Den klassiske retten Spaghetti Cacio E Pepe, har sitt opphav i Roma, og tar ikke lenger tid å lage enn tiden det tar å koke pastaen.

Alt du trenger er pasta, ost og pepper. Server med brød eller en deilig salat, og kanskje ett glass rødvin eller to. God appetitt.

 

Spaghetti cacio e pepe

400 g spaghetti 

150 g pecorino romano

Grovkvernet pepper

 

1. Kok spaghettien al dente i rikelig og godt saltet vann. Sett til side et par dl av pastavannet før du heller det av. Riv osten fint.

2. Legg den kokte pastaen tilbake i gryten og dryss osten over. Rør det sammen og tilsett gradvis litt av pastavannet. Osten smelter sammen med vannet. Det er ikke sikkert du trenger å bruke alt vannet. Gi retten et godt dryss av svart pepper og nyt.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!