Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Forrige uke var det duket for Oslo Runway, som innebærer to dager fulle av fantastiske visninger med både etablerte og mer up and coming norske designere.

Under har vi samlet noen tanker fra et par av de mange navnene som viste fram sine kolleksjoner på catwalken.

 

Holzweiler

Maria Skappel Holzweiler, Creative Director i Holzweiler:

Hvordan synes du visningen gikk?

- Jeg fikk jo ikke sett selve visningen, i og med at jeg stod bak scenen, men jeg synes organiseringen gikk mye bedre enn sist, og jeg er veldig fornøyd med stylingen, hår, makeup, location og teamet generelt!

Hvordan var responsen?

- Responsen har generelt vært god, men internasjonal presse har vært fantastisk. Det er utrolig morsomt med så gode tilbakemeldinger fra de som ikke «kjenner» oss fra før.

Hva var du mest fornøyd med?

- At vi fikk lov til å vise kolleksjonen i Edvard Munchs utendørsatelier på Ekely. Det var en drøm!

Hvilket plagg er ditt favorittplagg fra kolleksjonen?

- Jeg liker spesielt godt de håndstrikkede genserne som er laget av rester etter silkeskjerfene våre. Andre favoritter er hettegenserne med logo og de printede kjolene med volang ermer!

 

HAIKw/

Hvordan synes dere visningen gikk?

- Visningen gikk så bra. Fra superfin back stage-stemning, bra oppmøte, best team fra studioet vårt, klærne og stylingen - alt gikk som det skulle!
 

Hvordan var responsen?

- Veldig bra respons! Folk sier at man kan lese kolleksjonen på mange nivåer og det er vi superfornøyde med og stolte over. Og så digger de tekstilene som er laget av Toril Johannessen. 
 

Hva var dere mest fornøyd med?

- Konstellasjonen som oppstår, der alt det en kolleksjon innebærer – så mange enkeltelementer blir kombinert, - ulike tekstiler, valgene man har tatt hele veien og stylingen. Silas Henriksen stylet showet og han var helt fantastisk å jobbe med.
 

Hvilket plagg er ditt/deres favorittplagg fra kolleksjonen?

Kimono Ware House Coat. 

 

Diemme, Cala Jade og FWSS:

Hvordan synes dere visningen gikk?

- Vi var utrolig spente dagene før. Vi hadde begitt oss ut på et relativt ambisiøst set design; et hjul som skulle bevege seg med produkter på display med en modell gående inni. Det var mange fallgruver på veien, men en fantastisk deilig følelse når man ser at det meste fungerer. Vi er veldig fornøyde!

Hvordan var responsen?

- Vi har fått tilbakemeldinger på showet, at det har vært kult å se noe som er annerledes og kanskje litt uventet. Vi har også fått god respons og cred for at vi er tre merker som har slått oss sammen for én visning, samarbeid på tvers av bransjen i Norge har kanskje vært litt fraværende tidligere.

Hva var dere mest fornøyd med?

- Vi er mest fornøyd med at vi endelig fikk til et samarbeid oss tre merker i mellom. Vi er tre merker som tilbyr tre forskjellige produktkategorier, noe som gjør av vi ikke konkurrere direkte mot hverandre. Ulike kreative hoder, ulik erfaring gjør at det har vært gøy og spennende å samarbeide.

Hvilket plagg er deres favorittplagg fra kolleksjonen?

Cala Jade: Den denim blue-serien er en absolutt favoritt, og det nye veskemodellen Koala L.

Diemme: Skomodellen Fontesi i black deer, samt alle skoene i Linton tweeds.

FWSS: Av nøkkelplagg å trekke frem fra kolleksjonen er det røde settet (jakke og skjørt) og den hvite off-shoulder blusen.

 

ByTiMo

Hvordan synes du visningen gikk?

- Vi hadde et bilde i hodet som vi nesten ikke våget å tro at vi skulle få til. Men vi kan vel ikke si noe annet enn at vi er veldig fornøyde med resultatet!Modellene var magiske, musikken fra Sandra Kolstad og blomsterdekorasjonene fra Mina Milanda skapte et vakkert rom og en fin bakgrunn for kolleksjonen!

Hvordan var responsen?

- Over all forventning både fra inn og utland! Jeg er så takknemmelig for alle positive tilbakemeldinger og for alle som kom på visningen. Nå krysser jeg fingrene for at Oslo Runway får økonomisk støtte slik at vi kan få til flere sesonger.

Hva var du mest fornøyd med?

- Vi hadde levende duer i finalen, og når vi hadde gjennomgang, fem minutter før gjestene kom inn døren, fløy duene over alt, jeg var livredd for hva som kunne skje! Men, når modellene hadde duene på hånden under selve visningen, satt de pent og pyntelig. Som de sier på teateret, en dårlig generalprøve gir alltid en bra forestilling!

Hvilket plagg er deres favorittplagg fra kolleksjonen?

- Det må være plaggene i «tulip» printet, som jeg også laget et magisk showpiece av, som var i finalen. Jeg modellerte kjolen på modellen før visningen selv, så mye kjærlighet ble lagt i denne. I tillegg elsker jeg den nye buksemodellen vår, som jeg ikke klarer leve uten! Den er litt kort og har sleng, i et super stretchy og behagelig materiale.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!