Med knappe fire uker til lanseringen den 15. november, har H&M sluppet bildene fra lookbooken til designsamarbeidet med det belgiske motehuset Maison Martin Margiela.

Og Margiela-fansen som har bekymret seg for hvordan motehusets avantgarde og skulpurelle plagg lar seg transformere til H&M, kan umulig bli skuffet.

Kolleksjonen består nemlig av nye versjoner av ikoniske plagg fra Margielas tidligere kolleksjoner, helt siden starten for 23 år siden.

Ifølge H&Ms pressemelding ønsket designteamet å reprodusere de mest representative plaggene fra Maison Martin Margelas arkiver, til tilgjengelige priser. Hvert plagg vil komme med en egen merkelapp som forteller hvilken sesong plagget opprinnelig stammer fra.

Les også: Derfor blir samarbeidet en suksess

Kul og eksentrisk

Kolleksjonen består av 104 plagg totalt, inkludert sko, tilbehør og en egen herrekolleksjon. Ifølge lookbooken kan vi glede oss til herreinspirerte, oversizede jakker, løsthengende bukser, draperte kjoler og asymmetriske snitt.

Plaggene er helt i Margielas ånd, selv om det er en kjent sak at denne estetikken nok ikke noe som treffer alle og enhver.

ELLEs motejournalist Hanne Danielsen tror likevel det er noe for alle i den nye kolleksjonen.

- Kolleksjonen er muligens litt vanskelig å forstå for dem som ikke har et spesielt forhold til Maison Martin Margiela i utgangspunktet. Det er ikke til å legge skjul på at skjørt laget av bukser og vesker laget av hansker ikke er for alle. Men selv om noen av tingene kanskje er forbeholdt de mer eksperimentelle fashionistaene, er det også masse godbiter til dem med en mer nedtonet stil på jakt etter klassikere med kule snitt til garderoben.

Hun trekker spesielt fram støvlettene med gjennomsiktig hæl av plexiglass, de høyhalsede genserne, skinnjakken, de svarte blazerne og den sølvfargede tightsen som plagg hun tror kommer høyt opp på ønskelisten til mange.

- Kolleksjonen er gjennomsyret kul, smått eksentrisk, og veldig, veldig Maison Martin Margiela. Det skulle jo bare mangle, siden H&M-kolleksjonen er inspirert av klassiske plagg og tilbehør fra motehusets 23 år lange historie. Superstas for motefrelste som kan fråtse i arkivene til ett av verdens mest spennende motehus for en relativt billig penge, mener Hanne Danielsen.

- Og ikke minst er dette en fest av en kolleksjon for over gjennomsnittet moteinteresserte menn, som ikke akkurat er bortskjemt med eksperimentell herremote her til lands.

=

MMM for H&M

=

MMM for H&M

=

MMM for H&M

=

MMM for H&M

=

MMM for H&M

=

MMM for H&M

=

MMM for H&M

=

MMM for H&M

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!