Strikkegenseren er naturlig en av vinterhalvårets mest brukte, og mest populære plagg.

En strikkegenser kommer i et enormt utvalg ulike varianter, og vi har plukket frem de variantene som det er tid for å grave fram fra klesskapet, eller ta seg en shoppingtur for å finne.

Statement-strikken

Denne strikken krever oppmerksomhet og er derfor gjerne grovstrikket. Svart-hvite kombinasjoner er populære, enten i et grafisk uttrykk eller ved at garnet er miks av svart og hvitt. Hold resten av antrekket enkelt, bruk for eksempel slengbukser og boots til.

Svart og hvitstrikket genser fra Isabel Marant pour H&M, kr 999.

Pologenseren

Tenk lag-på-lag når du ikler deg pologenseren: bruk en skjorte under og rull opp ermene på pologenseren, bruk den til en blazer, eller la en sort trang pologenser i bomull titte frem under halsen på en pologenser som er løst strikket.

Grå pologenser fra Bik Bok, kr 149.

Genserkjolen

Få en sexy hverdagsstil ved å bruke genserkjolen til lårhøye støvletter, eller velg et par mønstrede strømpebukser til i stedet for de vanlige sorte.

Lyseblå genser fra Acne/my-wardrobe.com, kr 1.800.

Den kabelstrikkede genseren

Kabelstrikkede gensere er klassikere og er mer eller mindre konstant til stede i motebildet. Titt innom vintage-og secondhandbutikker, eller velg blant kjedebutikker og mer luksuriøse merker. Den blir frisk til et par blå jeans eller flere hakk mer pyntet til et blondeskjørt.

Hvit genser fra Marc Jacobs/net-a-porter.com, kr 6.900.

Pastellgenseren

Pasteller er i vinden i høst, og spesielt den lyserosa fargen. Style den med metalliske elementer for en festklar stil eller bruk den til et par boyfriendjeans for et avslappet, men pent uttrykk.

Rosa genser fra Sportmax / my-wardrobe.com, kr 1.180.

Svart-hvit genser fra Isabel Marant pour H&M, rosa genser fra Sportmax/my-wardrobe.com, lyseblå genser fra Acne/my-wardrobe.com, grå genser fra Bik Bok og hvit genser fra Marc Jacobs/net-a-porter.com.

Svart-hvit genser fra Isabel Marant pour H&M, rosa genser fra Sportmax/my-wardrobe.com, lyseblå genser fra Acne/my-wardrobe.com, grå genser fra Bik Bok og hvit genser fra Marc Jacobs/net-a-porter.com.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!