Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Når London Fashion Week nærmer seg slutten, og moteuken i Milano er rett rundt hjørnet begynner vi her hjemme oppsumeringen av våre høydepunkt fra de internasjonale moteukene. Vi begynner med New York Fashion Week som avsluttet forrige torsdag.

ELLE har valgt ut fem favorittantrekk fra de fem visningene vi mener har satt preg på moteuken.

CALVIN KLEIN

En av de aller første visningene under moteuken var den tidligere Dior-designeren Raf Simons sin debut for Calvin Klein. Etter å blant annet ha endret merkets ikoniske logo har det vært tydelig at Simons har et ønske om å gi merket nytt liv. Med sterke farger, gjennomsiktige overdeler, og herreinspirerte plagg gjorde han nettopp det, men behold det minimalistiske og rene preget Calvin Klein er kjent og elsket for.

Altuzarra

Joseph Altuzarra fortalte etter denne visningen at han ble inspirert av detaljene ved malerier fra Renessansen, og hvordan det var tiden bekledning ble noe mennesker ble mer opptatt av. Med delikate broderier, gulldetaljer og stramme snitt er denne inspirasjonen tydelig, men ikke begrensende, i kolleksjonen. Vi falt for de nydelige broderte kjolene som lukket showet og den delikate sminken og hårstylingen.

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

Alexander Wang

For oss er Alexander Wangs visninger alltid et høydepunkt. Atmosfæren, modellene og utrykket er helt særegent for Wang, og ved å se på visningen får man alltid lyst til å være en del av gjengen hans. Denne sesongen var også kolleksjonen en av hans beste på lenge. Med nesten utelukkende svarte plagg, men unntak av noen grå, stod kolleksjonen i sterk og viktig kontrast til en ellers fargerik sesong.

Proenza Schouler

Da Jack McCollough and Lazaro Hernandez bak Proenza Schouler annonserte at denne visingen ville bli deres siste i New York overrasket de en hel moteverden. Neste sesong vil de vise i Paris, men innen det presenterte de en siste kjærlighetserklæring til byen de kaller hjemme. Kolleksjonen var klassisk Proenza bestående av minimalistiske plagg med kunstneriske detaljer og tilbehør. For første gang valgte designerne også å inkludere merkets logo i form av hengere på gliderlåsene.

Coach

Vår siste favoritt fra New York var visningen til Coach. Modellene kom ned catwalken i store saueskinnsjakker og matchende luer perfekte for den kalde nordiske vinteren. Designer Stuart Vevers gjorde om catwalken til en enorm prærie og kledde opp modellene sine i moteriktig, men varme og funksjonelle, tradisjonelle plagg. Legg merke til de flate, fôrede skoene.

Alle biler fra IMaxTree

 

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!