Med skiftende sesonger og spennende nyheter er lett å havne i trendfella - nemlig når du kjøper plagg som kun varer i den ene sesongen før det kommer et nytt trendplagg og overtar.

Men det finnes heldigvis trender med lenger levetid, og flere av de mest utpregede trendene fra vår/sommer-sesongen fortsetter til høsten.

Her er oversikten over hvilke plagg du trygt kan fortsette å bruke.

Les også: Fem trender vi gleder oss til

Tulipantoppen

Man skulle egentlig tro at dette plagget kun var for én sesong, men på høstvisningene sto designerne i kø for å vise nye varianter av den superfeminine toppen.

Bruk den gjerne med et belte i livet for en ekstra oppdatert look. En tulipantopp med paljetter er perfekt til festsesongen sammen med et par dressbukser eller et smalt skjørt.

Stylinghjelp? Slik bruker du tulipantoppen

=

PEPLUM: Tulipantoppen er en hit på catwalken til høsten også. Her hos Jil Stuart, Tory Burch, Christian Dior, Elie Saab og Lanvin. © Imaxtree

Den høye splitten

Om du investerte i et skjørt med skyhøy splitt, trenger du ikke føle deg last season om du bruker det i høst også.

Splitten er nemlig fortsatt fullt gjeldende, og gjerne i kombinasjon med tunge stoffer eller skinn.

=

SPLITT: Også i høst er den sexy splitten lov. Her vist hos Balmain, Versace, Alexander Wang, Nina Ricci og Emilio Pucci. © Imaxtree

Bomberjakken

Den oversizede, sportsinspirerte jakken holder fortsatt stand. Velg en variant i skinn eller ull for å ha en jakke som holder deg varm når minusgradene nærmer seg.

Og jo større, jo bedre! Oversizede ytterplagg er en stor trend i høst.

Les også: Plaggene vi ønsker oss nå

=

BOMBERJAKKEN: Den oversizede jakken ble sett hos blant annet Burberry Prorsum, Lanvin og Chloé. © Imaxtree

Blyantskjørtet

Dette er strengt tatt en klassiker som aldri er feil å bruke, men den siste sesongen har det smale skjørtet vært heitere enn på lenge.

Og trenden fortsetter denne høsten, så du kan trygt investere i flere knelange varianter til garderoben. Sats på skjørt i brokade, tweed, blonder eller skinn for en oppdatert look.

=

PENCIL: Blyantskjørtet er et must i høst. Her sett hos Tibi, Dsquared 2, Yves Saint Laurent, Derek lam og Acne. © Imaxtree

Skinn

Alt du kjøpte av skinnplagg forrige sesong kan du trygt ta med deg inn i den kommende sesongen. Nå er det nemlig skinn som gjelder for alle penga, og det i alle varianter.

Lakk, matt, farget, svart, metallisk - her er det bare å finne sine favoritter.

=

SKINN: Sats på skinn i høst også, som Valentino, Alexander Wang, Calvin Klein, Yves Saint Laurent og Céline. © Imaxtree

Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!