Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

VÆREN

Mer enn noe annet handler denne sommeren om å gjenvinne kontroll - over livet, ambisjonene dine og selvfølgelig de mellommenneskelige forholdene.

Den første halvdelen av året har du måttet følge ønskene til partneren din, og selv om det kan være fint å la den andre personen ta ledelsen og overraske deg, kommer det en tid da du ønsker å være med enn bare en passasjer og ta mer initiativ selv. Vendepunktet kommer i slutten av juli, når press på andre områder i livet forsvinner, og du merker at du ikke trenger å være i katastrofemodus lenger. Du slipper å vente på hva den neste krisen drar med seg, og får tid til å tenke fremover. Du har også tid til å revurdere grunnlaget for forholdet: Hva var det som førte dere sammen? Hvor er dere nå? Hvor vil du at forholdet skal utvikle seg videre? Dette er spørsmål du ikke har hatt tid til å stille, og å finne svar på dem hjelper deg å gjenopprette din aktive rolle. I juli og august kommer et godt eksempel på dette, utspilt i to akter. Tidlig i juli tar partneren din en avgjørelse for dere begge, og antar at du er enig som vanlig. Fordi din egen posisjon på dette tidspunktet fremdeles er så bundet, går du med på det. Men så kommer endringen i din situasjon, og i august innser du at du ikke ønsker å gå i den retningen som har blitt bestemt - i alle fall ikke uten diskusjon. Du begynner å legge frem ditt eget syn og jobber mot dette. Det skaper noe friksjon og krangel, særlig rundt den 25. Men begge vil innrømme at dere liker det bedre slik; det får forholdet til å føles mer ekte og levende, og uenighetene gir følelsen av at dere faktisk går fremover, selv om det er hardt arbeid.

Friksjonen gjør tiltrekningen mellom dere sterkere enn noensinne, slik krangler i et forhold ofte gjør.

TYREN

Det klassiske eksemplet på et kjærlighetstriangel er ikke det at to menn er forelsket i samme kvinne - eller to kvinner i samme mann - men at én person elsker en annen, og at denne personen elsker noen andre. Denne sommeren er du personen i midten: Beundret av én, men har selv følelser for en annen.

Det virker som du prøver å komme nærmere en du jobber med. Dere har allerede et godt arbeidsforhold, men du vil utvikle det til noe mer personlig. For at det skal skje, må dere komme nærmere, for nylige utviklinger i jobben har plassert dere lenger fra hverandre enn dere var for noen måneder siden. Du ser ikke dette som et problem, og tenker at du kan manøvrere slik at veiene deres møtes igjen, og så skape noen sosiale scenarier slik at dere kan være sammen utenfor jobb. Det er bra at tyrer er tålmodige. Når du setter i gang, tenker du at det er så enkelt som å ta opp tråden fra i fjor, og at det skal bli enkelt. Sannheten er at det kommer til å ta hele sommeren og litt av høsten. Begge har travle liv i stadig fremdrift. Det er ganske slitsomt, og selv om du nyter jakten i juli og august, begynner du i september å lure på om målet kan rettferdiggjøre innsatsen du har lagt ned. Det er på dette punktet et uventet alternativ dukker opp, i form av en ny beundrer. Først er du helt uinteressert, men etter hvert er du sliten av å jakte på den første kjærligheten, og den nye romansen virker mer attraktiv. Det er ikke bare et spørsmål om å nøye seg med det nest beste, du innser at du har mer å vinne på dette andre forholdet enn du noen gang kan få med det første. Du må la fornuften vinne over følelsene. Hvis kjærlighet var logisk, ville valget vært lett, men hjertet lengter alltid etter det uoppnåelige.

I august kommer et vanskelig øyeblikk hvor du spør deg selv om det er verdt å holde fast på en uoppfylt drøm - og som alltid, velger du svaret som virker mest fornuftig i den virkelige verden.

TVILLINGENE

Dette er en sommer å nyte. Som du har merket, går livet ditt i faser, hvor det skifter mellom perioder med hardt arbeid og perioder med tid til lek. Uansett hvor mye du prøver å jevne ut overgangene, klarer de å opprettholde seg selv.

Det er ingenting du kan gjøre med det, annet enn å følge rytmen. I juli prøver du å ta igjen for tapt tid. Du har på en eller annen måte blitt fanget i flere deadlines, og må jobbe lange dager for å komme ajour. Her har du vært mange ganger før, så du vet hva du må gjøre, og gjør det. Innen fem uker er alle oppgaver på lista strøket ut og fullført, og du faller rett inn i et tomrom når du innser at du verken har noe å gjøre eller et mål å sikte etter. Du ligger foran nå, og kan sette ditt eget tempo. Dette er nyttig tid du kan bruke til å lansere nye prosjekter eller utforske fremtidige muligheter uten å måtte arbeide etter en stram tidsplan. Men ingen lever livet sånn. Som alltid bruker du heller tiden til å leke. Hvorfor ikke? Det er din tid, så du kan gjøre det du vil med den. Dessuten trenger tvillinger tid til å leke og trene fantasien. Det er det som gjør deg til den du er. Det du trenger er noe som kan begeistre deg, og som gir spenning. Noe som gjør at du ikke alltid vet hva som kommer til å skje, og hvor risikoen for at det kan gå galt er det som gjør spillet verdt å spille. Alt dette finner du helt mot slutten av juli, akkurat når du begynner å få tid til overs. I stedet for dine sedvanlige lette og flørtende små vennskap, lar du deg selv bli dratt inn i noe med en mye høyere emosjonell valør, bare for å se hva som skjer. Kanskje det er en måte å slippe noe av presset du har vært under, eller for å feire slutten på alle fristene.

Du vet at det vil bli enten en av de største kjærlighetsaffærene i livet ditt, eller en fullstendig fiasko - og er klar for begge deler. Det er som å sette alle pengene på ett nummer på casino, hvor du enten vinner den store premien, eller taper alt; det er en del av eventyret.

KREPSEN

Du nærmer deg slutten på en usedvanlig periode i livet, hvor du har møtt flere nye muligheter enn du kan huske, og hvor problemet har vært å velge hvilke du vil benytte deg av.

Dette har sammenfalt med nærheten av Jupiter i ditt tegn. Jupiter har begynt en ny tolvårssyklus for deg og bærer med seg gode ting, så det går nesten ikke an å ta gale valg. Men de mange nye valgene har gjort deg sliten. Du lengter etter et roligere liv hvor alt er forutsigbart, så når Jupiter forlater Krepsen i midten av juli, føles det mer som en lettelse enn et tap. I privatlivet ditt må du ta et valg som definerer forholdene dine for resten av tiåret, om ikke lenger. Teorien bak dette er at når Jupiter beveger seg gjennom de andre tegnene, vil det du begynte på mens den var i Krepsen, slå rot og vokse. I mesteparten av juli virker det ikke som det haster med å ta dette store valget, og dagene går. Men når august åpner seg, innser du at du må gjøre noe. Krepsen er et veldig konservativt tegn, og foretrekker vanligvis å holde seg til det gamle fremfor å ta sjanser. Derfor er det mest sannsynlig at du fortsetter et forhold du allerede har. Selv om det kan virke slik for andre, betyr ikke dette valget at du ikke gjør noe med saken. Det handler om at du syns det er mer fornuftig å la et etablert forhold vokse, enn å kaste bort alle følelsesmessige investeringene du har gjort bare for å begynne på nytt igjen. Med en gang du har tatt et valg, ser du ingen grunn til å kaste bort mer tid, og bruker all din energi på å ta forholdet til neste nivå. Det kan overraske deg hvor lidenskapelig du kan være, og hvor villig du er til å uttrykke dine ønsker. Hvis det føles riktig, bare gjør det.

Mot slutten av sommeren vil du føle deg trygg nok på båndet dere imellom til å vurdere å ta det største skrittet. Dette vil forandre forholdet fullstendig for alltid. Men hvis det er det begge vil, er det greit.

LØVEN

Denne sommeren markerer begynnelsen på et vidunderlig, nytt kapittel i livet.

Jupiter kommer inn i ditt tegn for første gang på over ti år. Under Jupiters innflytelse, som varer resten av året og i første halvdel av 2015, vil alle deler av livet ditt vokse og trives. For noen tegn er dette nesten for mye å håndtere, men for deg er det akkurat det du har ventet på. Denne sommeren holder planeten seg på den delen av himmelen som handler om det mest personlige for Løven, og dette vil gjøre underverker på kjærlighetsfronten. Det er også hjelp å få fra kjærlighetsgudinnen Venus, som har perfekt plassering for å bevege seg gjennom ditt tegn i august og september. Planetene kunne ikke vært bedre plassert. De neste månedene kommer til å bære med seg mye moro! I juli begynner det som ser ut til å bli den perfekte sommerflørten. Det begynner som vennskap, med et nytt ansikt blant venner i en sosial sammenkomst - kanskje en venn av en venn? Først legger du ikke merke til vedkommende, men ut over sommerens kommer det flere treff, og etter hvert merker du at du går til hver sammenkomst med et håp om å møtes. Mot slutten av måneden tar dere et markant skritt forover og avtaler å møtes bare dere to. Enten du er klar over det eller ikke, har forholdet blitt dypere, og dypere skal det bli. Jupiter har kommet inn i tegnet nå, og gir ny retning i livet. Dette forholdet har derfor potensiale til å spille en stor rolle i fremtiden, hvis du vil det. Tidlig i august er forholdet på sitt mest spennende; dere vil føle en hemmelig forbindelse mellom dere to, full av uforglemmelige øyeblikk.

Du begynner å tenke på dere som et par og vurderer å fortelle venner om den nye statusen. Med Venus som nå beveger seg ut i den tydelige delen av tegnet, og en fullmåne midt i august som hjelper deg å ta det nye bildet til verden, viser dere forholdet til alle - og kunne ikke vært lykkeligere.

JOMFRUEN

For mange gir forelskelse en frihet fra ansvar, hvor ting kan få skje av seg selv. Hvis noe går galt, kan øyeblikkets lidenskap være en beleilig unnskyldning. Men du er ikke slik. Når du forelsker deg, er det på en dyp, men kontrollert måte.

Før du binder deg, passer du på at hver minste detalj er akkurat slik du vil ha det. For deg handler denne sommeren om å gjøre disse viktige tilpasningene, å granske alt du har tenkt om deg selv og dette forholdet, slik at du er klar til å svare når det store øyeblikket kommer mot slutten av sommeren. De viktigste forhandlingene finner sted sent i juli og tidlig i august, og til dette klarer du å finne et privat sted hvor du kan ha diskusjonene du trenger uten at andre avbryter. Det blir skapt en slags avtale, et kompromiss hvor du går med på å gjøre en ting hvis partneren gir noe tilbake. På overflaten kan det se ut som du gir mye og svekker din egen posisjon, men selv om det du får er lite, kan det likevel ha stor verdi og betydning. Begge vil komme godt ut av det, så dere er innstilt på å se på alle muligheter. Det kan imidlertid bety at et par av dine fantasier om det ideelle forholdet vil måtte forkastes. Det virker ikke å plage deg for mye.

Etter hvert som forhandlingene utvikler seg, oppdager du at mange ting du alltid har trodd du ville ha, ikke er relevante lenger, så du legger dem til side. Det du ender opp med er et mye mer moderne og relevant syn på din egen fremtid, et syn som stemmer bedre overens med dine egne preferanser.

VEKTEN

Det føles godt å være nær den du elsker, men et forhold kan også bli så nært at du ikke føler du har plass å bevege deg på.

Dette virker å ha vært et problem for deg en tid nå. Det vanskeligste med det er å fortelle partneren din at du trenger mer rom for deg selv, uten å gi inntrykk av at du vil avslutte forholdet. Du har sikkert tenkt at det er lettere å holde ut med situasjonen slik den er, selv om det er ukomfortabelt, enn å risikere å miste hele forholdet. Heldigvis vil du ikke måtte bære på dette lenger. Mot slutten av juli åpner forholdet seg litt opp, og gir mer pusterom. Det beste er at du ikke risikerer en konfrontasjon. Det er partneren din som kommer med forslaget, og du trenger bare å si deg enig. Så snart dere klarer å fungere som to individer igjen - selv om dere fremdeles er et par - er det lettere for begge å se hva som trengs å gjøres med forholdet. Resten av sommeren brukes til å gjøre ulike endringer dere håper vil gjøre båndet sterkere og mer produktivt på lang sikt. Partneren din virker mer innstilt på å gjøre livsstilsendringer som er mer på linje med dine preferanser en hans egne. Kanskje han ser at han dro deg i en retning som gjorde deg utilpass. Uansett hva grunnen er, føler du at du er tilbake i komfortsonen, og det gir deg mer tro på fremtiden deres sammen. August er et tydelig bevis på dette, og dere tar et stort skritt fremover som du håper vil føre deg nærmere det du alltid har ønsket deg.

Du har hatt en bestemt drøm lenge, og nå føler du at tiden er inne. Hvis du fremdeles hadde følt at forholdet bandt deg, eller at du var usikker eller misfornøyd på noen måte, ville du ansett hele greia som for risikabel og utsatt det. At du føler deg klar nå, viser hvor mye mer solid forholdet er.

SKORPIONEN

Denne sommeren er en deilig blanding av lidenskap og fremgang.

Fremgangen kommer av at sterke planeter beveger seg inn i nøkkelposisjoner i tegnet ditt og gir deg en energi og autoritet du ikke har hatt på flere måneder. Lidenskapen er et potensiale for et nytt kjærlighetsforhold som danser øverst i tegnet og lokker med mulighetene sine. Sett disse to sammen, og du har oppskriften på en fin tid. Det du kommer til å legge best merke til de neste månedene, er hvordan alt flyter slik at ting går din vei. Etter flere måneder hvor du har vært defensiv, eller følt at det du gjør har liten innvirkning, er denne følelsen av positivt potensial veldig frigjørende. Når en stor utfordring blir gitt i juli, ser ikke du det som et umulig fjell å forsere, men griper sjansen for å vise hva du kan gjøre. Dette er faktisk begynnelsen på det siste stadiet i en fase av livet som har pågått over to år. Ved utgangen av året er det over, og du kan bevege deg videre til noe nytt. Samtidig som dette skjer, og du er travelt opptatt med karrieren, fremtidsplaner og et revitalisert sosialt liv, begynner en ny romanse å ta form. Denne involverer en du jobber sammen med. Den er ikke planlagt, og egentlig har du for mye på tapetet til å bruke tid på en sommerflørt. Men så snart den er i gang, er du fornøyd med å la den utvikle seg. Når du får tid til å tenke over det, innser du at det ikke er en god idé å fortsette, på grunn av stillingene og ansvaret dere begge har, men dere har det så fint at ingen vil at det skal ta slutt. Derfor fortsetter dere.

Det kommer noen dager i august hvor du spør deg selv hva du egentlig driver med, og hvor dette skal ende. Dette er trolig det punktet hvor du må bestemme deg for hvor mye dette betyr for deg, og hvor mye du kommer til å savne det hvis det tar slutt. Det er vanskelig å motstå den varmen planetene genererer for dere, så du forteller deg selv at det kommer til å gå bra - og dykker enda dypere inn i forholdet.

SKYTTEN

Av alle planetkonstellasjonene og alle tegnene, må det være ett tegn hvert år som har større sannsynlighet for å få den klassiske ferieromansen - kort, sexy, minneverdig og hjerteskjærende på en gang. I år virker det som det er din tur!

Som alle forholdene dine vil flørten ha en leken energi, med mye prat og tull, og en følelse av en sterk både intellektuell og fysisk tiltrekning. Men det vil også være en ekstra komponent som er veldig sjelden i skyttens forhold: Makt. Dere er tiltrukket av hverandre fordi dere tror det kan være nyttig for å fremme egne ambisjoner. Begge kan hjelpe den andre ved å gi råd og dele erfaring i å klatre på karrierestigen, og dere feirer seirene deres sammen, siden de kommer av en felles innsats. Dere blir rett og slett et power couple. Gjør du det med overlegg? Tja. Kanskje du ser det som en intellektuell øvelse hvor du lar den naturlige nysgjerrigheten løpe fritt, som et slags eksperiment. Med mindre du har forandret din grunnleggende natur, er du absolutt ikke interessert i makt for maktens skyld, Skytter er aldri det. Men det er likevel en vellykket affære, både personlig og profesjonelt, så uansett hva det er, virker det. Ikke alle er like glad for suksessen. Noen fra fortiden, kanskje nær fortid, irriterer seg over oppførselen din og vil gjøre hva som helst for å gjøre livet vanskelig for deg.

Kanskje dere har noe uoppgjort, enten personlig eller økonomisk, som du har glemt nå som du har kastet deg entusiastisk inn i det nye partnerskapet? Slik er det alltid med ferieromanser; de eksisterer i sin egen lille verden i noen uker mens den virkelige verden - og det virkelige livet - blir satt til side. Denne romansen virker ikke å være noe unntak.

STEINBUKKEN

Hvor mye oppmuntring trenger du? De neste månedene sveiper lyse og glade planeter gjennom den mest personlige delen av ditt tegn.

Samtidig trekker de tunge planetene, som gir de største forpliktelsene, seg litt tilbake. Det er kjærlighet i lufta, og det er ingen grunn til at du ikke skal svare når den kaller. Av en eller annen grunn er du skeptisk til dette, som om det skulle være en illusjon. Det er det ikke. Alt er virkelig, og du kan nyte det. Tre ganger i løpet av juli gir noen du kjenner godt en klar indikasjon på at de vil ta vennskapet deres til et nytt nivå. Du blir kanskje overrasket over dette, men det er ingen grunn til bekymring. Ta det som den komplimenten det er! Hvis du ikke ønsker å gå videre, kan du bare si nei. Alt er veldig enkelt og naturlig. Utforsk litt og se hva som skjer. Hvis det blir for seriøst på noe punkt, så ta det litt roligere og vent et par dager. Da vil du se at det som skapte bekymring, vil forsvinne, og forholdet kan fortsette. I august er det på tide at du tar initiativ. Du vil ha hatt flere uker hvor din nye kompanjong har tatt de fleste avgjørelsene, så det er på tide at du bidrar inn i forholdet. Det er enkelt å finne minst ti grunner til å la være, for eksempel at du ikke har tid, men hvis du ser på motforestillingene dine en etter en, vil du se at de ikke er gode. Ja, det er sant at du er travel, for det er du vanligvis, men det er mer enn jobb her i livet, og dette forholdet gjør deg godt. Den virkelige grunnen til motviljen er frykten for å mislykkes.

Du vet ikke hva du vil gjøre med forholdet, og vil ikke ødelegge eller miste det. Ikke tenk på det. Forhold er robuste og motstandsdyktige, og kan tåle mange feiltrinn uten å bli ødelagt. Det er et stort steg for deg å tørre å fortelle hva du føler og ønsker, og det i seg selv er en god grunn til å gjøre det.

VANNMANNEN

Dette er en av de gangene da to gode ting skjer i livet ditt samtidig. Selv om flere av vennene dine vil råde deg til å gi full oppmerksomhet til den tingen som betyr mest, kommer du nok til å prøve begge samtidig.

Det betyr at du må fordele tiden din nøye, men du burde prøve uansett. Noen ganger når du prøver å gjøre flere ting samtidig, ender du opp med ikke å få til noen av dem, men denne gangen er det mulig å få til begge. Grunnen til at du må prøve begge, er at begge er for bra til å gå glipp av. Den positive oppstillingen av planeter i forholdsdelen av horoskopet denne sommeren kommer ikke tilbake før om 12 år. Det er en like god oppstilling i den delen som har med karriere å gjøre, og det kommer ikke tilbake før i 2040. Dette er muligheter som kommer bare noen få ganger i livet, og uansett hvor mye du må strekke deg for å ta imot begge tilbudene samtidig, tør du ikke å si nei. Karrieremuligheten er rett og slett en mulighet til å gjøre det du allerede har drevet med, men under din egen ledelse. Det lar deg sette agendaen selv, og sette ideer du har hatt i flere måneder ut i livet. Hvis du bruker det godt, kan det være en måte å skape deg et navn og bli lagt merke til; og det kan føre til noe enda større. Det er lett å se for seg alt det gode dette vil føre til, men det er også enkelt å se at det innebærer enorme mengder hard jobbing og lange arbeidstimer. Dette er de samme timene du helst ville benyttet til å utforske en ny romanse som begynner tidlig i juli og fortsetter hele sommeren. Du trenger en viss intellektuell dimensjon i et forhold, noen å utveksle ideer og synspunkter med, og det finner du i dette forholdet.

Du trenger også noen som gir deg frihet og lar deg være alene innimellom. Du vil finne noen du kan være nær med, men også borte fra. Dette gir ingen mening for de andre tegnene, men for deg er det nøkkelen til lykke, og i dette forholdet får du det.

FISKENE

Hvis du skulle tegne en graf over følelsesnivået ditt de neste månedene, ville den sett ut som en V.

Om dette handler om ett forhold som avsluttes og et annet som begynner, eller et forhold som går gjennom en midtsommerkrise, er vanskelig å si. Det som er tydelig, er at det begynner og slutter godt, det er bare midtdelen som er vanskelig. Juli er en fryd. Du liker denne tiden på året, fordi sola alltid er i kjærlighetsdelen av horoskopet ditt disse ukene. I år er effekten enda mer intens på grunn av Mars og Venus, så det er en konstant flyt av planetarisk innflytelse over deg. Det er som å gå barfot på stranda og kjenne små bølger som brytes over føttene dine; det får deg til å føle deg bra. Du vil ikke at det noensinne skal ta slutt, likevel kan du ikke hjelpe for at det føles som det er nettopp det det gjør. Innen midten av august har fire planeter forlatt denne delen av tegnet uten at det er kommet nye inn. Jupiter, som har vært der i over ett år nå, er en av dem som forsvinner, så det du har hatt glede av de siste månedene, er over. Kanskje forholdet du er i har mistet gnisten, og ikke kan komme videre. Hvis det høres for drastisk ut, er det kanskje fordi forholdet ikke kan fortsette i sin nåværende form, og du må ta en avgjørelse om hvilken vei det skal gå. Som alltid, er det opp til deg om du vil beholde det eller gi slipp.

August er stille og tankefull. Det meste av energien bruker du på jobb, hvor nye oppgaver krever din oppmerksomhet. Det er du takknemlig for. Fullmånen den 10. gir deg en mulighet til å se tilbake på kapittelet du nettopp avsluttet, og gjøre en slags oppsummering av hva det ga deg, og hva det tok. Minn deg selv på at det ikke er noen vei tilbake, uansett hvor attraktivt eller enkelt det kan virke. Mot slutten av august kommer nytt håp, og en ny start. Det kan meget mulig være snakk om et nytt forhold som begynner.

Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!