1. Først og fremst: Om du får litt krøll på tunga bare ved å lese navnet hans, så kan vi informere om at det uttales omtrent slik: "Nikola Geskiæær".

2. Han ble født i den lille byen Loudun vest i Frankrike for 42 år siden. Faren eide en golfbane der.

3. Allerede som 12-åring skal han ha proklamert at han ville bli designer. Han tegnet skisser i skolebøkene sine, lagde kjoler av morens gardiner og ørepynt av bestemorens lysekronekrystaller.

4. Da han var 14 år, fikk han jobb som praktikant hos det franske merket Agnès B. Han ble betalt i klær.

5. Som 18-åring flyttet han fra landsbygda inn til Paris med bare noen hundre franc i lomma. Han fikk jobb som assistent for designer Jean-Paul Gaultier, der han jobber fra 1990 til 1992.

6. Ghesquière begynte å designe for Balenciagas asiatiske marked i 1995. Han var for folk flest et totalt ukjent navn da han i 1997, i en alder av 25 år, ble ansatt som Balenciagas sjefdesigner. Det gikk rykter om at Helmut Lang ble tilbudt jobben først, men ikke tok den. Ghesquière imponerte kritikerne allerede med sin første kolleksjon for motehuset.

7. I 1999 deklarerte den verdenskjente moteskribenten Suzy Menkes at Ghesquière var "den mest spennende og originale designeren fra sin generasjon". I sitt arbeid hos Balenciaga, lot Ghesquière seg stadig inspirere av motehusets grunnlegger Cristóbal Balenciagas design, men alltid med en ny tvist.

9. I november i fjor ble det offisielt at han forlot Balenciaga etter 15 år hos det franske motehuset. Alexander Wang tok over roret som sjefdesigner.

9. Ghesquière blir for tiden saksøkt av selskapet som eier Balenciaga, etter at han i et intervju med magasinet System uttalte: "I began to feel as though I was sucked dry, like they wanted to steal my identity while trying to homogenize things. It just wasn't fulfilling anymore." om sin tidligere arbeidsplass.

10. 4. november i år ble det bekreftet at han blir Marc Jacobs' tronefølger som sjefdesigner hos Louis Vuitton.

Kilder: Wikipedia, ELLE.com, Style.com, dailymail.co.uk.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!