Skotske ruter

Tradisjonelle eller knallfargede skotske ruter er tilbake på podiene. Dior viste en bluse med puffermer over et lite skjørt, mens Vivienne Westwood er lojal mot sin legendariske kreativitet, og har kreert et kiltlignende skjørt for en ny generasjon skolejenter. De vågale kan prøve seg på Jean Charles de Castelbajacs tofargede look.

=

Strikket

Trenden med store strikkede gensere har vi sett før. Denne sesongen kan de brukes samen med tynne, lette skjørt. Det betyr at dette ikke lenger er en trend som bare passer på fjelltur. Takket være skjørtene kommer store gensere til å innta byene og følge oss på jobb. Givenchy og Rodarte viser blandede mønstre, mens Dior og Nina Ricci er opptatt av fargeharmoni. Den mest vågale miksen kom fra Dries Van Noten.

=

Pakk deg inn!

La oss håpe det blir en skikkelig kald vinter, så vi kan ta fram capen. Dior har en mørk versjon som rekker til gulvet, Hermès viser en hvit variant, mens Chloé setter farge på vinteren med en maya-inspirert. Det er bare å velge!

=

Retrochic

Denne stilen liker vi! Glade mønstre og komfortable materialer. De korte kjolene er som snappet rett ut av 50- og 60-tallet. Den turkise fra Blumarine fanger oppmerksomheten, og det samme gjør den tofargede fra Prada. Kanskje foretrekker du den mer nedtonede looken fra Valentino? Uansett har vi mye å lære av fortiden.

=

Glitter & stas

Dette er ikke en 70-talls kostymefest. Designerne syns vi fortjener å skinne som stjerner i hverdagen, og vi sier oss enige. Hva med en gullkjole som hos Pucci eller et blått antrekk som hos Louis Vuitton? Vi forelsket oss i Dolce & Gabbanas dobbeltspente rosa paljettjakke med smokingkrage.

=

Yes, sir!

Prins William og prins Harry viste at uniform er sexy (men det visste vi jo ...) i århundrets prinsebryllup. Vi følger deres eksempel, og designerne lar oss velge mellom mange varianter. Det som skiller seg ut, er hattene, for alt ligger som kjent i detaljene. Moschinos uniformsinspirerte antrekk har gullbelte, Marc Jacobs' er skreddersydd med løs bluse, og Louis Vuitton viser sesongens kuleste regnfrakk. Giv akt!

=

Blonder

For en sesong! Her kommer de igjen, blondene og de transparente kjolene. Blumarine og Marc Jacobs valgte burgunder, mens de fleste andre holdt det klassisk med sexy svart. Dior er definitivt de modigste ... Snakk om å varme opp en vinterdag!

=

Svart eller hvitt

Hvorfor velge når man kan få begge deler? Gå for Lanvins flytende linjer med hvit bluse over et svart skjørt, eller svarte bukseseler over det hvite som hos Dolce & Gabbana. Tanken er å blande de to fargene, men i en bestemt rekkefølge. De aller fleste designerne velger hvitt øverst, mens Chanel gjorde det omvendt. Enkelt, stilig og -effektfullt.

=

Tilbake til fremtiden

Retromønstre har funnet veien tilbake til garderoben. Bare se på den svarte og hvite geometriske toppen (med svarte bukser til) fra Dries Van Noten, eller mønstret over det hele som hos Jean Paul Gaultier, Givenchy og Marni. Og vi falt pladask for Diors minikjole.

=

Frakker

D&G lanserer en ytterjakke som ser ut som den er stjålet fra kjærestens garderobe, men med feminint fôr, mens Dries Van Noten, Dior og Marc by Marc Jacobs vil tulle oss inn i ull og silke. Valgmulighetene er mange og i alle farger, med eller uten mønster. Det spørs om vi klarer oss med bare én.

=

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!