Magasinet Forbes publiserte onsdag sin årlige liste over de mektigste kvinnene i verden.

Og den som havnet øverst blant motefolket er designer Diane von Fürstenberg, som kom på 33. plass på listen.

Og det er ikke bare at hun eier selskapet som har luksusmerket Diane von Fürstenberg i stallen, hun er også president i CFDA, Council of Fashion Designers of America, som er bransjeorganisasjonen for amerikanske designere.

Les også: Trendene som fortsetter til høsten

Wintour nummer tre

Den nest mektigste på listen er Angela Ahrendts, som er administrerende direktør i Burberry-gruppen og havnet på 45. plass på listen.

Kvinnen som ofte omtales som motebransjens mektigste, Vogue-redaktør Anna Wintour, havnet dermed på tredjeplass blant de mektigste kvinnene i bransjen. Wintour kom på 51. plass, men klatrer likevel oppover på listen i forhold til i fjor da hun ble nummer 69.

Forbes er kjent for sine rangeringer, men det er ikke alle som er enige i årets utfall. Amerikanske Women's Wear Daily skriver at Forbes rangerer makt etter en kombinasjon av penger, tilstedeværelse i media og i hvor stor grad arbeidet deres når ut i andre bransjer og land.

De mener at det i for stor grad legges vekt på kvinnenes økonomiske verdi, og ikke de andre faktorene som spiller en viktig rolle i motebransjen.

Andre mektige motekvinner på Forbes liste er Miuccia Prada (67. plass), Gisele Bundchen (83. plass) og Mindy Grossman, administrerende direktør på Home Shopping Network (96. plass).

Se hele listen hos Forbes.com.

Editor-in-Chief of Vogue Anna Wintour attends the Schiaparelli And Prada: Impossible Conversations Costume Institute Gala at the Metropolitan Museum of Art on May 7, 2012 in New York City, NY, USA. Photo by Barket-Hahn/ABACAUSA.COM Code: 4108 COPYRIGHT STELLA PICTURES=

TREDJEPLASS: Anna Wintour er «bare» den tredje mektigste motekvinnen i verden. © Stella pictures

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!