Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Jepp, det er den tiden av året igjen! Om du ikke allerede har fått en invitasjon til en fest med Halloween-tema, er den nok rett rundt hjørnet.

Men hva skal du gå som?

Om det ikke frister så mye å hente frem heksenesa fra utkledningsskapet igjen, og du liksom har lagt bak deg slutty nurse-tiden, kan vi by på et knippe helt ferske utkledningsideer plukket fra popkulturåret 2014!

Hva med å se til en av de sterke, kvinnelige hovedpersonene i årets kinofilmer?

Elsa fra Frost, Maleficent (den onde feen fra Tornerose-historien, som i år fikk sin egen film med Angelina Jolie i hovedrollen) og Katniss Everdeen, heltinnen i Hunger Games-trilogien, har alle en særegen stil som er forholdsvis enkel å kopiere når du skal kle deg ut.

Tenk kreativt rundt det du allerede har i garderoben og roteskuffen. Det aller morsomste er å fikse et kostyme selv, uten å måtte kjøpe inn alt for mye som bare blir liggende. Her er våre forslag til hva du kan gjøre, med enten gammelt eller nytt!

Hva med å kle deg ut som Disney-heltinnen Elsa fra Frost i år? 1. Kjole fra H&M, kr 149. 2. Kjole fra Vila, kr 600. 3. Øredobber fra Dyrberg/Kern. 4. Hårspray fra Bedhead, kr 249. 5. Pumps fra Nly Shoes, kr 349. © Disney/Filmweb og produsentene.

ELSA FRA "FROST"

Passer for: Deg med langt, blondt hår og en hang til blå paljetter og å gaule på sangen Let it go fra Frost/Frozen.

Slik gjør du: Flett håret i en tykk fiskebeinsflette som henger over den ene skulderen, så er 50% av looken gjort. Ha på en blå kjole, og gjerne en form for blå kappe for ekstra schwung (kanskje du får tak i noen meter blå chiffon for en billig penge?). Kjør på med alt annet av tilbehør som sier Frost (om du ikke har sett filmen, så har Elsa den uheldige egenskapen at hun gjør om det meste rundt seg til is.) Gå for sølv, blått og turkis på sko, vesker og smykker.

Festens isdronning på null komma niks!

=

La deg inspirere av tøffe Angelina Jolie i rollen som Maleficent! 1. Kimono fra Lindex, kr 249. 2. Kjole fra Never Denim, kr 499. 3. Shadowliner fra Smashbox, kr 170. 4. Leppestift, Rouge Ecstasy, fra Georgio Armani, kr 275. © Disney og produsentene.

Elen Kristvik

Å elske kroppen sin

EMOSJONELLE: Forholdet til kroppen din er det lengste du vil ha dette livet. Så hvorfor er det så vanskelig å la det preges av kjærlighet, i stedet for hat?

MALEFICENT

Passer for: Deg som er litt bad-ass. Eller bare vil dyrke den siden for en kveld. Kinnbein som kan kutte stein skader heller ikke ...

Slik gjør du: Maleficents viktigste tilbehør er selvfølglig hornene, som du rett nok kan få kjøpt online for en billig penge - og kanskje i nærmeste utkldningsbutikk også - men her kommer du også langt med en svart hårbøyle og svart papp, evt ståltråd og svart stoff, eller en av de hundrevis av andre mulighetene du finner om du googler "maleficent horns DIY". Ellers går det i lange, svarte gevanter og heftig sminke; knallrød leppestift og masse svart eyeliner.

=

Slik får du Katniss Everdeen-looken! 1. Bukser fra Lindex, kr 249. 2. Vinger, kr 199 fra Superkul.no. 3. Jakke fra Never Denim, kr 899. 4. Sherwood pil og bue-sett, kr 299 fra XXL. 5. Hansker fra BeckSöndergaard, kr 699. © Liongate & produsentene.

KATNISS EVERDEEN FRA HUNGER GAMES

Passer for: Deg som alltid har drømt om skyte med pil og bue. Det er nemlig en viktig del av kostymen, så du kan like gjerne lære deg det i samme slengen! Langt, mørkt hår er også en fordel her.

Slik gjør du: Med mørkt hår i en rufsete flette og pil og bue på ryggen vil nok de aller fleste tweens i Norge allerede skjønne hvem du skal være. For å gå enda dypere inn i rollen, kan du gå for svarte skinnbukser og skinnjakke (eller en annen form for svart jakke/topp med spenner). Hanske på den ene hånda og svarte vinger er også nøkkelelementer, om du vil være Katniss fra den kommende filmen. Om du vil gå tilbake til røttene fra de første filmene, kan du heller gå for en brun skinnjakke, brune snørestøvletter, grønn bukse og grått strikkeskjerf.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!