Annabel er innkjøper og avdelingsleder på Høyer Trend, og blogger på annabel.faksimile.no.

Vi har tatt en titt i hennes velfylte garderobe, og fått hennes beste tips til hvordan du kan gjøre gode kjøp den kommende sesongen.

Hva er din shoppingfilosofi?

- Jeg kjøpte min første designerveske i New York da jeg var 18 år, og det var veldig stas. Det var en Louis Vuitton, som jeg har fortsatt. Siden er jeg blitt mer og mer bevisst på å investere litt mer i plagg og tilbehør. Det sier seg selv at dyre plagg gjerne har bedre kvalitet enn dem du finner hos billigkjedene. Det er mer eksklusive stoffer, og finere sømmer. Du får litt ekstra. Designerplagg har også ofte en spennende vri i snittet. Kjedebutikkene prøver ofte å kopiere, men det blir aldri helt det samme.

Hvordan får du råd til alt sammen?

- Jeg planlegger kjøpene mine godt, og regner på hva som er igjen av lønna hver måned. Det er en prioritering jeg gjør, som går på bekostning av andre ting. I tillegg hjelper det jo at jeg får rabatter på mye gjennom jobben min. Hvis jeg tar summen jeg betaler for en designerveske og deler på antallet ganger jeg bruker den, blir den ofte relativt sett billigere enn en H&M-kjole til 399 kroner som jeg bare bruker én gang. Designervesker kan man dessuten selge videre. Jeg har stor omløpshastighet i klesskapet mitt, og er veldig flink til å selge klær på Finn.no og Vestkanttorget i Oslo. Det blir mer penger ut av det enn man kanskje tror. Jeg fikk inn 7.000 kroner på én dag på Vestkanttorget, og da solgte jeg mest ting fra H&M og Bik Bok. De siste årene har jeg mer og mer funnet min egen stil, og er blitt mer trygg på innkjøpene mine. Dermed har jeg solgt mindre klær også.

Hva består den perfekte garderoben av?

- Én perfekt hverdagsveske og én clutch, og så er det viktig å investere i gode sko. Jeg står mye på jobb, og kjenner at de dyrere skoene er bedre på foten. Jeg har ikke klassiske svarte pumps, men til gjengjeld har jeg mange ankelstøvletter. Jeg liker å blande billig og dyrt også, og er veldig glad i H&M og Zara.

Les også: Ekspertenes beste salgstips

=

BESTE KJØP: De lekre gullskoene fra Lanvin kjøpte Annabel på salg. Strikkegenseren er fra Isabel marant. © Inger Marie Grini

Hva er ditt beste kjøp?

- En svart skinnjakke fra 3.1 Phillip Lim, som jeg kjøpte i New York. Den var faktisk ikke på tilbud, som mine beste kupp ofte er, men dollaren var lav, så den kom på 6.500 kroner. Jeg er veldig glad i jakker, og legger gjerne litt penger i fine boucléjakker, skinnjakker, kåper og blazere. Jakker er gjerne ikke typiske trendplagg, og kan brukes sesong etter sesong.

Hva er ditt dårligste kjøp?

- Typiske impulskjøp fra kjedebutikker. Plagg jeg har på én gang, og aldri bruker igjen. Det vil jeg definere som et dårlig kjøp.

Hva står øverst på ønskelista for neste sesong?

- Jeg er jo i Milano og Paris to ganger i halvåret for å gjøre innkjøp til butikken for neste sesong, og er så nerd at jeg allerede har begynt å skrive lister over hva jeg skal ha i vår. Jeg tar alltid bilder av ting jeg liker. Dessuten ønsker jeg meg den klassiske City-veska fra Balenciaga, og for tiden er jeg konstant på jakt etter den perfekte hvite skjorta, men det er lettere sagt enn gjort.

Hva er ditt beste shoppingtips?

- Hvis du faller skikkelig for noe i butikken; kjøp det! Der og da. Ikke gå i fellen å tenke at du skal vente noen uker, og så komme tilbake. Når magefølelsen sier fra, er det en grunn til det, og du kommer neppe til å angre. Det gjør du derimot om det blir utsolgt, eller så finner du aldri tilbake til den butikken igjen, som jo typisk skjer når du er ute og reiser.

Hvilken persons klesskap skulle du helst raidet?

- Elin Klings. Hun er alltid kul. Litt androgyn, men samtidig feminin. Og redaktøren i franske Vogue, Emmanuelle Alt! Hun har den typiske franske stilen som jeg elsker.

=

BESTE KJØP: Annabel elsker blazere og boucléjakker.Hennes beste kjøp er skinnjakka fra 3.1 Phillip Lim. © Inger Marie Grini

=

BESTE KJØP: Et lite utvalg fra Annabels klesskap inkluderer vesker fra Mulberry, Céline, Chanel, Alexander Wang og Louis Vuitton. På seg har hun en kjole fra Isabel Marant og sko fra Alexander Wang. © Inger Marie Grini

Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!