=

SALGSTIPS: Caroline Skjelbred skal lete etter en klassisk bikerjakke på salget.

Nå braker salget løs i butikkene, og sjansen er stor for å gjøre et skikkelig kupp.

Du kan få sesongens hotteste plagg og tilbehør til 40 prosent avslag eller mer, både på nett og i butikkene.

Men hva skal man satse på og hva bør man styre unna?

Vi har spurt fire eksperter om deres beste salgstips og hva de selv planlegger å kjøpe på salget.

Caroline Skjelbred, motemedarbeider ELLE

ELLEs Caroline styrer unna trendplaggene på salget.

- På sommersalget kan man se etter klassikere som svarte og hudfargede pumps, klassiske skjorter, omslagskjoler, blazere eller en bikerjakke i skinn - dette er plagg som man alltid kan gå med, og behøver ikke være siste sesong for å være fint. Jeg er på jakt etter den ultimate bikerjakken, så på salget skal jeg lete etter den.

- Tenk styling når du shopper! Hvis du ser en fin bluse på salg, så tenk hva er det du har hjemme som kan passe til. På den måten kommer du til å faktisk bruke plagget, i stedet for å kjøpe noe som du ikke helt vet hva du skal bruke til. Tenk utenfor trendene som gjelder akkurat nå. kjøp basisplagg, bluser, kjoler og sandaler. På salg kan man få kjempemye for en billig penge!

- Salgsfeller jeg unngår er typiske it-plagg eller plagg du normalt ikke ville gått med, men kjøper kun for at det er på salg - da kommer du ikke bruke plagget i fremtiden. Du må kjenne på hele deg at du vil ha det!

Hedda Skoug, stylist og blogger

=

SALGSTIPS: Stylist Hedda Skoug synes man kan tillate seg impulskjøp når det er nedsatt pris.

Hedda leter etter plagg som kan redde henne fra framtidige kleskriser.

- I år er jeg er jeg ute etter å oppgradere basisgarderoben min. Når jeg har dårlig tid og stresser på morgenen, trenger jeg plagg som kan redde meg fra kleskriser. Jeg skal se etter t-shirts, jeans, skjorter og skjørt i nyanser som hvitt, grått, sort og nude. De fargene funker alltid sammen.

- Jeg synes man kan tillate seg noen impulskjøp hvis det er til godt reduserte priser. Plagg som åpenlyst er forbigående trender kan det føles unødvendig å betale fullpris for, og kjøpet blir litt mer rettferdiggjort når det koster mindre. Sats på å kjøpe noe som er tro til din egen stil. Ikke kjøp en dyr kåpe i sebramønster bare fordi den er på salg, hvis du i utgangspunktet aldri ville gått med sebra ellers..

- Ikke kjøp ting bare fordi det er på salg. Det betyr ikke at du må ha det, og vinninga går fort opp i spinninga hvis du kommer hjem med posene fulle av klær og sko som ikke passer deg eller flatterer kroppen din. Mange har en tendens til å bli litt litt vel gira når det er salg, og rasker med seg klær uten å prøve. Helt feil! Prøv alltid klærne på!

=

SALGSTIPS: Stylist Marte Mosand venter gjerne til salget er på 70 prosent avslag.

Marte Madeleine Mosand, stylist

ELLE-blogger Marte mener planlegging er det viktigste for å lykkes på salget.

- På sommersalget skal jeg kun se etter plagg jeg kan ha i garderoben sesong etter sesong. Mitt beste tips er å gå ordentlig gjennom garderoben hjemme og skriv en liste over det du virkelig trenger og ønsker deg. Da blir det lettere å gjøre kupp i stedet for å ende opp med plagg som bare ender opp innerst i garderoben.

- Sjekk når salget starter de ulike stedene du ønsker å handle. Stå tidlig opp for å være tidlig ute, da er butikkene mer oversiktlige og du unngår det verste av kø og kaos. Det kan også være lurt å ta en ny shoppingrunde når salget justeres ytterligere. Det er ekstra moro å gjøre et kupp på 70 prosent avslag!

- Sommersalget handler om å gjøre gode investeringer, så ikke kjøp bare fordi det er billig. Trendplagg er som regel veldig fristende, men det man kjøpe billig ellers i sesongen hos kjedebutikkene. Prøv alltid klærne på før du kjøper de, passformen er ikke mindre viktig fordi det er billig. Den smellen har jeg gått på mange ganger, og har flere plagg hengende med prislappen på.

=

SALGSTIPS: Line Langmo skal se etter plagg med frynser og plagg fra Isabel Marant.

Line Langmo, stylist og blogger

Line tenker på hva som kommer til høsten når hun shopper på sommersalg.

- Jeg ser etter hvite singleter med bryterygg, jeansshorts og fine skinnjakker. Bomberjakken er kul nå, men gjelder også til høsten. Jeg har også en forkjærlighet for plagg med frynser, og disse plaggene bruker jeg år etter år og vet det er en sikker investering. I tillegg håper jeg på å finne noe fra Isabel Marant som jeg har siklet på, men ikke tatt meg råd til å kjøpe til fullpris.

- Ikke kjøp noe du ikke hadde kjøpt om det ikke hadde vært på salg, og sats på sesongløse plagg. Styr unna det som er trendy akkurat nå. Når sommeren er over er man ofte i et helt annet modus, og det er andre ting som står på ønskelisten.

- Det er lett å la seg friste av salget. Tenk gjennom om plaggene passer sammen med resten av garderoben din, og om du virkelig ville kjøpt plagget om det ikke var på salg. Sett av tid til å prøve. Kjenn på magefølelsen - når man går ut av butikken med sommerfugler i magen, overlykkelig av å ha gjort et scoop, da er det riktig!

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!