Det fins alltid en god anledning å servere pannekaker til frokost, og det finnes utallige måter å lage dem på på. Dette er en fyldig og kremete variant som fungerer perfekt når du har gjester, eller skal markere noe spesielt som at det er lørdag, 1. mai eller at mandagen endelig er her igjen. Sitronen og rabarbrasirupen gir en frisk kontrast til den myke smaken. Husk å lage mange nok!

 

Pannekaker med ricotta og rabarbrasirup

Det finnes utallige måter å lage pannekaker på. Dette er en fyldig og kremete variant som fungerer perfekt når du har gjester, eller markere noe spesielt. Sitronen og rabarbrasirupen gir en frisk og delikat kontrast. Husk å lage mange nok!

Ingredienser:

250 g ricotta

250 g creme fraiche

3 stk egg, skilt i plomme og hvite

0,5 ts bakepulver

160 g hvetemel

1 ss sukker

1 klype salt

revet skall av en halv sitron

smør til steking

300 g rabarbra

3 dl vann

300 g sukker

1 stk vaniljestang, bare frøene

Høyde (px): Bredde (px):

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!