Endelig er en ny sesong i anmarsj! Våren er full av kontraster, farger og spennende trender.

Det er hundrevis av visninger å boltre seg i fra de forskjellige motehovedstadene, så her er en oversikt over våre favoritter!

Les også: Trenden vi elsker akkurat nå

Emilio Pucci

Siden han tok over som sjefdesigner hos Pucci i 2008, har nordmannen Peter Dundas fornyet det italienske motehusets tradisjonsrike kaleidoskopiske mønster, og skapt sin personlige Pucci-signatur, der sexy glamour står i høysetet.

Øst møtte vest i vårens kolleksjon, der dragebroderte bomberjakker og kule kimonoer i armystil gikk side om side med forførende, fotside kreasjoner. Bravo!

- Jeg var inspirert av Indokina og spesielt Vietnam. Kombinasjonen av enkelheten i de asiatiske kostymene og innflytelsen fra kolonitiden preger denne kolleksjonen, forteller Peter Dundas.

Les også: Beautykupp under 200 kr

Mote 0313 Backstage=

BACKSTAGE: Sexy glamour står i høysetet i Puccis kolleksjon © imaxtree

Valentino

Perlebroderier, blonder, blomster, brokade og lag på lag med gjennom-siktige stoffer - Valentinos vakre vårkolleksjon var en prinsesse verdig.

Som mange andre designere denne sesongen, hadde også det italienske motehuset valgt å gå tilbake til sine røtter. Med innslag av fotside aftenkjoler i Valentino-rødt og tilbehør med en annen Valentino-signatur, gullnaglene, var kolleksjonen retro og moderne på samme tid.

- Våre barndomsminner fra Romas gater i gamle dager er inspirasjonen bak kolleksjonen, sier designerne Maria Grazia Chiuri og Pier Paolo Piccioli.

Mote 0313 Backstage=

BACKSTAGE: Vi elsker blondene fra Valentinos vår/sommer kolleksjon. © imaxtree

Isabel Marant

Marant er blitt selve personifiseringen av moderne parisisk chic, og knekker fortsatt koden for hva jenter faktisk vil ha sesong etter sesong.

Det er bare å konstatere først som sist: Våren blir et paisley-mønstret møte mellom 50-talls americana og bohemsk glamour fra 70-tallet. På Hawaii. Aloha!

- Kolleksjonen er litt Elvis på Hawaii på 50-tallet, og litt Brigitte Bardot og Jane Birkin i 70-tallets Saint-Tropez, sier designer Isabel Marant.

Les også: De kuleste jentene på gata

Mote 0313 Backstage=

BACKSTAGE: Isabel Marant knekker fortsatt koden for hva jenter vil ha sesong etter sesong © imaxtree

Gucci

Etter høstens mørke, nærmest gotiske stemning, eksploderte Guccis vårkolleksjon i glade farger og lettbeint sent 60-talls, tidlig 70-tallsstil på catwalken.

Rene linjer og ensfargede antrekk i sitrongult, koboltblått, turkis og knallrødt preget kolleksjonen, som oste av en kul, retro jetsett-stil. Frida Gianni selv kom opp med et nyord for å beskrive stilen: Aristogra-phic - en blanding mellom aristokratisk og grafisk.

- Jeg elsker å leke med farger til våren! forteller Frida Gianni.

Mote 0313 Backstage=

BACKASTAGE: Gucci frisker opp våren med de herligste fargene. © imaxtree

Alexander Wang

Klippe-klippe, sa kjerringa - og det sa jammen Wang også denne sesongen. Tykke slinger var klippet bort fra plaggene, som bare ble holdt sammen av tynn, gjennomsiktig tråd.

Svart og hvitt dominerte kolleksjonen, som fortsatt var preget av den sporty, sexy og erkeamerikanske stilen New Yorks wonderboy Wang har gjort til sitt varemerke. Han rundet av showet med å skru av lyset og la en armé av modellamasoner lyse opp catwalken i fluoriserende plagg. Magisk!

- Etter forrige sesongs strenge linjer, ville jeg rive fra hverandre plaggene og leke med volum og proporsjoner, forteller Alexander Wang.

Mote 0313 Backstage=

BACKSTAGE: Alexander Wang har lekt seg med saksen denne sesongen. © imaxtree

Prada

Den tandre, sarte geishaen møtte den sterke og frigjorte moderne kvinnen i Pradas vårkolleksjon. Med topper brettet som origami og kimonoinspirerte kjoler, bar Pradas vårkolleksjon med seg en vind fra Østen. Som så ofte hos Miuccia, bar turen også innom det lekne 60-tallet, med store blomster-applikasjoner og nikk til Space-Age couture.

Aller mest oppsikt vakte modellenes fottøy: Metalliske skinnsokker og gigantiske flatforms. Begge søtt pyntet med små sløyfer av skinn, som kronen på verket i en kolleksjon full av kontraster.

- Kolleksjonen er inspirert av Japan og 60-tallet. Og motsetningen i kvinner mellom det tøffe og det myke, det strenge og det sarte, sier Miuccia Prada.

Mote 0313 Backstage=

BACKSTAGE: Den sarte geishaen møter den moderne kvinnen hos Prada. © imaxtree

Louis Vuitton

Etter at et damplokomotiv tøffet ut på catwalken på forrige sesongs visning, lurte alle på hva Marc Jacobs dro opp av ermet denne gangen. Svaret? Fire gigantiske rulletrapper i Le Palais Royal!

Modellene rullet ut på den gule og hvitrutete catwalken i tospann, i en kolleksjon tungt inspirert av 60-tallets modstil. Jacobs gikk bort fra motehusets LV-monogram på veskene, men gjentolket til gjengjeld Louis Vuittons tradisjonsrike Damierrutemønster overalt i den grafiske kolleksjonen. Sjakk matt!

- Forrige kolleksjon fortalte en romantisk historie. Nå ville jeg ta en helomvending og gjøre noe veldig tydelig uten å fortelle noe. Jeg tenkte bare: Vi kjører ruter! forteller designer Marc Jacobs.

Mote 0313 Backstage=

BACKSTAGE: Gult er kult, og ruter enda kulere hos Louis Vuittons visning for våren. © imaxtree

Jean Paul Gaultier

Alle fra Madonna til Michael Jackson, Boy George, Ziggy Stardust, Grace Jones og Annie Lennox var til stede på Gaultiers show. I hvert fall i ånden, på catwalken.

Gaultier var lei av en dødsseriøs motebransje, og lekte seg med referanser til det elleville 80-tallet. Get into the groove!

- Kolleksjonen er en hyllest til alle popstjernene fra 80-tallet. Fashion is fun! sier Jean Paul Gaultier om kolleksjonen.

Mote 0313 Backstage=

BACKSTAGE: Jean Paul Gaultiers hyllest til våre største rockestjerner. © imaxtree

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!