ELLE + Hanneli = sant!

Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

På coveret av ELLEs marsutgave stråler moteikonet Hanneli Mustaparta i en fantastisk fin Chloé-kreasjon.  I forbindelse med cover shoot og intervju, stilte vi henne noen ekstra spørsmål om hva hun gjør for å se så innmari frisk og flott ut.

ELLEs marsutgave finner du i bladhyllene mandag 15. februar!

Hva er ditt første minne med sminke?

Da jeg var 14 år gammel tok jeg en bok om Twiggy med på badet og gjenskapte øyensminken hennes med mammas sminke. Det ble en voldsom look. Mamma og pappa skvatt da de så meg! Men jeg begynte å bruke eyelineren til daglig, og det ble greia mi. Det er det fortsatt.

 

Hvordan sminker du deg til hverdags?

Jeg jevner ut huden med Traceless perfecting foundation og Traceless foundation stick fra Tom Ford. Jeg pudrer litt Dior Forever translucent over ansiktet så det setter seg og holder seg i løpet av dagen. Jeg legger Diors Skinflash under øynene for å åpne opp og litt rett under øyenbrynene. På urenheter som er vanskelig å dekke bruker jeg en fantastisk concealer fra Kevyn Aucoin, og så pudrer jeg litt over.

Deretter legger jeg en matt, mørkebrun øyenskygge fra Tom Ford i nyansen 13 Orchid Haze eller en våt liner med Art Pen fra Dior langs vippekanten på øyelokket. Å legge liner med skygge gir en mykere look. På kinnene varierer det, enten legger jeg en myk bronzer som rouge fra Dior Nude Air, eller en naiv lyserosa for litt friskhet som heter Chanel 72 Rose Initiale.

Deretter bøyer jeg vippene med en vippetang fra Shiseido, og legger Overcurl mascara fra Dior som har vært favorittmaskaraen min i årevis. Deretter litt leppepomade og så er jeg klar!

Et utvalg av Hannelis hår og hudepleie-favoritter inkluderer produkter fra Oribé og Darphin. Foto: privat

Hvordan sminker du deg til fest?

Omtrent det samme som til hverdags, med litt ekstra. Før jeg legger foundation, har jeg på en base fra Dior, Forever & Ever wear, som gjør at sminken holder seg mye lengre.

Deretter legger jeg Shade And Illuminate fra Tom Ford langs hårlinjen og på kinnbena, akkurat der solen ville gitt meg farge på de høyeste punktene. Jeg legger derfor litt på neseryggen også. Med samme produkt legger jeg litt ekstra skinn på oversiden av kinnbena, på amour-buen og neseryggen som er helt nydelig når lyset reflekterer på det. Det er en subtil liten detalj som er med på å skape tredimensjonalitet.

Jeg er allergisk mot limet til øyevippe-extentions, så jeg legger noen punktvipper fra Ricky's i NY i merket Ardell Double Individuals i forskjellige lengder for a skape en naturlig look. Jeg bruker noe som heter Duo-lim for å feste dem.

I øyekroken legger jeg shimmeret Mineralize Skinfinish fra Mac som åpner øynene..

Når det gjelder lepper, kommer det an på hva jeg har på meg. Iblant bruker jeg en rød leppestift fra Mac i nyansen Lady Danger , noen ganger en myk pastellrosa fra Marc Jacobs - Georgie Girl 214 -  eller en nøytral beige farge jeg fikk blandet av makeup-artisten Anne Cecilie Olavesen da vi gjorde shooten i Elle. Jeg aner ikke hva brukte for å lage den, men er vi heldige kan det være hun gir ut sitt eget makup-merke snart!

 

Hva er ditt favorittprodukt akkurat nå?

Det må være Tom Fords Foundation Stick fordi den er enkel å påføre gjennom dagen og praktisk å ha med seg, og Diorskin Forever base, som gjør at foundation og concealer holder seg på plass hele dagen.

 

Hvem er ditt skjønnhetsikon?

Sophia Loren for et usedvanlig utenomjordisk uttrykk, Birgitte Bardot for sin uskyldige lekenhet, Twiggy for eyelineren og mamma for hennes naturlige, kule og ujålete skjønnhet.

 

Hvilket produkt forlater du aldri huset uten?

Tom Ford's foundation stick, pudder fra Glo Minerals som jobber med oljete hud og gjør den matt og fin, siden jeg fort blir blank når jeg reiser. Pudderet redder meg ofte når jeg skal rett på møter fra flyplassen, leppepomaden Lucas' Papaw Ointment og Diors Overcurl mascara for å freshe opp vippene etter lange dager.

 

Løp og kjøp ELLEs marsutgave for intervju og moteserie med Hanneli. I salg fra mandag 15. februar!

Sminkefavorittene kommer hovedsakelig fra Tom Ford og Dior. Foto: Privat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!