Det som for noen sesonger siden best kan beskrives som et blaff, er nå en trend vi ikke kommer utenom. Elsk det eller hat det: Denne sommeren er det magen som gjelder.

Samme hvor mye vi prøver å late som om det ikke er der, er designere som Emilio Pucci, Dolce & Gabbana, Prada, Proenza Schouler, Preen, Roland Mouret, Nina Ricci og Versace umulig å ignorere.

Og dette er bare noen av designerne som har lagt sin elsk på den omstridte kroppsdelen i vår.

For de fleste av oss er den blottede magen en trend som i utgangspunktet er fullstendig uaktuell. Men så dukker det opp plagg og kombinasjoner som gjør trenden tilgjengelig likevel.

Les også: Slik blir du bikiniklar

=

BAR MAGE: Proenza Schouler, Nina Ricci, Emilio Pucci og Blumarine er blant designerne som viste bar mage på catwalken. © Imaxtree

Kjendisfavoritten

Om du trenger stylingtips til den korte magetoppen, er den røde løperen stedet du skal lete. De får tilgang til plaggene leneg før oss andre og er dermed gode inspirasjonskilder når det gjelder nye kleskombinasjoner.

Kate Bosworth og Dree Hemingway viser to gode eksempler på hvordan du kan blotte magen med verdigheten i behold.

Ved å bruke et blyantskjørt med høyt liv sammen med en topp som ikke er altfor kort, får du en liten glippe der midjen er på sitt smaleste. Trendy, men likevel elegant og flatterende.

Trikset er nemlig å ikke blotte hele magen, men kun partiet på midten. Hold navlen og ribbeina dekket, så er du temmelig trygg.

=

BAR MAGE: Hanneli Mustaparta, Dree Hemingway, Kate Bosworth og Alexa Chung viser hvordan det gjøres. © Imaxtree

=

SHOPPING: 1. Svart magetopp fra Gestuz, kr 1599. 2. Sølvtopp fra Topshop, kr 350. 3. Korsett fra H&M, kr 279. 4. Hekletopp fra Monki, kr 250. 5. Grafisk topp fra H&M, kr 199. © Imaxtree / produsenten

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!