Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Høst er definitvvt innetid, og en perfekt årstid til å invitere hjem på middag eller bare bare unne seg noe ekstra godt til middag.

Regissør og journalist Monica Csango er kjent som dommer i kakekrigen på FEM. Hun har gitt ut kokeboka Til å spise opp, og blogger sine beste oppskrifter på monicacsango.blogg.no.

Monica har ungarske aner, og denne oppskriften hennes på ungarsk paprikakyllingen passer perfekt når du har invitert gjester på middag. Du kan gjerne lage den kveden før, så slipper du stå over grytene idet gjestene bgeynner å ramle inn døra. Ingrediensene koster ikke skjorta, og retten og passer like godt til rødvin som til bobler, ifølge Monica.

Ungarsk paprikakylling

1 løk

3-4 paprika blandet (gul, grønn, rød)

3 ss paprikapulver

1 hel kylling i mindre biter eller noen klubber pluss bryst

1 boks hakkede tomater

3-4 fedd hakket hvitløk

Litt kyllingkraft eller buljongterning

Finn fram en jerngryte eller en dyp stekepanne. Varm olje og ha oppi finsnittet løk. La det steke forsiktig, tilsett så 3 ss paprikapulver. Pass på varmen - for høy varme gjør paprikapulver bittert. Tilsett de forskjellige paprikatypene som du har skåret opp, og en boks tomater. La det koke i 5-7 min. Legg kyllingbitene oppå. Dersom du har hel kylling, holder du bryststykkene unna. La alt det andre koke godt i ca. 35 min og tilsett bryststykker i mindre biter til slutt. La det koke videre i minst et kvarter. Fire kyllinglår og tre bryst gir nok mat til 2-3 personer. Jeg vil absolutt anbefale å koke retten f.eks. før du drar ut på tur en søndag, eller kvelden før, og så varme opp før servering. Til servering tilsetter du litt chiliolje og rømme.

Oppskriften er opprinnelig publisert i ELLE Mat & Vin. Bladet følger med utgaven av ELLE Decoration som du finner i butikkhyllene nå. Løp og kjøp for mer matinspirasjon!

Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!