Jeans er alltid i motebildet, men nå er denimstoffet en favoritt på alle typer plagg, alt fra jakker, skjorter, topper og kjoler.

På jeansfronten er mulighetene mange denne våren. De klassiske, skinny jeansene er fortsatt favoritten, men har selskap av de populære boyfriend-modellene og jeans med vide ben, noe som passer perfekt til 70-tallstrenden som dominerer motebildet denne våren.

Vi ser også flere og flere modeller med bootcut enn vi har gjort på en stund. Kule detaljer til vårsesongen er hullete og slitte jeans, blekede effekter og lappede partier i en lysere eller mørkere farge.

Og skal du kjøpe deg ett par nye jeans til vårsesongen, la det bli et par i ankellengde!

Disse er kjempefine sammen med spisse pumps eller sandaler når varmen kommer tilbake.

Les også: 15 motekupp under 500 kr

=

DENIM: Kule jeansplagg fra DKNY, Chanel og Tommy Hilfiger. © Imaxtree

Hot på catwalken

Flere av de største designerne har denimdilla denne våren. Balmain viste 80-tallsinspirerte åletrange kjoler, jakker med markerte skuldre, bukser med høyt liv og korte denimtopper.

Tommy Hilfiger satset på vide denimshorts i boyfriendstil, vide jeans og klassiske blazere i denim, mens Philip Lim gikk for den lappede trenden, med bukser og skjorter satt sammen av flere typer denim.

Til og med Chanel har kastet seg på denimbølgen, og viste korte kjoler og jakker i den perfekte denimblå fargen.

Og butikkene flommer over av denim om dagen, her er våre favoritter akkurat nå:

=

DENIM: 1. Blazer fra H&M, kr 399. 2. Skjorte fra Monki, kr 299. 3. Denimjakke fra Bik Bok, kr 499.4. Jeans fra Zara, kr 559. 5. Sko fra Lacoste, kr 599. 6. Snekkershorts fra Monki, kr 300. 7. Bukser fra Zara, kr 499. Skjorte fra Dr. Denim, kr 499. © produsenten

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!