Jakten etter den perfekte julebordskjolen er i full gang, og de fleste trenger en ekstra kjole til romjulen og ikke minst til nyttårsaften!

Trenger du inspirasjon, er den røde løperen stedet å lete om dagen. Denne måneden er full av lanserigner, filmpremierer og prisutdelinger hvor kjendisene stiller opp i den ene vakre kreasjonen etter den andre.

Felles for de vakreste kjolene er at de kommer i sesongens heteste farge, nemlig gull!

Les også: Fire stilikoner vi aldri går lei

Gull fra topp til tå

Kate Moss er virkelig kvinnen man bør google om man vil ha nye impulser på motefronten. Da hun i forrige uke lanserte boken Kate: The Kate Moss Book, med bilder og tekster fra hele hennes karriere, kom hun til festen i en gullkjole fra Marc Jacobs.

Med gullsmykker, gullsandaler, sexy katteøyne og bustete hår balanserte hun looken helt perfekt.

Kristen Stewart er på en skikkelig Twilight-turné om dagen og den fineste kjolen hun har hatt hittil er gullkjolen fra Elie Saab som hun brukte på filmpremieren i Berlin.

Med en massiv gullkjole kan du trygt la tilbehøret og sminken være mer nedtonet og la kjolen snakke for seg selv. Dette er derfor et perfekt valg for deg som liker å holde sminken naturlig og som trives best uten smykker.

Les også: Slik får du sminken til å holde

=

GULLFEBER: Evan rachel Wood, Kate Moss, Kate Bosworth, Zoe Saldana og Kristen Stewart går for gull på den røde løperen. © Stella pictures / Getty

Enkle snitt

Brokade er en viktig trend denne sesongen, og kommer gjerne i kombinasjon med gull.

På søndagens American Music Awards var det gull som var vinneren på den røde løperen. Taylor Swift kom i en brodert minikjole i gull fra Zuhair Murad.

Også Heidi Klum gikk for det gyllne metallet, i en kjole med gullblonder fra Alexandre Vauthiers couturekolleksjon. I likhet med Taylor Swift, valgte hun oppsatt hår og lett sotede øyne til den korte minikjolen.

Om du velger å gå for en gullkjole til julebordet, har du flere alternativer hvor du kan finne den perfekte kjolen.

Det er enkelt å finne fine gullkjoler i nettbutikker som Nelly.no, my-wardrobe.no og Asos.com, hvis ikke kan du prøve lykken og lete etter den perfekte vintagekjolen? Få tips til hva du skal søke etter på Ebay her!

For mer inspirasjon kan du sjekke ut visningene fra Prabal Gurung, Giambattista Valli, Barbara Bui, Elie Saab og Michael Kors, som alle har gull på hjernen denne sesongen.

=

GULLFEBER: Anna Dello Russo, Olivia Munn, Taylor Swift, Heidi Klum og Nikki Reed i gullkjoler. © Stella pictures / Getty

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!