Sommeren er her for å gi oss tid til å tenke, hvile, bade og selvfølgelig slappe av. Og selvfølgelig lese masse. Denne og neste uke kommer augustnummerene i butikkene med sniktitt på høstmoter og trender. Hva er vel bedre enn å legge de tunge, franske romanene til side et lite øyeblikk og la deg inspirere av den nye sesongen som lurer rett rundt hjørnet. Her er noen av våre favorittgrunner til å glede seg til den nye sesongen:

1. Isabel Marants Indianere

Ja da, den franske designeren har gjort det igjen. De hvite indianerinspirerte stylingene fulle av frynser som hun sendte ned catwalken, elsket vi umiddelbart. Avslappet, bohemsk og superkult. Vi regner med at de høye støvlettene har laaaaange ventelister allerede. Gjør deg klar for en hvit høst.

=

=

2. Tung metall

Trenden som startet så vidt forrige sesong tar helt av til høsten. Desto blankere, jo bedre. Bland Ziggy Stardust og 90-tallets minimalisme for å få den rette looken, eller la deg inspirere av den skinnende catwalken til Balmain, Stella McCartney og Dolce & Gabbana.

=

3. Chloés slangemønster

Designeren Hannah MacGibbon forlater motehuset etter at hun har fått alle til å krype for Chloé, og denne sesongen er intet unntak. Silhuetten er kanske 70-tallsinspirert, men selve looken er helt 2011 og alle jenters drøm. Forvent intet mindre enn en skikkelig slangeinvasjon i motebildet denne høsten. Hvis ikke du synes at dette passer deg, gå for en veske eller et par sko i stedet.

=

4. Blyantskjørtet

Etter flere sesonger med mini, maxi og vide vidder er det igjen blyantskjørtet som dominerer denne sesongen. Likevel finnes det ulike varianter og du trenger ikke å se ut som en superstreiting selv om du går i blyantskjørt. Supersexxxy med splitt som hos Michael Kors, etnisk som hos Proenza Shouler eller skinnende som hos Marc Jacobs.

=

5. Sporty strikk

Ingenting gleder oss her oppe i nord mer enn når grov strikk står på trendmenyen. Vi har uansett ikke noe valg når det regner, snør og blåser. I år er det de sporty og grafiske strikkegenserenes sesong. Jil Sander, Balenciaga og Alexander Wang var bare noen av motehusene som viste de varme plaggene. Styles med et par smale bukser, et miniskjørt eller bare et bar enkle jeans.

Les også:

Fem deilige strikkegensere

Augusts beste kjøp

60-tallet er tilbake

=

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!