Europas beste shopping. Et yrende natteliv. De beste utstillingene, mest inspirerende vintagebutikkene og høflige, imøtekommende engelskmenn. Er det rart vi elsker London?

Med vår adresseguide har du alt du trenger for å ha en drømmetur til byen, samme hva planene dine er.

€-symbolet indikerer prisnivået på de ulike stedene, hvor € er rimelig, og €€€€€ er svindyrt.

Les også: De beste adressene i Paris

Shopping

LIBERTY €€€€

Great Marlborough Street, London W1B 5AH / Regent Street, London W1B 5AH

Liberty er ikonisk for engelskmenn, og ble grunnlagt i 1875. Dette er en av de eldste og vakreste butikkene i London. Skjønnhetsavdelingen er stappet med sjeldne og eksklusive merker (Trish McEvoy, Frédéric Malle ...), mens resten av etasjene tilbyr klær fra kjente designere. Her finner du også blomstertrykk, som er signaturen til Liberty.

MATCHES €€€€

87 Marylebone High Street, London W1U 4QU

Matches er en butikk hvor det er lett å finne et stilig antrekk til enhver anledning, takket være det store utvalget av både internasjonale og lokale designere.

SELFRIDGES €€€€

400 Oxford Street, London W1A 1AB

Dette utrolige kjøpesenteret har alle de viktigste merkene og et vell av vesker. Hit må du gå når du skal kjøpe klær, uansett stil.

TOPSHOP €€

36-38 Great Castle Street, London W1W 8LG

Hva ville London-turen vært uten Topshop? Varemagasinet er så hipt og populært at Kate Moss til og med har designet noen kolleksjoner. Her finner du alt du kan ønske deg fra de siste trendene til en rimelig pris.

DOVER STREET MARKET €€€€

17-18 Dover Street, London W1S 4LT

Dover Street er en av de største butikkene i byen, og fører mange merker. I denne butikken finner du et stort utvalg av designere og it-plagg fra den siste sesongen.

HARVEY NICHOLS €€€€

109-125 Knightsbridge, London SW1X 7RJ

Eller Harvey Nicks, som engelskmennene sier, er et av de mest berømte varehusene i London. Du kommer til å bli overveldet av alle designerveskene som finnes i denne butikken, som er en yngre versjon av Harrod's.

MULBERRY €€€€

11-12 Gees Court, St Christopher's Place, London W1U 1JN

Hvis du skal kjøpe én veske i London, bør du gå til Mulberry. Dette engelske huset er ærverdig og veletablert, og tilbyr skinnvesker og tilbehør av topp kvalitet.

KURT GEIGER €€€€

St Christopher's Place, London W1U 1JN

Denne butikken er et paradis hvis du elsker sko! Utvalget er enormt, og du kan i tillegg kjøpe vesker, hatter, skjerf, solbriller og hansker.

NICHOLAS KIRKWOOD €€€€

5 Mount Street, London W1K 3NE

I mai 2012 flyttet Nicholas Kirkwood til det luksuriøse Mayfair-området, hvor han åpnet flaggskip-butikken sin. Det ville være en skam å ikke avlegge ham en visitt!

Vintage

BEYOND RETRO €€

58, 59 Great Marlborough Street, London W1F 7JY

Denne butikken ser ut som et enormt varehus, fullstappet med vintageklær. Her finner du skatter til enhver anledning. Verdt et besøk!

PELICANS AND PARROTS €€€€

40 Stoke Newington Road, London N16 7XJ

Når man tenker på vintage, er det ofte klær man tenker på. Men hos Pelicans and Parrots finner du mye, mye mer. Møbler, pyntegjenstander, smykker ¿ Dette er en drøm av en butikk.

ROKIT €€€€

42 Shelton Street, London WC2H 9HZ

Rokit er en unik vintagebutikk. Du kan handle på nett, og det er ikke så vanlig i vintageverdenen. Er du i London, kan du velge mellom fire butikker hvor du finner gode kupp og vintageklær fra 40- til 80-tallet.

WILLIAM VINTAGE €€€€

2 Marylebone Street, London W1G 5JQ

Dette er kanskje en av de beste vintagebutikkene i verden. Uansett hva du leter etter, har William det i sin utrolige samling, som først og fremst har klær fra 60-tallet. Den hyggelige mannen har flere celebre kunder som Rihanna, Rachel Zoe og Eva Green, og har unike, svært sjeldne plagg i butikken sin. Du vil angre hvis du ikke tar turen. Bare etter avtale.

=

Utsalg

BICESTER VILLAGE €€€€

50 Pingle Drive, Bicester, Oxfordshire, OX26 6WD

Bicester Village er et drømmested hvor du kan finne designergodsaker med opp til 60 prosent rabatt hele året. Er ikke det nok til at du får lyst til å slippe alt du har i hendene og dra dit?

TK MAXX €€

440 Brixton Road, London SW9 8BH

Denne butikkjeden er ikke lenger en hemmelighet for designerklær til spottpris. Verdt et besøk!

ANTHROPOLOGIE €-€€€€

158 Regent Street, London W1B 5SW

Anthropologie er ikke bare en klesbutikk, her finner du også tilbehør og pyntegjenstander til hjemmet. På toppen av det hele er prisnivået vennlig.

CORE ON ANTIQUE

The Gasworks, 2 Michael Road, London SW6 2AN

Ni antikvitetsbutikker med felles lidenskap for møbler er samlet i én bygning. Et utmerket sted å dra når du skal innrede et hjem.

PORTOBELLO ROAD MARKET

Markedet på Portobello Road er viden kjent for sitt store utvalg i antikviteter. Planlegg turen, for noen av butikkene langs gata er stengt på ukedagene.

Fredag og lørdag er de beste dagene å dra hit.

Kulturelle butikker

DAUNT BOOKS MARYLEBONE €€

83 Marylebone High Street, London W1U 4QW

En deilig bokhandel spesialisert på reiseguider, inndelt etter land. Butikken har også barnebøker.

LOMOGRAPHY €€-€€€€

3 Newburgh Street, London W1F 7RE

En butikk med alt du trenger for å forevige London-turen. Denne butikken har alt fra kameraer til ekstrautstyr og film. Et must for foto-elskere.

ATELIER ABIGAIL AHERN €€€€

137 Upper Street, London N1 1QP

Abigail Ahern er berømt for sitt interiørdesign, som er en gjenganger i mange magasiner. I denne butikken finner du alt du trenger for å innrede hjemmet.

Matbutikker

BROCKLEY MARKET

Lewisham College Car Park, Lewisham Way, London SE4 1UT

Det beste bondemarkedet i Sørøst-London. Ferskt brød, deilig kaffe, kjøtt, ost og lokale grønnsaker. Åpent lørdager 10.00-14.00.

LINA STORES

18 Brewer Street, London W1F 0SH

Hvis du har lyst på italiensk mat, gå til Lina og la deg friste. Hvis du ikke vil lage maten selv, prøv en av deres deilige take-away-retter.

Skjønnhet

LIZ EARLE €€-€€€

38-39 Duke of York Square, London SW3 4LY

Hos Liz Earle har de behandlinger for alle hudtyper. Ansiktsbehandlingene er berømte, og hvis du vil, kan du kjøpe produktene på nett også. www.uk.lizearle.com

SKINESIS SARAH CHAPMAN €€€€

106 Draycott Avenue, London, SW3 3AE

Denne damen vil gi deg perfekt hud, både på celle- og overflatenivå. Spa-avdelingen tilbyr et bredt spekter av behandlinger. Du kan også kjøpe produktene og bruke dem hjemme.

COWSHED €€

31 Fouberts Place, London W1F 7QG

Dette er salongen hvor du vil føle deg som hjemme. Alt er koselig her, det er ingen klinisk innredning eller hvitkledde ansatte. Dra hit for å få en behandling eller for å kjøpe Cowshed-produkter.

THE ORGANIC PHARMACY €€-€€€€

23 Great Marlborough Street, London W1F 7HU

En organisk butikk som åpnet for ti år siden, med egen produktlinje og spa. Dra hit hvis du ser etter noe spesielt eller bare vil titte, ingen forlater The Organic Pharmacy tomhendt!

Frisører

ADAM REED hos PERCY & REED €€€€

157C Great Portland Street, London W1W 6QS

Denne skjønnhetssalongen i Marylebone er ofte besøkt av kjendiser som kommer for å bli fjonget opp av frisørene. Det henger babybilder av de ansatte på veggene, og mens du venter kan du more deg med å gjette hvem som er hvem.

HERSHESONS, HERSHESONS BLOW DRY BARS €€

36-38 Great Castle Street, London W1W 8LG (inne på Topshop i Oxford Circus)

Trenger du en trendy hårklipp for en kveld på byen? Bare gå til Hershesons, velg en frisyre og gi frisøren en halvtime til å gjenskape den på deg. Du kan komme uten avtale og få en hårklipp, men det er bedre å bestille time.

=

Restauranter

BOB BOB RICARD €€

1 Upper James Street, London W1F 9DF

Dette stedet er noe utenom det vanlige. Hvert bord er utstyrt med en champagne-knapp. Trykk på knappen, og en servitør kommer og spør hvilken champagne du vil ha. Trenger vi å si mer?

CHATKHARA €

15 Upper Tooting Road, London SW17 7TS

England er det beste landet for indisk mat (bortsett fra India ...), og på Chatkhara får du følelsen av at du faktisk er der.

HIX €€

66 Brewer Street, London W1F 9UP

Gå til Hix for lunsj, middag eller drinker. I underetasjen er det innbydende og trendy, perfekt for en drink eller en kveld på byen.

MILDRED'S €€

45 Lexington Street, London W1F 9AN

Mildred's er kantinen til ELLE-teamet, siden det ligger like ved kontoret. En deilig vegetarrestaurant med en hjemmekoselig atmosfære. Det er hit vegetarianere tar med sine kjøttspisende venner for lunsj eller middag.

SAKURA €€

23 Conduit Street, London W1S 2XS

Sakura er en tradisjonell japansk restaurant som ligger i hjertet av Mayfair. Her kan du nyte asiatiske spesialiteter i en raffinert atmosfære.

Engelsk frokost

DEAN STREET TOWNHOUSE €-€€

69-71 Dean Street, London W1D 3SE

Perfekt for lunsj, middag eller te. Spis inne i det veldig britiske miljøet, eller finn en plass ute og nyt brisen.

THE DELAUNAY €€

55 Aldwych, London WC2B 4BB

The Delaunay er en fantastisk restaurant i Aldwych. Den delikate atmosfæren minner om en typisk, erkebritisk Gentlemen's Club. Dra hit hvis du vil ha god mat i vakre omgivelser.

THE RIDING HOUSE CAFÉ €-€€

43-51 Great Titchfield St, London W1W 7PQ

Vær forsiktig med denne koselige restauranten. The Riding House Café omfavner deg med sin varme atmosfære, og du kommer ikke til å ville dra derfra. Sitt ved et lite bord for en intim frokost, eller ta plass ved det store bordet hvor du kan ende opp med å prate med naboene.

Lunsj

BOCCA DI LUPO €€

12 Archer Street, London W1D 7BB

Denne italienske restauranten er stolt over å importere det beste fra Italia, eller produsere det selv. Iskrem, salami, brød, pasta - alt er hjemmelagd.

DUCK SOUP €

41 Dean Street, London W1D 4PY

En herlig og intim restaurant som endrer meny hver dag. Duck Soup bruker bare ferske råvarer og har et interessant utvalg av organisk vin.

MEAT LIQUOR €€

74 Welbeck Street, London W1G 0BA

Dette er ikke en bar, men en fantastisk (og populær) burgerrestaurant. Vær tidlig ute, det blir fort fullt!

Ettermiddagste

CLARIDGE'S €€

49 Brook Street, Mayfair, London W1K 4HR

Ettermiddagste serveres daglig klokken 15.00. 15.30. 17.00 og 17.30.

Claridge's er kjent for sin ettermiddagste. Kate Moss feiret 30-årsdagen her, og stedet er alltid fullt av kjendiser. Maten lages slik du vil ha den, enten det er glutenfritt, vegetarisk eller andre behov.

LAVISH HABIT €

7 Bedford Hill, London SW12 9HA

Dette stedet er virkelig unikt; du kan nyte en kopp te eller kaffe mens du plukker deg ut klær eller interiør til huset.

Happy hour

LONDON COCKTAIL CLUB €€

61 Goodge Street, London W1T 1TL

Et veldig kult sted hvor du kan smake mange ulike cocktails. Perfekt for en drink etter jobb.

THE GEORGE AND DRAGON €

2-4 Hackney Road, London E2 7NS

The George and Dragon er utrolig, med vegger dekket av masker, fotografier og smykker. Drinkene er kjent for å være blant de beste i byen.

=

Klubber

MOMO'S

25-27 Heddon Street, London W1B 4BH

Det ligger en bar i underetasjen på denne marokkanske restauranten, hvor du kan drikke øl fra Casablanca eller spise marokkansk tapas. Onsdagskvelder har de live band fra hele verden, fra Tasmania til Timbuktu.

THE BOX

11-12 Walker's Ct, London W1F OED

The Box er en berømt cabaret i London, og ligger i «red light district» i Soho. Få med deg et av de utrolige showene (men kom presis, selv om showet begynner ved midnatt, åpner dørene kl 22.00).

THE SOCIAL

5 Little Portland Street, London, W1W 7JD

The Social er en fantastisk bar som ligger bortgjemt i en liten gate. Det første du legger merke til når du kommer inn, er den skjeve plasseringen av baren, noe som kan gi deg følelsen av at du allerede har tatt et par drinker.

Retter å få med seg

BURRATA ET TOMATES hos LA PETITE MAISON

53-54 Brook's Mews, London W1K 4E

La Petite Maison er en restaurant som serverer sydfransk mat. Dra dit for et deilig måltid i fine omgivelser.

PANNEKAKER hos CECCONI'S

5A Burlington Gardens, London W1S 3EP

I nærheten av Old Bond Street og bare noen skritt fra Picadilly Circus, ligger Cecconi's. Her serverers både frokost, lunsj og middag i en veldig eksklusiv og elegant setting.

SVART TORSK hos NOBU BERKELEY

15 Berkeley Street, London W1J8DY

Prøv et utmerket Nobu-måltid i denne overdådige restauranten. Stedet er intimt og koselig, og serverer både sushi, som er husets spesialitet, og andre japanske retter.

De mest sjarmerende hotellene

CHARLOTTE STREET HOTEL

15-17 Charlotte Street, London W1T 1RJ

Dette er et av de koseligste hotellene i London. Det ligger i Charlotte Street, bare et steinkast fra Tottenham Court Road. Charlotte Street Hotel gir deg en smak av ekte britisk stil. Bestill et rom her til et romantisk opphold.

COVENT GARDEN HOTEL

10 Monmouth Street, London WC2H 9HB

I hjertet av teaterdistriktet ligger koselige og intime Covent Garden Hotel. Perfekt for en hyggelig weekendtur i byen.

DEAN STREET TOWNHOUSE

69-71 Dean Street, London W1D 3SE

Dette er ikke bare et hotell, men også en trendy restaurant for lunsj, middag, te eller drinker. Spis inne i det særpregede britiske interiøret, eller finn en plass ute og nyt brisen.

NUMBER 16, KNIGHTSBRIDGE

16 Sumner Place, London SW7 3EG

Opprinnelig var dette fire hus. Nå er det ett stort, men fremdeles veldig sjarmerende hotell i hjertet av Knightsbridge. Huset er berømt for hagen, som er nydelig om sommeren.

Museer

THE NATIONAL GALLERY

Trafalgar Square, London WC2N 5DN

Nasjonalgalleriet er Londons mest berømte museum, og har klassiske bilder og skulpturer. Et must.

THE NATIONAL HISTORY MUSEUM

Cromwell Road, London SW7 5BD

Et morsomt og interessant museum med skjeletter av alle arter, levende eller utryddet. www.nhm.ac.uk

THE VICTORIA AND ALBERT MUSEUM

Cromwell Road, London SW7 2RL

Dette museet har alltid de beste utstillingene innen kunst og design. Motejunkier vil elske det! Verdt et besøk.

THE WALLACE COLLECTION

Hertford House Manchester Square, London W1U 3BN

The Wallace Collection ligger i et gammelt herskapshus og har malerier og mesterverker fra 1700-tallet. En fryd for øyet! Du kan også spise lunsj, ta en te eller en middag i hagerestauranten.

=

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!