Illuminating Protective Primer fra Tom Ford, kr 585.

SUNN SKRUBB

Kropp og ansikt trenger å bli kvitt døde hudceller for å få den friske huden fram. Mange peelinger inneholder plastperler som riktignok skrubber, men som også skylles ut i havet og skaper ubalanse i økosystemet. Det beste er å bruke en klut, børste eller skrubb som ikke skader miljøet og som samtidig fysisk fjerner døde celler og stimulerer sirkulasjonen. Slik vil huden din få bedre effekt av hudpleien du bruker også. Kroppsbørste, Body Brush Recharge Ionic Body Brush fra Karmameju, kr 449.

Fra venstre: Duftlys, Maison Blanc Laguna fra Voluspa, kr 248. Badeperler, Shimmer Bath Beads fra Michael Kors, kr 360. Ansiktsolje, Face Oil for Glowing Radiance fra Ila, kr 849. Primer, Illuminating Protective Primer fra Tom Ford, kr 585. Body Brush Recharge Ionic Body Brush fra Karmameju, kr 449.

VARM OPP HVITFARGEN

Vakker lys porselenshud à la Snøhvit er lekkert, men er du som andre blekansikter og bare blir litt grå og gusten når soldagene blir færre og kortere, så la en økologisk selvbruner gjøre jobben for deg. Er du veldig blek, bruk Eco Tan Winter Skin beregnet for lyse hudtoner, så slipper du en unaturlig farge. Og husk: Ikke overdriv – du skal ikke bli ompalompa-brun, du skal bare bytte ut den gustne hudtonen med en litt friskere en! Selvbruner, Winter Skin Light/Medium fra Eco Tan, kr 369.

SOLKYSSET

Når en farge heter Sunshine, er det lett å la seg friste! Det beste med dette finske mineralpudderet er at det er matt i bunn, men inneholder lysreflekterende diamanter, noe som gir en veldig realistisk farge. Børst lett over ansiktets høyder – panne, kinn og hake, og en sveip

på tvers over neseryggen – og vips, «har du vært en langhelg i St. Tropez?»! Solpudder, KA Bronzing Powder i fargen Sunshine fra Kide Cosmetics, kr 599.

HOLD PÅ ELASTIKKEN

Temperaturforandringene mellom inne- og uteklima kan gjøre håret porøst og sprøtt. Men får manken de rette produktene, vil håret vedlikeholde spensten og elastisiteten det får om sommeren. Sørg for at hårpleien din er av god kvalitet og skånsom for sarte hodebunner, som for eksempel Replumping-serien fra Davines, som er som skreddersydd for norsk vinterhår. Dette serumet inneholder hyaluronsyre som fyller porøst hår med fukt og gir en lekker blankhet til hårstråene – helt uten å klisse. Hårserum, Natural Tech Replumping Hair Filler Superactive fra Davines, kr 359.

VANNFRI KULDEKREM

Tørre, røde fjes er tegn på ubalanse og skade, og bruker du vannholdige produkter kan disse faktisk fryse i huden og forårsake ytterligere skade. La gjerne fuktighetskremen din virke i 30 minutter før du går ut i minusgradene slik at vannet i produktet rekker å fordampe, eller vær på den helt sikre siden og bruk en kuldekrem uten vann. Denne tuben kan brukes overalt, som for eksempel på knusktørre hender, og inneholder bivoks og lanolin som lar huden puste gjennom det beskyttende laget. Kuldekrem, Calendula Weather Protection Cream fra Weleda, kr 99.

Fra venstre: Selvbruner, Winter Skin Light/Medium fra Eco Tan, kr 369. Solpudder, KA Bronzing Powder i fargen Sunshine fra Kide Cosmetics, kr 599. Hårserum, Natural Tech Replumping Hair Filler Superactive fra Davines, kr 359.Kuldekrem, Calendula Weather Protection Cream fra Weleda, kr 99.

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

VÆR DIN EGEN HUDPLEIER

Dårlig samvittighet fordi du aldri rekker eller har råd til hudpleier? Tips: Invester i ansiktsmasker for jevnlig bruk. Det er bedre å behandle huden et par ganger i uka enn å kun gå til én full overhaling hver 6. uke. Denne to-i-en masken både renser og fukter i dybden og forfiner overflaten med jojobakorn – en perfekt partymaske. 10 minutter er alt som skal til! Ansiktsmaske, Original Skin Retexturizing Mask fra Origins, kr 250.

REAL RENS

Huden blir skinnende ren med den populære Clarisonic-kosten, og dette multifunksjonelle apparatet kan brukes til alle hudtyper og til flere formål. Det gjelder bare å velge rett børste. Deep Pore renser i dybden, Delicate egner seg for sensitiv hud mens Body dyprenser utringning og rygg og gjør at dette området, som lett kan få tilstoppede porer og kviser, også blir skinnende rent. Rensemaskin, Mia 2 i fargen Peony fra Clarisonic, kr 1.175. Rensekost, Brush Head Body fra Clarisonic, kr 199.

POMADE MED FARGE

Rene, økologiske pomader uten vann inneholder mer pleie og beskytter den tynne huden bedre i vinterkulda, slik at tørre, flassende lepper forsvinner. Klassikeren Burt’s Bees er av reneste sort og en favoritt hos mange anerkjente makeupartister. Prøv den som heter Replenishing, den lukter av deilige frukter og gjør leppene myke, glansfulle og perfekt farget i en sexy transparent rosafarge. Leppepomade, Lip Balm Replenishing fra Burt’s Bees, kr 63.

FUKT I OLJEFORM

Hud, hår, negler og kropp – oljer fungerer like godt sommer som vinter, men trikset er å sørge for at huden er varm og fuktig når du påfører det, som for eksempel rett etter at du har dusjet, for da trekker oljen lettere inn. Hudpleie har generelt best effekt om natten når huden regenereres, så gå til sengs nydusjet og nysmurt – og våkne opp med fløyelshud fra himmelriket. Og ikke glem at oljer også kan brukes i badekar og til massasje! Kroppsolje, Body Oil fra Rudolph, kr 580.

Følg ELLE på Facebook!

Fra venstre: Ansiktsmaske, Original Skin Retexturizing Mask fra Origins, kr 250. Rensemaskin, Mia 2 i fargen Peony fra Clarisonic, kr 1.175. Rensekost, Brush Head Body fra Clarisonic, kr 199. Leppepomade, Lip Balm Replenishing fra Burt’s Bees, kr 63. Kroppsolje, Body Oil fra Rudolph, kr 580.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!