Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Man trenger ikke dra lengre enn til Stockholm for å få følelsen av storybyferie.

Den svenske hovedstaden er et nordisk mekka for både mote og kunst, og denne måneden har byen største museer sikret seg hver sin legendariske kunster.

 

Patrick Demarchelier på Fotografiska

Foto: privat

Navnet hans er synonymt med eleganse, prestisje og high fashion. Den franske fotografen Patrick Demarchelier har skutt utallige cover og moteserier for Vogue, står bak kampanjer for alt fra Dior til H&M og har foreviget filmstjerner og motepersonligheter i over et halvt århundre.

Forrige uke åpnet utstillingen Lumière på Fotografiska, som viser kjente og ukjente høydepunkt fra Demarcheliers fantastiske karriere. Vår egen redaktør Signy Fardal var tilstede på åpningen sammen med moteredaktør Petra Middelthon og art director Vibeke Ruud. Der var Demarchelier selv tilstede og delte betraktninger rundt hans egen karriere og suksess.

Utstillingen er åpen frem til 14. mai.

http://fotografiska.eu/utstallningar/utstallning/lumiere/

 

Marina Abramović på Moderna Museet.

foto: via Moderna Museet

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

Den serbiske performancekunstneren ble i 2016 kåret av prestisjefylte Art News til kunstverdens aller mektigste kvinne. Marina Abramović, som nylig fylte 70 år, har levd et liv drevet av kunsten og står bak flere av verdens mest berømte performanceverk.  En av hennes største suksesser er utsillingen "The Artist is Present" fra 2010, da 750 000 mennesker til MOMA i New York for å sitte forran kunsteren og se henne inn i øynene.

På Moderna Museets utsilling "The Cleaner" vil publikum også få muligheten til å oppleve Abramović på nært hold. Selve museet huser 120 verk fra fem tiår som skildrer hennes liv og karriere fra 1970 til i dag. Hovedattraksjonen er en performance av Abramović som vil bli avholdt frem til 5. mars på Skeppsholmskyrkan.

Utstillingen er åpen frem til 21. mai.

http://www.modernamuseet.se/stockholm/en/exhibitions/marina-abramovic/

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!