Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Moteuken i New York er vel overstått, og London har akkurat begynt.

Helt ferdig med det store eplet er vi imidlertid ikke enda. Her kommer et lite sammendrag av uka jeg tilbrakte i det som er verdens beste by (ifølge meg selv).

Jeg ankom byen sist lørdag, og dro mer eller mindre rett til en presentasjon av Frame Denims høstkolleksjon.

Den er så klart full av denim, men også 70-tallsingredienser som sleng, fløyel og skinn.

Fine bluser hadde søte kniplingknapper, og merket byr på en enorm miks av tynne og tykkere kasjmirgensere.

Jeg fikk møte de svenske skaperne bak merket, de mildt sagt driftige typene Erik Torstensson og Jens Grede.

De skal åpne flere Frame Denim-butikker i USA, og var keene på et besøk til Oslo, for å gjøre et Frame-event. Jeg istemmer, for større sjarmtroll skal du lete lenge etter.

Det er stilrent og kult i showroomet til Frame Denim. Erik og Jens poserer for kamera! Foto: Elen Kristvik

Utvalgte looks fra Tommy Hilfigers visning. Foto: Tommy Hilfiger

Mandag var det tid for Tommy Hilfigers visning. Den fant sted på Park Avenue Armory, og for anledningen hadde merket laget et Tommy Hilfiger-skip som utgjorde catwalken. Jeg var der fra morgenkvisten av for å se på generalprøven og luske rundt backstage. Modeller som Gigi Hadid, Hailey Baldwin, Sara Sampaio og Hailey Baldwin svinset rundt i makeup-området. Hadid er ambassadør for merket og ruslet rundt i en olajakke fra merket og kort-kort skinnskjørt.

Celebre gjester som modell Lucky Blue Smith, Julia Roitfeld, Jourdann Dunn, Yolanda Foster (Gigi Hadids mor), Olivia Palermo og ektemannen Johannes Huebl satt på første rad.

Klærne var en ordentlig "høydare". Tema var det nautiske, men iblandet dette var det plenty paljetter, søte sokker i kule hæler og delikate blomstermønstre.

Fra venstre: Sjefen sjøl, Tommy Hilfiger, modell Lucky Blue Smith (ser morsk ut her, men var smørblid og trivelig) og modellene Stella Campbell, Hailey Baldwin og Taylor Hill med ryggen til. Foto: Elen Kristvik

Øverst fra venstre: Modellene får veiledning av koreografen, Gigi Hadid langer ut med lange bein på catwalken, Sara Sampaio og Hailey Baldwin backstage, Gigis hår får en siste touch-up. Foto: Elen Kristvik

Supermodell på supermodell hos DvF. Foto: Elen Kristvik

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

Diane von Furstenberg hadde denne sesongen gått vekk fra den typiske catwalkvisning. I stedet valgte hun å omgjøre hele butikken i Meatpacking til en presentasjon av merkets høst. Idet jeg kom inn gikk modeller rundt omkring på små podier, et annet sted var det skapt et helt hvitt kontor der modellene tok telefonen og tittet i papirer.

En etasje opp var det feststemning. Diane og supermodellene Karlie Kloss, Irina Shayk, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Lily Aldridge, Jourdann Dunn med flere danset til låter som "We are family" og "Girls just wanna have fun". Rundt dem sto en stor mengde folk med telefonene sine for å filme og ta bilder. Det føltes litt som å være i zoologisk hage, der jeg sto og stirret på disse vakre skapningene i vakre kjoler, men den positive energien var til å ta og føle på. I tillegg var dette utrolig instagram-vennlig, og en morsom og ny måte å vise fram klær på.

 

Sophia, Eva og jeg i fargerike sauepelser, og deilige salater du får på Cafe Select. Foto: Elen Kristvik

Dersom du skal til New York i nær fremtid er det et par restauranter jeg vil tipse om. Standard Grill (484 Washington street) har veldig god (men dyr) grillmat, Cafe Select i Lafayette Street har en kul stemning og deilige salater på menyen. Stedet er en av stamrestaurantene til modell Sophia Lie, som jeg og reisekompanjong Eva møtte der til lunsj. I samme gate finner du også Lafayette. Restauranten er litt i samme dur og stil som Baltahazar, Schiller's og Pastis, og har alt fra friske bær og granola til burger og pommes frites på lunsjmenyen.

Nomo Hotels (9 crosby street) restaurant har en vakker vinterhagestemning, og vi spiste asiatisk salat der mens regnet falt på det gjennomsiktige taket over oss. Rett ned i gata, i Howard Street, ligger Opening Ceremony og Reformation - begge to butikker vel verdt et besøk. Happiest Hour (121 W 10th street) er en av favorittene til Tommy Hilfiger, og er et koselig sted med gode drinker, palmetapet på veggene og saftig burger. Indochine (430 Lafayette street) er for institusjon å regne i New York. I årevis har den vietnamesiske restauranten vært elsket av kjendisene (kvelden vi var der satt blant annet Nicky Hilton på nabobordet mens Julia Restoin Roitfeld koste seg med en stor gjeng lenger inn i lokalet). Maten er god, kelnerne hyggelige og stemningen helt topp!

Fra venstre: Her sitter jeg på en stol i en ganske folketom restaurant på Nomo Hotel mens regnet pøste ned utenfor. Pynt på Reformation-butikken, og beskjed på veggen i restauranten Happiest Hour.

Iøynefallende detaljer hos Michael Kors. Foto: Michael Kors

Visningen til Michael Kors var stappfull av statement-plagg. SÅ FINT!

Hos Boss var modellene ikledd anvendelige klær der volanger, enkle print og ankellengder sto i fokus. Foto: Hugo Boss

Jason Wu skapte en vakker og sober kolleksjon for Hugo Boss. Her er våre favoritter fra kolleksjonen.

Under finner du den skamløse selfien jeg var nødt til å ta da Kylie Jenner satt på første rad under visningen. Til informasjon var hun ordentlig søt og hyggelig!

Fra venstre: vakker oransje kåpe, selfie med Kylie og favorittkjolen fra visningen. Foto: Elen Kristvik

Jeg var på showroomet til Tibi for en re-see, da jeg akkurat ikke rakk selve visningen. Kolleksjonen er enorm, og så utrolig flott. Stoffene er tunge og deilige å ta på, det fins et stort utvalg skjorter og bluser, kjolene i oransje var i et tykt silkestoff og falt nydelig om kroppen. Militære tendenser var tydelige, både i ytterplaggene og en stor del av de tykke ullbuksene. En ganske perfekt høstkolleksjon!

NB! Turen til New York ble betalt av Tommy Hilfiger og Hugo Boss.

På re-see hos Tibi. Elsker militærkåpen og den oransje undertøyskjolen!Foto: Elen Kristvik

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!