Når sminke og produkter er jobben din, er det en selvfølge at du finner noen favoritter på veien.

Vi har plukket ut et knippe av de fremste makeupartistene som gir deg sine beste tips og forteller hvilke produkter de ikke kan klare seg uten.

Les og ta notater!

Peter Philips, sjefdesigner for Chanel Makeup

Hva er ditt absolutte favorittprodukt?

- Det er helt klart vippetangen. Rett og slett fordi den alltid leverer; resultatet er alltid en forbedring - enten du bruker makeup eller ei.

Og ditt beste skjønnhetstips?

- Ikke bruk for mye makeup, men vær sikker på at du bruker nok!

Gordon Espinet, underdirektør makeup for Mac Cosmetics

Hva er ditt absolutte favorittprodukt?

- Det er helt umulig for meg å kunne velge ett produkt, det blir som om jeg skulle velge en favorittrett, jeg elsker altfor mange. Mac Clear Lipgloss, Haute and Naughty Mascara, Fix Plus og leppestift i fargen Ruby Woo. Og så elsker jeg Careblends Pressed Powder og så videre og så videre..

Og ditt beste skjønnhetstips?

- Du må aldri bruke makeup for å forandre ditt ansikt eller skjule det. Du skal elske det ansiktet du ser i speilet. Og bruk farge med hensynsløs løssluppenhet!

Les også: Slik blir du klar for bikinien

=

FAVORITTER: Peter Philips klarer seg ikke uten vippetangen fra Chanel, kr 315, mens Gordon Espinet elsker leppestift i fargen Ruby Woo fra Mac, kr 160. © ELLE / produsentene

Bobbi Brown, makeupartist og grunnlegger av Bobbi Brown Cosmetics

Hva er favorittproduktet ditt?

- Det er helt klart concealeren. Jeg kunne ikke klart meg uten. I større grad enn en leppestift eller maskara, er concealeren et produkt som kan forbedre utseendet ganske dramatisk. Hvis den brukes riktig, kan huden se både sunn og uthvilt ut. Og en foundation skal uansett hudfarge ha et lite snev av gult i seg.

Hva er ditt beste skjønnhetstips?

- Rosa er en farge som gjør alle vakre, og som går fint til de fleste hudtoner. Og bruk alltid svart maskara - det fremhever øynene.

- For perfekt makeup må under­laget være bra. Velg en foundation som gir fukt til huden og legger seg som et naturlig slør, og en concealer som er lett i konsistensen rundt øye­partiet. Er dette i orden, spiller det ingen rolle hva du legger av sminke - enten det er eyeliner eller leppestift som er din greie. Og spis sunt og tren - det skaper en frisk og fin glød.

Pat McGrath, Global Cosmetics Creative Design Director for Max Factor

Hva er ditt absolutte favorittprodukt?

- Jeg elsker Max Factors False Lash Effect Mascara. Maskara er en rask måte å forbedre utseendet på, og denne maskaraen har et volumgivende fiberformular med en kjempebørste. Den får virkelig hvert vippehår til å se større, lengre og mer dramatisk ut.

Og ditt beste skjønnhetstips?

- Det hele dreier seg om ansiktet, det er det du jobber med: Mitt beste tips er alltid å starte med best mulig lerret; god hudpleie i kombinasjon med den riktige fargen på foundation. Jeg elsker hudpleie-serien SKII, som gir en sunn og glødende hud, selv uten makeup. Det er også en god idé å kjøpe to forskjellige foundations, slik at du kan blande og mikse fargene etter fargen på huden og årstiden. Max Factors Ageless Elixir 2 in 1 har en perfekt kombinasjon av hudpleie og foundation.

=

Dick Page, kreativ leder for Shiseido Make Up

Hva er ditt absolutte favorittprodukt?

Mitt favorittprodukt er Shiseidos Luminizing Satin Face Color, fordi jeg designet den! Nei, helt seriøst, jeg elsker teksturen og fargene er superflatterende. Jeg digger især de hvite og gull-nyansene som jeg bruker som highlights - de kan virkelig lyse opp et ansikt.

Og ditt beste skjønnhetstips?

- Ha det gøy! Du har et helt unikt ansikt - utnytt det ansiktet du har.

Hilde Pettersen Reljin, makeupartist og medeier i Zanzuel

Hva er ditt absolutte favorittprodukt?

- Mitt favorittprodukt er Bekk by Linda Wickmann. Det kan brukes som en lett foundation eller som et mer dekkende pudder.

Og ditt beste skjønnhetstips?

- Bryn, bryn, bryn! Hold brynene naturlige i formen, og ikke napp for mye verken mellom brynene eller under. Bruk en øyen­brynsgelé for å gre dem på plass. Min favoritt er Brow Gel fra Zanzuel. Den holder brynene i en fin fasong hele dagen, og gjør at man ser fresh ut!

Les også: De 55 beste skjønnhetskjøpene

=

FAVORITTER: Dick Page elsker Luminizing Satin Face Color fra Shiseido kr 365. Hilde Pettersen Reljin sverger til mineralpudderet Bekk by Linda Wickmann, kr 349. kr 349. © ELLE / produsenten

Tom Pecheux, sjefdesigner for Estée Lauder

Hva er ditt favorittprodukt?

- Akkurat nå er det nye Pure Color Illuminating Powder Gelée. Den er fantastisk fordi den gir lys til de forskjellige delene av ansiktet. Du kan for eksempel bruke den på den øverste delen av kinnbeina, og da løfter den virkelig kinnene. Du kan gi ansiktet en fantastisk fin glød, og fargen passer til alle hudtoner. Geleen kan også brukes våt, som en øyenskygge. Hvis du virkelig vil sette fokuset på øynene, kan du legge den innerst i øyekroken.

Og ditt beste skjønnhetstips?

- Hvis vi snakker produktprioritering, så er det viktigste foundation. Har du vakre øyne, men dårlig hud, er øynene likegyldige. Concealer er også veldig viktig. Og maskara! Hvis du bruker den tett på øye­lokket, trenger du ingen eyeliner. Du legger den bare opp mot øyelokket med fingrene, da kan du få maskaraen tett på vippe­røttene. Og så har jeg et siste råd; sjarmen med farge er å være unik. Hvis du bruker beige, ligner du på alle andre. Med farge kan du se unik ut!

Sissel Fylling, makeupartist i Pudder

Hva er ditt absolutte favorittprodukt?

- Det er helt klart Hot Flash fra Lorac, som er en rouge og bronzer i ett. Den er silkemyk i konsistensen, og huden får en fantastisk sommerglød! Det ser faktisk ut som om man har kommet rett hjem fra ferie i solen ¿

Og ditt beste skjønnhetstips?

- Når du legger bronzer, bør du legge den helt til slutt. Bruk kosten og bland fargene sammen med lette strøk. Overflødig farge rister du av på hånden. Børst lett over kinnbena, pannen, nesen, haken og halsen. Pass på at du bruker lite farge på kosten, ettersom den bør bygges opp gradvis på huden. Voilà! Slik ser det friskt og lekkert ut!

=

FAVORITTER: Sissel Fylling elsker Bronzer Duo i fargen Hot Flash fra Lorac, kr 175 og Waterproof Eye Liner Pencil fra Armani Makeup, kr 186. Tom Pecheuxs favoritter er Pure Color Illuminating Powder Gelée fra Estée Lauder, kr 390 og Turbo Lash Mascara fra Estée Lauder, kr 320. © ELLE / produsenten

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!