Phoebe Philo startet sin karriere som designer fordi hun ønsket å lage et par bukser som fikk rumpen hennes til å se fin ut. Den buksegale designeren laget også tidligere i år The five perfect pants collection der det er meningen at alle skal kunne finne sin favoritt. Men Celines Phoebe er ikke den eneste designeren som er opptatt av beinplagget, for denne sesongen har bukser fått et nytt liv og flere designere og motehus har dem som et av sine nøkkelplagg. Sleng, pirat, fargete eller supervide. Ikke vær redd for å prøve noe helt nytt, kanskje du blir inspirert til å finne din nye favorittfasong.

1. Løse bukser

Selv om de er løse og hengende er de på samme tid elegante med en androgyn edge. Celines nye fasong gir en avslappet og enkel look som kan styles med en skjorte eller en T-skjorte og et par hæler. Disse buksene fra Gant passer like godt på sommerfest som på kontoret.

2. Høyt liv

En kul bukse med en stor hyllest til 70-tallets stilikoner (tenk Jane Birkin og Brigitte Bardot). Kjærlighet i hver søm med andre ord. Styles med en bluse, et par platåsandaler og et belte. Passer til både hverdag og fest. Bukser fra 7 for All Mankind.

3. De hotte jeansene

Skal du være hottest denne sesongen er det Isabel Marant du må vende blikket mot, igjen. Denne gangen er det et par fargete jeans med piratsnøring hun har kommet opp med. Finere blir det ikke. Styles med skinnjakke, singlet og passer best til strandfestene som aldri ender. Røde jeans fra Current/Elliott hos Net-a-porter.com.

4. Supervide bukser

Er det bukse eller skjørt? Det er vanskelig å se forskjell, men et skikkelig statement likevel. Enda finere er det hvis du klarer å få tak i et par som er litt gjennomsiktige som disse fra Topshop slik at de nakne sommerbeina skimtes gjennom. Styles med en body eller singlet og passer fint til fest i stedet for et langt skjørt.

5. Dressbuksene

Denne sesongen handler det mye om den minimalistiske statementdressen med rette, enkle piratbukser. Gå for en knallfarge som på cawalken til Max Mara eller et par nøytrale som disse fra Stella McCartney. Styles med en blazer for kontorlooken eller en T-skjorte, ballerinasko og sykkel for en deilig piknik ved sjøen.

ELLEs bukseguide: Finn din favoritt=

ELLEs bukseguide: Finn din favoritt © Foto: Imaxtree

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!