FORDELER VED Å VÆRE SINGEL

Du slipper å ha en Xbox/PlayStation i stua som ødelegger den plettfrie new nordic-stilen du har jobbet lenge for å naile.

Du slipper også å gå på akkord med dine egne fargepreferanser i interiørveien, og måtte kaste ut alt i sarte pastelltoner fordi en mann synes hjemmet blir «for gay» (om du ikke blir sammen med ektemannen til Fotballfrue, da).

Du slipper å forholde deg til svigerforeldre, bestemødre og gamle, gærne tanter som ikke er dine egne.

Du kan høre på akkurat den musikken du vil. Ingen protesterer når du setter Ne-Yo på repeat.

Du kan dra på ferie med akkurat hvem du vil, når du vil - noe som for eksempel innebærer at du ikke trenger å dra til Frankrike akkurat samtidig som sykkelrittet Tour de France går av stabelen.

Du slipper å late som du er interessert i hvordan det går med fotballaget Tottenham. Faktisk trenger du ikke å forholde deg til sport i det hele tatt, om du ikke vil.

Du slipper å vaske andres truser.

Ingen trenger å vite at du også denne måneden kjøpte deg en ny Isabel Marant-kjole fremfor å betale ned Mastercard-gjelden din.

Du har ennå til gode å møte drømmemannen, og kan glede deg til en drøss med første gang-er: Det magiske første kysset, den første natta etc.

Du har fremdeles mulighet til å få fingra i ham med penthouseleilighet, sommerhus på Tjøme, en smashing kropp, Colgate-smil og millioner på bok, som attpåtil er supersympatisk, morsom og sosialt oppegående.

Enhver gjennomsnittlig kveld på byen kan utvikle seg til en over snittet heftig natt med en tilfeldig fyr du møtte i dokøen på utestedet.

Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Den nylig tilbakelagte sommeren er høysesong for så mangt: Is-spising, mygg, grilling, lommetyveri - og forelska par som trykker sin kvalmende forelskelse opp i ansiktet ditt uansett hvor du beveger deg. Om du ikke tilhører sistnevnte kategori, har det sannsynligvis vært flust av påminnelser om at du er singel den siste tida: Venninnegjengen prioriterte parferier til små, franske byer framfor partyferie på Ibiza. Det kjøpes leiligheter og flyttes sammen. Og hvor mange bryllup har du ikke måttet plotte inn i sommerkalenderen din? Ingen av dem med en «plus one».

For fem år siden, før jeg møtte min «plus one», var jeg den singleste jenta i byen. En regntung augustdag satt jeg alene på trikken. På andre siden av trikkevinduet sto forelska par og klina på hvert forbaska gatehjørne. Ensom og emo, var det eneste jeg tenkte: «Mennesker er skapt for å være i tospann. Stakkars meg.»

For en klisjé, og for noe selvmedlidende tøv.

Jo visst er det hyggelig å ha noen å ligge fast i skje med. Men det er en hel masse fordeler ved ikke å ha det. Uheldigvis er det ofte lettere å sette pris på singellivet når du ikke lever det ut selv. Så la meg minne deg på alt du kan prise deg lykkelig over ved å kjøre solo.

For det første, vil jeg tørre å påstå at de fleste single er morsommere mennesker å være på fest med enn folk som har kjæreste. Faktisk morsommere mennesker generelt. Par går hjem tidlig, og drikker mindre. De er ofte langt vanskeligere å få med på diverse sosiale aktiviteter, ofte grunnet en mystisk, magnetisk tiltrekningskraft sofaen virker å ha på dem. Så klart ikke alle, men de fleste jeg kjenner (og ikke minst meg selv). De single mingler, flørter og inviterer til nachspiel (som de også holder seg våkne på). Single er også ofte flinkere til å pleie kontakt med venner og familie. Selv om en lover på tro og ære at en kjæreste ikke skal stå i veien for girls' night out, er det som regel reinspikka tull. Nyforelska forsvinner fra jordens overflate i flere måneder, ofte til det punkt der du lurer på om du bør sende ut en savnetmelding. Single er mer spontane, sosialt initiativrike og flinkere til å holde avtaler.

Antagelig ser du også bedre ut som singel. Mennesker i forhold legger ofte på seg og trener mindre, har drøssevis av forskere kommet fram til. I en fersk britisk undersøkelse* svarte 62 % av parene som deltok at de hadde gått opp i vekt etter at sivilstatusen ble endret til «i et forhold». Når du er ferdig med å gjøre deg attraktiv for sjekkemarkedet, blir det forunderlig ofte totalkollaps. Etter at jeg fikk meg kjæreste, har jeg ikke dratt på byen iført body, for eksempel. Vaffelmandag, middag med saus og altfor mange «nå skal vi kose vårs-kvelder» er hyggelig, så klart. Men hvilken idiot tror at det ikke gjør utslag på badevekta?

Det koster også å være i et forhold. Du skulle kanskje tro det motsatte når utgiftene blir delt i to. Men datenights, julegaver og romantiske ferier betaler ikke seg selv. Økonomiske problemer er en av hovedgrunnene til at folk går fra hverandre. Som singel har du full kontroll over egen kapital, og kan forvalte kronene dine akkurat så idiotisk som du bare vil. Er du singel og bor alene, må du faktisk ikke kjøpe ny oppvaskmaskin eller spleise på vinterdekk til bilen akkurat denne måneden.

Som singel er også sjansen for å få pryde deg med tittelen «månedens ansatt» langt større. Single er nemlig mer produktive på jobb, og har større muligheter for å få fart på karrieren, hevder forskerne. Er du singel, er det nettopp nå du bør jakte drømmejobben. Du kan ta valg uten å ta hensyn til noen andre, og flytte til den andre siden av kloden om du vil, uten at noen holder deg tilbake. Det er bare du selv som setter stopper for hvor langt du kan nå!

Du sover også bedre. Du slipper å få nattesøvnen ødelagt av en snorkende person som kneer deg i ryggen hver gang han snur seg. Du har muligheten til å sove i stjerne, om du vil. Du slipper å måtte slåss mot leselys som blender deg og slukkes langt over leggetid (eller grøss og gru, en som insisterer på å se Game of Thrones i senga).

Single kan date. Så mange de vil. Ganske åpenbart, men ofte undervurdert. Dating trenger ikke være en desperat jakt etter den eneste ene. Selv om ikke alle du møter på datingtjenesten Tinder ender i noe mer enn en øl, har du muligheten til å bli kjent med en drøss nye, interessante mennesker, som attpåtil spanderer på deg. Og du kan kysse dem uten konsekvenser eller represalier.

Du får også tilbringe langt mer tid med den viktigste personen i livet ditt (ifølge Oprah Winfrey): Deg selv! Det høres unektelig forferdelig klissete ut, men du skal ikke undervurdere fordelen av å nyte så mye egentid du bare orker. Du får tid til å bli kjent med deg selv, finne ut av hva du vil i livet, hva som er viktig for deg og hvem du vil være - og hvem du egentlig vil være sammen med.

Om du vrir hjernecellene og lurer på hvorfor i alle dager DU er singel, om det noe galt med deg, eller om du er komplett umulig å bli forelsket i, er sannsynligvis svaret at du bare ikke hatt flaks nok til å møte drømmemannen eller drømmekvinnen - ennå. Bare i Oslo er det over 150.000 single, og sjansen er stor for at én av dem passer perfekt for deg. Men du høyner antagelig ikke oddsen for å møte vedkommende ved å sture over egen sivilstatus, og har langt mer å vinne på å slutte å bruke energi på å fundere over hvorfor, og heller på å ha det gøy. Nyt friheten så lenge den varer. Istedenfor å hige etter en mann, bør du heller fokusere på hvor heldig du er som slipper å forholde deg til en akkurat nå.

Du har kanskje 99 problemer, but a man aint' one.

Les også:

Slik vil vi kle oss i høst!

Gatemote fra Milano

Gjør du denne feilen når du sminker deg?

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!