Det store lyspunktet for alle moteinteresserte i januarkulda, er at den store prisutdelingssesongen er i gang!

Haute couture, overdådige kjoler, glitrende edelstener, slep og draperinger er perfekte ingredienser for å drømme seg vekk når virkeligheten byr på ullstillongs og boblejakker.

Nattens Golden Globe er et av de store høydepunktene, hvor stjerne trekker i de fineste kjolene som er å oppdrive denne sesongen.

Her er våre favoritter fra den røde løperen:

Jessica Alba

Jessica Alba var et friskt pust på den røde løperen i denne korallrosa kjolen fra Oscar de la Renta. Alba var en av mange som gikk for den klassiske havfrue-fasongen, og kombinerte kjolen med diamanter fra Harry Winston.

Vi elsker at hun valgte en oransje leppestift til kjolen, som skapte en fin kontrast.

Kerry Washington

Vår nye yndling på den røde løperen sviktet ikke denne gangen heller. Kerry hadde på seg en kjole fra Miu Miu med transparente detaljer og påsydde steiner.

Vi elsker fargen og at hun har beholdt tilbehøret i beige. Ekstra pluss for det nedtonede håret!

Michelle Dockery

Lady Mary fra Downton Abbey imponerte i sin couture-kjole fra Alexandre Vauthier.

Den broderte gulltoppen med skarpe skuldre gjør hele antrekket og skaper fin kontrast til det hvite slepet.

Barbara Palvin

Victoria's Secret-modell Barbara Palvin fikk æren av å kles opp i Chanel på sin første Golden Globe-utdeling.

Den rosa kjolen er fra Chanel Coutures høstkolleksjon 2012, og Barbara løftet kjolen med et belte i sølv og løst, bølgete hår.

Nicole Richie

En av kveldens aller best kledde! Vi elsker den blå kjolen fra Naeen Khans vårkolleksjon, med broderier og påsydde perledetaljer.

Nicole holdt tilbehøret enkelt som seg hør og bør, men kunne spart seg for den matchende øyenskyggen. Ellers full pott!

Les også: 15 motekupp under 500 kroner

=

GOLDEN GLOBE: Jessica Alba, Kerry Washington, Michelle Dockery, Barbara Palvin og Nicole Richie. © Stella pictures/Getty

Emily Blunt

Den britiske skuespilleren gikk for en av kveldens mest trendy kjoler i en gullfarget variant fra Michael Kors. Kjolen hadde utskjæringer i midjen, som er en av vårens heteste trender.

Vi digger de kule øredobbene som ga en kul kontrast til kjolen.

Megan Fox

Lyse, hudfargede nyanser er alltid en hit på store prisutdelinger, og også en favoritt hos Megan Fox. Denne gangen hadde hun på seg en stroppeløs blondekjole fra Dolce & Gabbana med klassisk havfruefasong.

Også Megan skapte en mer leken look ved hjelp av et par iøyenfallende øredobber.

Thandie Newton

Blant alle de gulvlange kjolene skilte Thandie Newton seg ut i en kort kjole fra Giles kommende vårkolleksjon. Kjolen er i tyll med transparente partier og en drøss med Swarovski-krystaller.

Superfint med enkelt hår og røde lepper.

Jennifer Lopez

Som vanlig stiller Jennifer Lopez sterkt i konkurransen om å være kveldens mest sexy. Denne gangen i en hudfarget kjole med hvite blonder fra en av Lopez' favorittdesignere Zuhair Murad.

Til kjolen hadde hun det som må være kveldens mest gjentatte frisyre: bred sideskill, bølger og samlet på den ene siden.

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried tar gjerne sjanser på den røde løperen, men denne gangen valgte hun en mer klassisk prisutdeling-kjole.

Den lyse, hudfargede kjolen med blonder er fra Givenchy, med ekstra blondepaneler i front som gjør kjolen mer spennende.

=

GOLDEN GLOBE: Emily Blunt, Megan Fox, Thandie Newton, Jennifer Lopez og Amanda Seyfried. © Stella pictures

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!