Festen med de fineste kjolene (nei, det er ikke Oscar-utdelingen) er den årlige Costume Institute gallaen på The Metropolitan Museum of Art i New York. Det er motebransjens absolutt største event der de fineste, nyeste og mest ekstravagante kjolene kommer på designernes favorittmodeller, muser og kjendiser som har superpyntet seg for anledningen. Dette året var eventen dedikert Alexander McQueen som også markerte starten på utstillingen - Alexander McQueen: Savage Beauty. Utstillingen viser arbeidene hans fra avgangskolleksjon da han gikk ut av Central Saint Martins i 1992 til den siste kolleksjonen som ble vist forrige vår, rett etter hans bortgang.

Se også ELLE TV: Se hvem vi møtte på H&M-festen

Selv om ingen av våre favoritter på akkurat denne gallaen kom fra McQueen (det var en annen Mc som gikk av med den seieren), hadde blant annet Sarah Jessica Parker og Daphne Guinness valgt kjoler fra den avdøde og honorerte designeren.

Her er noen av ELLEs gallakjole-favoritter:

Gwyneth Paltrow: Vi elsker denne enkle, men ultraglamorøse glitrende kjolen fra Stella McCartney med splitt og åpen rygg (som dessverre ikke viser på bildet).

Brooklyn Decker: Ah, knallrosa og minimalistisk! Riktigere blir det ikke denne sesongen. Den 24-år gamle skuespilleren hadde på seg kjole fra Michael Kors.

Isabel Lucas: Denne vakre gudinnelooken kommer fra Louis Vuitton. Vi elsker korallfargen sammen med gull-accessoirer.

Mariacarla Boscona: Musen til Ricardo Tisci hadde selvfølgelig på seg den fineste Haute couture-kjolen fra Givenchy. Det er nok en leilighet eller noen biler som må selges før denne kommer inn i våre garderober.

Ashley Olsen: Tvillingene gikk begge for vintage Haute Couture-kjoler. Denne svarte med hvite 70-talls ermer til å dø for kommer fra Christian Dior.

Diane Krüger: Alltid elegante Diane Krüger hadde for anledningen byttet ut Chanel (som hun ofte går i) med Jason Vu. Vi elsker splitten som er en av sesongens hotteste detaljer (som også fortsetter neste sesong).

Mary Kate Olsen: Her og Nå kommer sikkert til å kåre henne til ukas verst kledde, men vi elsker denne knallrøde, 70-tallsaktige vintage Haute Couture-kjolen fra Givenchy.

=

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!