Se opp for Edda Gimnes§ FOTO: Camilla Andersen

Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Norske Edda Gimnes (25) er virkelig et navn verdt å merke seg.

Ikke bare dukket hun opp på listen New York Times lagde i fjor med tittelen "10 designspirer å følge med på".

Forrige uke var hun også en av tre designspirer som fikk lov til å vise fram sin kolleksjon under London Fashion Week, med tittelen "One to watch".

- Det var helt fantastisk. En skikkelig ut av deg sjæl-opplevelse, sier Edda.

Oslo-jenta har nylig fullført en bachelorgrad i klesdesign fra prestisjetunge London College of Fashion, der hun har gått på Womens Wear-linjen. Hun har også hatt praksisplass hos designeren Jonathan Saunders.

- Under LFW fikk jeg lov til å caste mine egne modeller, bestemme hvordan hår og makeup skulle se ut, hva slags musikk som skulle spilles under showet - alt. En drøm som ble virkelighet. Jeg fikk møte mange jeg ser opp til i bransjen, og midt oppi det hele dukket Jimmy Choo opp for å ta en titt på skoene i kolleksjonen min.

Edda tegner ulike mønstre for fri hånd, før hun digitaliserer tegningene på stoff og deretter begynner å sy og designe plaggene.

I kveld er hun en av 12 som skal være med i den prestisjetunge finalen av Remix, et verdensomfattende moteevent som arrangeres i samarbeid med italienske Vogue og Vogue Talents. Eventet er et resultat av en internasjonal konkurranse for unge, nyutdannete designere som blir bedt om å skape en kolleksjon kun for konkurransen.

Følg med på Edda på Instagram, under navnet @edzgimnes.

Følg ELLE på Facebook!

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!