Desember er full av fester, og det gjelder å ha nøkkelplaggene i orden i festgarderoben for å kunne stille med nye antrekk som kan kombineres gjennom hele måneden.

Vi har funnet tre ting du bør ha i skapet ditt akkurat nå, som gir deg mange valgmuligheter og får deg festklar på et blunk.

Les også: Vi tester sesongens sminketrender

Skjørtet

Ikke bare er skjørtet et viktig trendplagg denne sesongen, det er også et veldig anvendelig festplagg! Det er bare å bytte ut toppen, så gir du et helt nytt inntrykk av antrekket ditt.

Om du kjøper et skinnskjørt kan du spille på kontrastene mellom en romantisk bluse eller chiffontopp til det rocka skinnet.

Et blondeskjørt er også helt i tiden, og vil du ha litt mer partyeffekt er det et paljettskjørt du skal satse på.

Nå er det imidlertid det klassiske blyantskjørtet som gjelder, så styr unna de korteste variantene. Velg gjerne en variant med splitt på siden eller bak for en mer sexy effekt.

La tilbehøret, overdelen og skoene bestemme hvor pyntet helheten skal være. Mulighetene er mange!

Få stylingtips! Slik styler du skinnskjørtet på tre måter

=

SKJØRTET: Burgunderfarger skinnskjørt fra H&M, kr 999. Blått paljettskjørt fra By Malene Birger, kr 2200. Blått brokadeskjørt fra Stella McCartney, kr 3600 . Blondeskjørt fra Mango, kr 599. © Imaxtree/produsenten

Blondeblusen

Blonder er i vinden denne vinteren, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Broderiene er både klassisk, sexy og romantisk på samme tid, og passer dessuten helt perfekt til fest.

Nå er det også mange varianter å velge mellom, enten du har lyst på en viktoriansk-inspirert bluse á la Isabel Marant eller de feminine blondetoppene sett hos Dolce & Gabbana.

En blondebluse kan virkelig brukes til alt, enten du vil kombinere den med skinbukser, et skjørt, dressbukser eller jeans. Toppen pynter opp antrekket på et blunk.

Velg selv hvor tekkelig du vil være ved å enten bruke en topp under blusen eller lar bh'en synes igjennom.

På jakt etter kjole? Denne kjolen gjelder nå

=

BLUSEN: Kortermet topp fra Nina Ricci, kr 3400. Transparent blondetopp fra Mango, kr 299. Blondetopp med trompetermer fra Zara, kr 499. Blondebolero fra Mango, kr 449. © Imaxtree/produsenten

Statementsmykket

Partysesong betyr store smykker, og nå er statementsmykker heitere enn de har vært på lenge.

Og det trenger ikke være halskjeder, selv om det fortsatt er en viktig trend. Øredobbene er tilbake, og jo mer det dingler jo bedre er det.

Dette er tiden for strass og glitrende steiner, så ikke vær redd for å velge et prangende smykke. Det er ofte ikke mer som skal til enn et smykke eller øredobber for å gjøre antrekket festklart i en fei.

Enten du har på deg en hvit t-skjorte eller en enkel svart genser, gjør smykkene at du vil glitre på festen uansett.

Få mer inspirasjon fra våre bloggere på ELLEblogg.no

=

STATEMENTSMYKKE: Fargerike øredobber fra Erdem, kr 1900. Halskjede med steiner fra Asos.com, kr 412. Øredobber fra H&M, kr 80. Smykke med svarte steiner fra Zara, kr 299. © Imaxtree/produsenten

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!