Det startet med en veske fra Chanel i 1955 som fikk navnet 2.55. Vesken med den lange lenken til å henge over kroppen ble til fordi Coco Chanel rett og slett ble lei av å holde veskene sine i hånden. Akkurat det er det mange som har latt seg inspirere av denne sesongen for skulderveskene er over alt. Alle designerne har sin versjon av som kommer i ulike farger og fasonger. Det vil si at det er minst en til hver - fra minimalistiske damevesker hos Céline til feminine 70-talls glamorøse hos Chloé.

Ikke bare er de fine og får plass til akkurat det du trenger, de er også utrolig dansevennlige. Der konvoluttveskene må voktes over, kan skulderveskene bli med på dansegulvet. Ikke er du så langt unna leppestiften eller lipglossen heller.

Har du lyst til å gjøre noe ekstra for den lille sorte kjolen går du for en knallfarget veske, og skal du finne noe å ønske deg til jul, velger du den fra Mulberry. Vår favoritt er den med pynt fra Mango som passer like godt til både hverdag og fest.

=

1. Med pynt fra Mango, kr 799.

2. Korallfarget veske fra Topshop, kr 231.

3. Rød dameveske fra Zara, kr 559.

4. Passer til alt fra By Malene Birger, kr 1.499.

5. 70-talls glamor fra Chloé/Net-a-porter.com, kr 5.411.

6. Svart strukturert Lily fra Mulberry/Net-a-porter.com, kr 6.544.

Les også:

Vi testet SM-moten i tre dager

Fryser du? Her er de fineste jakkene

Oktobers beste kjøp

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!