Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Nam nam, hva passer bedre i varmen enn en deilig iskaffe. Denne lager du med espresso (eller evt nespresso), is og karamellsaus. Ikke bare smaker den nydelig, den lager seg nesten selv. Nyt alene eller sammen med venner i varmen.

Karamelliskaffe:
1 porsjon
Tid: 10 minutter

2  ss karamellsaus av god kvalitet,
2 kuler god vaniljeis
1–2 shots espresso
1 mariekjeks til pynt
gjerne en salt type

Varm opp karamellsausen, enten i mikrobølgeovn eller i en liten kjele. Ha vaniljeisen i et glass, hell over espressoen og karamellsausen, stikk en mariekjeks og et sugerør i isen og server umiddelbart! 

Karamellsaus:
Her kan man med fordel bruke den argentiske karamellsausen dulce de leche, hvis du skulle ha den (eller en annen) for hånden. Har lyst kan du lage din egen karamell-saus slik:

2 dl sukker
2 dl fløte
1 klype salt

Kok opp fløten og sett den til side. Ha halvparten av sukkeret i en kjele og la det smelte over middels varme. Rør hele tiden. Ha i resten av sukkeret og rør til det er blitt til gyllen karamell.
Rør den varme fløten inn i karamellen og la den koke noen minutter til den tykner. Rør inn saltet og evt. litt smør for å få
den riktige konsistensen.

 

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!