Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

- Jeg er helt selvlært og har aldri gått på skole for å lære makeup. Det tror jeg er grunnen til at jeg er veldig leken i måten jeg jobber på. Jeg følger ingen regler og gjør kun det jeg føler for. Jeg synes alltid man skal bryte reglene, det er når du blander og bytter på produkter du får nye idéer og bruksområder. Jeg kan lage alt jeg ønsker i hvilken som helst farge. Det er veldig inspirerende!

- Jeg jobbet med Tom Ford på Gucci-showene hans på 90-tallet da grunge var virkelig stort, da gikk vi heller for en mer glamorøs look med mye svart øyenskygge. Jeg skjønte ikke helt hva vi egentlig gjorde og hvor stor innflytelse det faktisk ville få. Det var her det som nå kalles sotede øyne ble skapt - av meg! Når jeg dør kommer det sikkert til å stå "hun oppfant sotede øyne" på gravsteinen min.

- Giorgio Armani har lært meg to viktige ting om makeup. Det første er alltid å tenke på profilen når du sminker deg. Du tenker aldri over hvordan du ser ut fra siden, men det er en vinkel hvor mange ser deg i løpet av dagen. Armani er også veldig opptatt av det lille partiet mellom øyekroken og øyenbrynene, det lille innsunkne området vi alle har der. Om du alltid legger en lett skygge her, får det øynene dine til å bli mye mer intense.

- Det er så mye snakk om å legge highlighter at jeg føler det har blitt oppbrukt. Det er viktig å huske på at highlighter skal legges av en grunn, ofte kan den ha motsatt effekt om den legges feil. Jeg synes highlight kan se kjempebra ut, spesielt på en voksen hud, men nå er jeg klar for noe annet. Jeg vil ha en mer semi-matt hud som ikke er for pudrete og ikke har for mye glans.

- Jeg skulle ønske at kvinner visste at makeup er den beste hemmeligheten vi har. Sminke får deg til å føle deg så bra, om jeg putter på meg en ny maskara føler jeg meg annerledes med én gang. Det er like bra som å gå til psykologen!

- Da jeg først jobbet for Giorgio Armani, kom han hele tiden bort og tok penselen min og rettet på meg! Han er så utrolig opptatt av at sminken, det er like viktig for ham som klærne og håret. Jeg har lært så mye av ham, det er fascinerende. Han gir meg ofte beskjed om å gjøre ting jeg ikke helt skjønner poenget med, men når jeg så gjør det han ber om, skjønner jeg poenget hans med én gang. Han har et helt eget øye for makeup.

- Jeg blander ofte produkter til øyenbryn for å få den rette uttrykket, for jeg har aldri funnet et produkt jeg er fornøyd med. Pudder blir for matt og øyenbryn er naturlig ganske blanke. Derfor blander jeg halvt om halvt med blyant og pudder for at det skal se mer naturlig ut.

- Øyenskygge er det vanskeligste produktet å legge, derfor ønsker jeg å skape produkter som er enkle. Det er enklere og raskere å legge en kremskygge enn tradisjonelle pudderskygger og jeg er lei av reglene som følger med å legge øyenskygge, jeg tror ikke kvinner vil ha det lenger. Samtidig gir det effekten av at det ser ut som øyenskyggen har vært på huden i timevis. Det finnes ikke noe verre enn jeg har-nettoppp-sminket-meg looken.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!