Denne sesongen er det duket for fargefest. De fleste av regnbuens farger er representert i sommerens makeuppalett, og det er bare å leke seg med ulike kombinasjoner og nye looks.

Du kan enten holde det enkelt ved å velge en farget eyeliner eller en kraftig farge på leppestfiten, eller du kan kjøre stilen fullt ut ved å legge knallfarget øyenskygge over hele lokket.

Mulighetene er mange, men det er ikke alltid like enkelt å vite hva man skal gjøre og hvordan man skal gjøre det.

Les også: Dette er Chanels nye ansikt

Tips og triks

En gylden regel når man bruker kraftige farger, er å bruke én farge om gangen. Fokuser enten på øynene eller leppene.

Det betyr at om du bruker grønn øyenskygge, bør du legge en lys leppestift og være forsiktig med rougen.

Legger du knallrosa lepper, holder du deg til nøytrale, lyse toner som beige og brunt på øynene.

For en klassisk look, kan du la deg inspirere av de bærfargede leppene sett på visnigen til Dior eller de knallrøde hos Jean Paul Gaultier.

For en mer oppsiktsvekkende variant, er Nanette Lepores syrinlilla leppestift og Emanuel Ungaros knallblå eyeliner gode inspirasjonskilder.

Les også: Finn din perfekte duft

trendbibel 0312 beauty skjønnhet=

KNALLFARGER: Sats på sterke farger på leppene for en klassisk og chic look. © Imaxtree

Farger som sitter

Når du bruker knallfarger, må du gi makeupen litt ekstra oppfølging for at sminken skal holde gjennom hele dagen.

Et tips er å legge en øyenskyggebase på lokket før du legger øyenskyggen. Det vil gjøre at fargene kommer bedre fram og at de holder seg på plass hele dagen. Matte skygger gir også kraftigere farge enn skimmervarianter.

For et ekstra mettet resultat, skal øyenskyggen klappes lett på lokket med penselen. Synes du det blir for mye å legge skyggen over hele lokket, kan du legge en eyeliner eller påføre skyggen med en våt pensel i en tykk strek langs vippene over og under øynene.

Du kan også få et mildere resultat ved å legge en knallfarge sammen med en mer nøytral farge eller med en lysere pastellfarge.

For at leppestiften skal holde hele dagen, er det beste tipset å legge en lipliner i samme farge over hele munnen først. Liplineren er mye mer tørr i konsistensen og vil derfor holde mye lenger.

I tillegg slipper du på denne måten å få den synlige streken rundt munnen etter noen timer.

=

KNALLFARGER: Neglelakk fra Deborah Lippmann i fargen Girls just wanna have fun, kr 169. Yves Saint Laurent 5 Colour harmony for eyes øyenskyggepalett i farge nr 13, kr 470. Yves Saint Laurent Golden gloss i farge nr 49, kr 240. Mac Cremeblend blush i fargen Florida, kr 195. Bobbi Brown Shimmerwash eyeshadow i fargen ultra violet, kr 205. Make Up Store Lip pencil i fargen pink soda, kr 135. © Imaxtree / produsenten

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!