Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Oslo, søndag 17.00
Låser døra til leiligheten, og som alltid er jeg en halvtime tidligere ute enn jeg må. Hører på Tidals Kylie Minogue-spilleliste med hennes største hits og nynner hele veien opp til Gardermoen. Allerede sjekket inn, med fulladet telefon og toalettsakene pent lagt i egen plastpose, har jeg god tid til å sitte ned og kjøpe en kaffe. Full kontroll. Hammertime-kontroll.

På flyet 19.00
Yes, en hel treseter for meg selv! Prima. Hører på en halvkjedelig lydbok og spiller litt kabal før jeg sovner med brillene på nesa, bakoverlent og munnen åpen. Sjarmerende.

Lander i london. 20.10
Kjøper meg en kaffe til. Jeg tenker at dette blir en lang kveld, men føler meg smart og godt forberedt. Søler ut nesten hele kaffen i dét en mann braser forbi med trillekoffert, jeg banner på norsk og han stopper opp, snur seg forsiktig og sier flaut unnskyld som bare en engelskmann kan. Spør om han skal kjøpe ny (ny jakke mener du? Den Acne-jakka som var så altfor altfor dyr) smiler høflig nei og snur meg. Tørker jakka desperat.

Columbia flower market på søndager er perfekt sted å møte nye mennesker! Skikkelig god vibe!

21.00
Taxi

Endelig i taxien. Jeg sitter og gjør de siste forberedelsene før intervjuet og lanseringen i morgen, svarer på et par mailer, sjekker instagram og tekster litt med kjæresten. Jeg begynner som vanlig å snakke med taxisjåføren om livet, politikk, religion og Londons gater. Han er en veldig stolt taxisjåfør, som har kjørt i 21 år og kan alle gatene på rams. “Give it to me” sier han og humrer for seg selv. Betaler og gir litt ekstra tips. Tenker det gir god karma.

21.30
Fremme på hotellet.
I øyeblikket jeg ser taxien runde hjørnet og gasse på går det opp for meg -  telefonen min er borte! Løper inn på hotellet og får litt småpanikk. Jeg tømmer den stappfulle Chloé-vesken min utover resepsjonsdisken og leter febrilsk. Men jeg vet det allerede. Telefonen min, med notatene og forberedelsene mine, hele livet mitt, er borte.

21.40
Resepsjonen
Eneste nummeret jeg kan utenat er nummeret til mamma. Hun videreformidler til kjæreste, aka telefon-nerd og etterforskningsleder for “forsvunnet telefon”-prosjektet, og agenten min at de må ringe hotellet om de skal ha tak i meg. Får oppmøtested og info angående morgendagen, samt telefonnummer til de jeg skulle trenge og skriver det ned på en lapp i baklomma.

22.30
Rommet
Drikker masse vann, legger meg, tenker at det bare er en telefon, puster med magen. Får panikk. Puster med magen. Bakgrunnsmusikken her kunne vært “Cant get you out of my head” av Kylie, faktisk.

02.00
Jeg bråvåkner. Hvor mye er klokka? Jeg har jo ikke klokke, og telefonen min på rommet fungerer plutselig ikke. Skrur på tv-en på rommet, yes! Klokken er 02.10! Tør ikke skru den av igjen i redsel for å forsove meg, så blir liggende og småsove til tv-shop og en altfor blid dame som selger duftlys med kokos-lukt.

09.00
Jeg setter ut i et lite gledeshyl, og blir litt flau av meg selv der jeg står og hopper opp og ned i truse og hotelltøfler og samtidig sier “Thank you” ti ganger til dama på telefonen. Slenger på meg en stor genser fra Ganni, et par boots og løper ned i resepsjonen. «Oh I should be so lucky, lucky, lucky, lucky!!!»

09.30
Møter taxisjåføren i resepsjonen, han hadde funnet den i bilen da han var på vei til moskeen kl 06. Han ville ikke vekke meg, så han ventet med å ringe hotellet. Også legger han til; «btw jeg har ladet den også!» Jeg gråter en skvett av takknemlighet og tenker at noen mennesker er bare helt fantastiske.

10.15
Ankommer Claridges der jeg skal ta en kaffe med Jan Thomas, agenten min og pr-ansvarlig i Specsavers. Sitter og skravler litt og drikker kaffe, mens jeg får innføring i hvilke spørsmål det er lov å stille, tildelt tid med Kylie osv. Skjønner at dette er en big deal og blir ikke akkurat mindre nervøs.

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

12.00
Inne på selve lanseringen får vi servert noen freshe drinker, og ser på den kule kolleksjonen til Kylie x Specsavers. Wow, så mye fint! Finner meg et par favoritter og spør vaktene om jeg kan få prøve de på.

Favoritt paret fra kolleksjonen. Disse + en solhatt på en båt utenfor kysten av Italia til sommeren. Ja takk!

Women in suits. Hun elsket dressen og t-skjorten jeg hadde på fra hunkydory og Ganni. Heia skandinavisk design!

15.00
Veldig spent når jeg går inn i møterommet på Claridges for å hilse på dama som har vært et ikon siden før jeg ble født. Vi er begge «women in suits» i dag, hun skryter av dressen min fra Hunkydory og ler av høydeforskjellen vår. Tenker for meg selv at det var bra jeg lot hælene på 13cm ligge igjen på hotellrommet. Jeg begynner med å spørre henne om brillekolleksjonen jeg akkurat har fått se på …

Kylie forteller at det hele startet med en episode av «The Voice» for et par år siden hvor hun brukte briller under sending.

- Etter det tok det helt av, og ble en slags Kylie-trend og brilleoppstyr. Du vet, jeg har hatt de samme brillene siden jeg var 21 og brukte de egentlig kun når det var ytterst nødvendig. Nå er jeg helt motsatt av hvordan jeg var da jeg var ung, da var det kun et behov og noe jeg måtte bruke uten at jeg likte det noe særlig. Nå synes jeg det er sexy, og mannen min sier at han faktisk foretrekker meg med briller. Håper han liker meg uten briller også, skyter hun raskt inn med et smil om munnen.

- Specsavers er så bra, man kan kjøpe flere par så man har til alle anledninger -uten at det går så hardt utover lommeboka. Brillene mine handler ikke kun om meg. Det er en del par i kolleksjonen som ikke kler ansiktet mitt i det hele tatt men de ser bra ut på andre. Jeg har laget briller for både små og store ansikter, gamle og unge.

Jeg spør Kylie om hun har en beauty-secret hun vil dele.

- Det er helt essensielt for meg med et godt team, jeg ser absolutt ikke sånn her ut når jeg står opp. Det finnes ingen beauty-secret. Man lærer med tiden hva som fungerer.Også har man gode og dårlige dager, noe som er viktig å akseptere.  

Det er ikke hver dag man har mulighet til å sitte og snakke med et internasjonalt silikon, derfor avslutter jeg med et relativt opplagt men uunngåelig spørsmål; «Kan du beskrive stilen din?»

- Første jeg tenker å si er “enkel.” Jeg elsker det, da trenger jeg ikke tenke så mye. Forrige uke for eksempel brukte jeg det samme antrekket tre dager på rad. Det blir en slags personlig uniform man bare tar på også slipper man å tenke. Sånne faser har jeg når det er mye reise eller stress, enkelt og greit.  Men samtidig, for to kvelder siden var jeg fullstendig dekket i paljetter.

 ... De var de mannlige danserne mine også, sier hun og ler.

- Ja, vi hadde glitter på alle tenkelige steder, sier hun og ler enda mer.

- På scenen har plaggene en tendens til å krympe, eller se mindre ut enn det egentlig er så da må man putte på litt ekstra av alt.

- Jeg får heldigvis utløp for den kreative og glamorøse siden min når jeg står på scenen. 

- Ellers liker jeg litt forskjellig både fra billigkjeder og dyrere merker. Her forleden var jeg innom Olsen-tvillingenes butikk “The Row”, jeg liker de veldig godt. Kanskje ikke noe de fleste forventer, det er jo plagg som utstråler at man er spesielt interessert i arkitektur eller noe, men jeg liker det. God kvalitet på plagg er en ting som er gjennomgående i garderoben min.

- Det viktigste er at man er komfortabel. Det beste med å kle seg, gjøre hår og sminke er jo det minuttet man står foran speilet og tenker, «yes, dette funker i kveld».

Klar for Oslo by

16.15
Supersulten. Oppsummerer dagen med agenten min, og sier ha det til alle. Løper innom PRET på hjørnet, kjøper med en salat med falafel og kokosvann. Ringer Sarah på personal shopping-avdelingen hos TopShop og spør om hun har ledig tid, og det har hun! Yes!

TIPS! Personal shopper på TopShop er et gratis tilbud hvor man får sin egen assistent som henter klær, viser deg nye kolleksjoner et stort prøverom med lounge, stikkontakt til telefon og drikke. Bare å spørre neste gang man er der, så blir man godt tatt hånd om.

19.00
Spiser på Koya, en japansk noodle bar i Soho, med en venninne og sladrer. Sier jeg har møtt Kylie og hun blir supergira. «Er så fan, kan alle sangene utenat!» Spør hvordan hun var i virkeligheten, og jeg konstaterer at hun er verdens skjønneste person. Sånn skikkelig herlig.

22.00
Legger telefonen i veska og drar igjen glidelåsen når jeg har satt meg inn i taxien. Skal ikke ha en reprise av i går.

Restauranten på museet er så utrolig inspirerende! Love it!

HELENES LONDON-TIPS

SPIS (.. og instagram)
Mari Vanna
Superfotogen russisk restaurant i Knightsbridge. Her får du garantert mosomme bilder til instagram og digg mat med en russisk touch.

SHOPPING
Outsiders Motorcycle-club.
Min modellvenninne Polina Sova introduserte meg til denne lille vintagebutikken. Når du går inn inngangsdøra er det som å entre backstage på en rockekonsert på 70-tallet. De har du skinnbuksene, skinnjakkene og bootstene du alltid har drømt om.

Modern Socitey i Shoreditch
Liten enkeltstående butikk med små nisjemerker fra hele verden. Perfekt for inspirasjon og en kaffepause.

SØNDAGS-TIPS
Colombia Road Flower Market
Er du i London på vårhalvåret er det ekstra koselig å gå rundt på blomstermarkedet med en kaffe i hånda. Det er supergod stemning, alle barene har flyttet ut på gata (om været tillater det) og i området rundt er det mange små bruktbutikker som har fantastisk interiør og nips.

KUNST
The Wallace Collection, Hertford House ved Manchester Square.
Prøv også ut den vakre rosa resturanten deres i midten av bygget.

DANS
Bodega Negra i Soho.
En liten klubb som ved første øyekast ser ut som en litt luguber sex-sjappe, men er et av byens kuleste steder. Mexicansk mat på dagti

Hyde park Hang-out med noen du er glad i - perfekte vår-aktivitet i London.

Alle bilder er private

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!