Endelig er det september og klart for årets definitive motehøydepunkt, nemlig høsttrendene!

Det er nå vi kan boltre oss i nydelige kåper, kule skinnbukser, lekre støvletter og myke strikkeplagg.

Det er et hav av trender å velge mellom denne sesongen, så vi gjør det enkelt for deg og plukker ut de fem trendene vi synes er de heteste denne sesongen.

Les også: Septembers beste kjøp

Soveromschic

Marc Jacobs' modeller spaserte nedover catwalken i pysj, mens hos Louis Vuitton var det den ultra-sexy underkjolen med blonder som gjaldt.

Det er bare å velge og vrake i det soverommet har å by på: engelske broderier, som hos Alberta Ferretti, eller lårhøye strømper, som hos Loewe.

=

SOVEROMSCHIC: Undertøysinspirert fra Dsquared2, Emilio Pucci, Rochas og Lanvin. © Imaxtree

Vinterpasteller

Sommerlige sukkertøypasteller har skjøvet den mørke klassikeren svart ned fra tronen som foretrukket farge på yttertøy.

Myke pasteller som rosa og isblått er must-have-fargene på høstens kåper, og designere som Rochas, Carven, Gucci og Giambattista Valli har lagt sin elsk på dropsfargede jakker.

=

VINTERPASTELLER: Sukkertøyfarget fra Acne, Carven, Sonia Rykiel og Giambattista Valli. © Imaxtree

Punk

Nagler, hanekammer, skinn, glidelåser og plagg med slagord i graffitiskrift. Punken har definitivt inntatt catwalken denne sesongen.

Se tilbake til 70-tallet, og gjør punken din egen med striper i håret og graffitimønstrete gensere, som hos Jeremy Scott, eller sexy som hos Versace, med lårkorte miniskjørt og naglekjeder.

Les også: Slik styler du kimonoen

=

PUNK: Rocka fra Tom Ford, Chanel, Versace, Givenchy og Saint Laurent. © Imaxtree

Ruter

Ruter fikk bein å gå på i vår, og trenden fortsetter for fullt i høst. I tillegg til tartanruter inspirert av skotsk klestradisjon og punkkulturens forkjærlighet for kilt, har Céline og Stella McCartney latt seg inspirere av dagligvare-handel:

Deres røde, hvite og svarte striper er inspirert av shoppingvesker i nylon, som er godt brukt av middelaldrende menn og kvinner i sydlige trakter.

=

RUTER: Rutemønster sett hos Blumarine, Céline, Stella McCartney og Lanvin. © Imaxtree

Maskulin

Vær en tomboy, og kle deg i maskuline dresser og frakker. Theyskens' Theorys løse bukser i tweed til lange frakker med runde skuldre ga et henslengt og androgynt uttrykk, mens Rochas' enkle bestefars-jakker til ankellange

skjørt og feminine halskjeder var maskulint og feminint på samme tid. Det er dermed opp til deg hvor mye eller lite tomboy du ønsker å være.

=

MASKULINT: Herreinspirert hos Max Mara, Diesel, Hermés. Max Mara og Theyskens' Theory. © Imaxtree

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!