- You don't have a green shirt, white is too bright, black too funeral and I like blue.

Sitatet er fra Lord Snowdon, fotografen som har fanget flere av historiens største personligheter i bildene sine, iført noe så enkelt som en blå skjorte.

- Den blå skjorten er anonym og likevel fortsatt en slags uniform. Det er et enkelt lerret som får oss til å fokusere på ansiktet til objektet uten å bli distrahert, forklarer Snowdon, som ofte kledde opp objektene i sine private blå skjorter.

Les også: Kolleksjonen som oppbevares i banken

Snowdon Blue

Nå skal 60 av Snowdons portretter presenteres i boken Snowdon Blue, som publiseres gjennom den svenske motefavoritten Acne Studios. Samtidig har Acne også designet en egen kolleksjon med blå skjorter, inspirert av berømtheter som David Bowie, Agatha Christie, Emma Thompson og Jeremy Irons portretter signert Snowdon.

Kolleksjonen, som kun er tilgjengelig i et begrenset opplag, består av åtte forskjellige skjorter, alt fra en pyjamasinspirert variant til den klassiske denimskjorten.

Både skjortene og boken er tilgjengelig i Acnes butikker og på nettsiden nå

=

Også Yves Saint Laurent ble fotografert i blått av Lord Snowdon. Øverst: Acne Snowdon IV PJ, kr 1495, og Acne Snowdon III Denim, kr 1395. © Acne Studios

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!