YSL har hevdet sin rett til å produsere sko med røde såler og det har fått Christian Louboutin til å se rødt (he he). Sko mongulen truer Yves Saint Laurent med rettssak, mens YSL slår tilbake og hevder at Louboutin i utgangspunktet har kopiert dem.

YSLs advokat sier at Louboutin ikke oppfant røde såler, og at skodesigneren ikke kan gå til sak mot alle andre som designer sko med røde såler.

- Røde såler er en vanlig måte å designe såler på, og det går så lang tilbake som til Ludvig den 14 på 1600-tallet. Det var også rubinrøde såler som bragte Dorothy hjem i filmen The Wizard of Oz, hevder YSL i rettserklæringen, og legger til at de har solgt røde såler siden 1970-tallet.

- Som en leder i moteindustrien burde Mr. Louboutin enten vite eller burde være klar over alle tidligere skomodeller med røde såler.

YSL anklager også Louboutin for å gå til sak som en del av en anti-konkurranse kampanje for å presse eksklusive forhandlere til å fjerne rivalenes sko fra hyllene.

Louboutin har faktisk klart å få merkevarestatus i USA for de røde sålene. Det vil si at bruken av røde såler altså hører Christian Louboutin i landet. Louboutins saksøking av YSL forrige måned er et forsøk på å få YSL fra å selge sålene i butikker som selger hans design. Han krever mer enn 1 million dollar i oppreising. Det vi lurer mest på er hvordan et par Trubute-sandaler fra YSL ser ut med brannbilrøde såler ¿

BEVERLY HILLS, CA - MAY 07: Christian Louboutin shoes are displayed at the launch of his fall collection at Barneys New York on May 7, 2008 in Beverly Hills, California. (Photo by Neilson Barnard/Getty Images)*** Local Caption *** Christian Louboutin=

BEVERLY HILLS, CA - MAY 07: Christian Louboutin shoes are displayed at the launch of his fall collection at Barneys New York on May 7, 2008 in Beverly Hills, California. (Photo by Neilson Barnard/Getty Images)*** Local Caption *** Christian Louboutin © Neilson Barnard

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!