Ikke lenge etter at den stående applausen hadde stilnet etter det som med all sannsynlighet blir Jacobs' siste kolleksjon for det franske luksusmerket, ble den oppsiktsvekkende nyheten offentliggjort i dag:

Etter 16 år som sjefdesigner, slutter den amerikanske designeryndlingen hos Louis Vuitton. Flere medier melder at grunnen skal være at han ønsker å fokusere på sine egne kolleksjoner under eget navn.

Ryktene om Jacobs' sorti har gått de siste dagene under moteuka i Paris, men ingenting har vært offisielt før i dag. ELLEs moteredaksjon melder for øvrig fra Paris at Jacobs satte et fabelaktig punktum for sin karriere i motehuset med et show som tok pusten fra de fleste.

- Alt ved showet var mektig, fra den dystre musikken og den mørke kolleksjonen, til elementene han hadde hentet inn fra tidligere show, som karusellen og rulletrappene. Det var både vemodig og veldig flott å være der da nyheten sprakk, sier ELLEs moteredaktør Petra Middelthon.

Hun er full av lovord om Jacobs' arbeid hos Louis Vuitton.

- Gjennom 16 år har han klart å skape nye trender og et helt nytt univers med hver eneste nye kolleksjon og hvert eneste show. Kanskje det er riktig av ham å gå nå, men det er likevel veldig trist, sier Middelthon.

- Jeg syns også det det var flott at han dediserte sitt siste show til sterke kvinner som har inspirert ham, som Coco Chanel, Kate Moss, Diana Vreeland og Sofia Coppola. Og, the showgirl in all of us.

Nå er det store spørsmålet hvem som skal ta over sjefstronen hos Louis Vuitton. Jacobs har stått bak roret hos motehuset siden de startet med sine egne catwalk-kolleksjoner i 1997, så det er naturligvis knyttet stor spenning til hvem som skal føre arven videre.

Elleuk.com har allerede lagt tidligere Balenciaga-designer Nicolas Ghesquieres navn på bordet. La gjetteleken begynne!

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!