Den store motemåneden er over, med moteukene i New York, London, Milano og Paris.

Det er ingen hemmlighet at designerne kniver om å ha de hotteste it-jentene på første rad under sine visninger, og noen er mer stas enn andre.

Jentene på første rad har til og med fått et eget navn, nå kalles de bare for FROW'ers.

Her er de mest ettertraktede motejentene akkurat nå!

Leigh Lezark

Den ene halvdelen av DJ-duoen The Misshapes er en av fem som har æren av å være Chanels ambassadør. Det betyr at hun blir kledd opp i Chanel og er en selvfølge på det som helt klart er en av sesongens mest ettertraktede visninger, nemlig Chanels i Grand Palais i Paris.

Men jenta med den svarte bobfrisyren er også en favoritt på de andre visningene også, denne sesongen ble hun sett på blant annet Giambattista Valli, Viktor & Rolf, Miu Miu og Zac Posen.

=

TRENDSETTER: DJ og it-jente Leigh Lezark er selvskreven på første rad. © Stella pictures

Den russiske motemafiaen

Russland er brennhett om dagen, og mange av de største streetstyle-stjernene kommer nettopp herfra. Under Paris Fashion Week dukket de opp i samlet tropp til Valentino-visningen, sammen med den russiske supermodellen Natalia Vodianova.

Helt i tet ligger den russiske it-jenta og frilansjournalisten Miroslava Duma, modellen Elena Perminova, og moteredaktør i russiske Tatler, Anya Ziourova. De russiske jentene er en selvfølge på de fleste store visningene, og ikke minst er de hyppige gjengangere på de viktigste streetstyle-bloggene.

Masse inspirasjon! Se gatemote fra Milano

Natalia Vodianova attending the Valentino spring-summer 2013 collection held at Lespace Ephemere des Tuileries as part of the Paris Fashion Week in Paris, France on October 2, 2012. Photo by DLM Press Code: 4099 COPYRIGHT STELLA PICTURES=

Natalia Vodianova attending the Valentino spring-summer 2013 collection held at Lespace Ephemere des Tuileries as part of the Paris Fashion Week in Paris, France on October 2, 2012. Photo by DLM Press Code: 4099 COPYRIGHT STELLA PICTURES © DLM Press

Olivia Palermo

Den amerikanske sostitetsjenta holder på popularieten etter hun var med i MTV-serien The City.

Spesielt populær er hun I London, hvor hun kommer på moteuken hver år og er trofast mot sine britiske favoritter, Matthew Williamson, Mulberry, Burberry Prorsum og Topshop Unique.

=

SOSITETSPIKE: Olivia Palermo holder fortsatt koken som stilikon på første rad. © Stella pictures

Alexa Chung

En annen London-favoritt er Alexa Chung, som sammen med Kate Moss er den aller hotteste kjendisen du kan ha på front row under moteuken.

Men Alexa er også populær på de andre moteukene, og satt på første rad hos blant annet Marc Jacobs, Proenza Schouler og Anna Sui i New York, i tillegg til Mulberry, Christopher Kane, House of Holland og Moschino Cheap & Chic i London.

Stjel stilen! Alexa Chungs beste motetips

=

BRITISK FAVORITT: Alexa Chung er et must på første rad. Her sammen med modell Erin Wasson. © Getty

Caroline Sieber

Den østerriske stylisten er bosatt i London og har blant annet Emma Watson på klientlisten. I tillegg er Sieber også en av de fem Chanel-ambassadørene og jobber tett med karl Lagerfeld.

Hun har også blitt en stilikon gjennom antrekkene hun har på seg på moteeventer og fashion weeks, og at hun også jobber for magasiner som Vogue gjør henne ekstra ettertraktet på første rad.

Anna Dello Russo

Anna Dello Russo er fashion director og kreativ rådgiver for Vogue Japan, men har blitt mer kjent for sin ekstravagante garderobe, sine oppsiktsvekkende antrekk og hyppige klesskift.

Derfor er hun et yndet objekt på første rad, og spesielt om hun kler seg i designerens siste kolleksjon. Dello Russo er nemlig kjent som en fashion maniac og streetstyle-fotografene er selvfølgelig helt ville etter henne.

=

MOTEFAVORITTER: Stylisten Caroline Sieber og fashion maniac Anna Dello Russo. © Getty / Stella pictures

Bianca Brandolini d'Adda

Den italienske sositetsjenta og modellen er kjent for sin hang til italienske luksusmerker og er en selvskreven gjest på første rad under moteuken i Milano. Hennes mor var blant annet muse for Valentino og bestevenninnen er ingen ringere enn Olivia Palermo.

Blant Biancas favoritter finner vi Dolce & Gabbana og hun er også modell i deres høstkampanje. Bianca elsker merker som Fendi og Emilio Pucci, men hun satt også på første rad under moteuken i Paris, blant annet hos Giambattista Valli.

=

ITALIENSK FAVORITT: Bianca Brandolini er smellvakker, styrtrik og elsker italienske luksusmerker. © Getty / Stella pictures

Poppy Delevingne

Nok en modell og sositetspike er ettertraktet på første rad, nemlig britiske Poppy Delevingne, som er storesøsteren til Cara Delevingne, som gjør det stort på catwalken denne sesongen.

På første rad sitter ofte Poppy og ser på, og kan skryte av en plassering på Vanity Fairs liste over best kledde kvinner i 2012, at hun er ansiktet til Louis Vuittons høstkampanje og attpåtil er kleskjeden Vero Modas nye ansikt.

De siste ukene satt hun front row hos blant annet Mulberry, Chanel, Louis Vuitton, Sass & Bide og Matthew Williamson.

=

POPULÆR: Britiske Poppy Delevingne er populær på første rad. her med modellen Daisy Lowe. © Stella pictures

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!