Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Mitt beste festivalminne er konserten vår på Øyafestivalen i 2012. Vi spilte på en av de største scenene, og det var første gang vi sto foran et så stort publikum. Det var surrealistisk og veldig gøy!

De beste festivalopplevelsene har jeg når jeg står på scenen. Jeg liker godt å være i publikum også, men det er aller, aller morsomst å spille selv.

Jeg klarer ikke velge kun én favorittfestival, for jeg er veldig glad i både Øyafestivalen i Oslo, Pstereo i Trondheim og SXSW i Austin i Texas. Øya fordi programmet alltid er bra og været fint, Pstereo fordi jeg har studert der og det det føles litt som «hjemmebane» og SXSW fordi det er en helt vanvittig stor opplevelse å få være med der.

En festival jeg ville kjøpt billett til i sommer, er Moldejazz. Röyksopp & Robyn på Øyafestivalen blir nok også et høydepunkt.

Jeg har alltid med meg solbriller. Som regel har jeg også med meg en sekk med klær, så jeg er forberedt på alle typer værskifte. Siden norske sommerkvelder ofte er kalde, har jeg som regel strikkegenser over sommerklærne når vi spiller.

Om vi skulle arrangert vår egen Highasakite-festival, skulle vi stått på scenen selv. Ingen andre. Alle som jobbet på festivalen måtte gjort sitt ypperste for å hjelpe oss, og vært snille mot oss - de måtte faktisk gjort lydprøvene for oss, rigget opp alt utstyr og sminket oss. Vi skulle gått på scenen når det begynte å skumre, og sendt opp fyrverkeri når vi var ferdige. Festivalen skulle vært i Oslo, så vi kunne gått hjem for å sove i vår egen seng etterpå.

Om du ser meg i publikum og vil ta kontakt, kom bort og si hei, og spør hva jeg skal. Kanskje forteller jeg hvilke konserter jeg skal på.

For å komme i festivalstemning, hører jeg på First Aid Kit.

Om jeg skulle vært groupie for noen, måtte det vært Beyoncé. Jeg ville neppe orket å henge med et rockeband som festet og drakk hele tiden. Jeg og Beyoncé kunne trent, solt oss, shoppet og spist sunn mat sammen.

På iPoden min akkurat nå har jeg Fever Ray, Bon Iver, Bob Dylan og Nick Cave.

Når jeg ser tilbake på sommeren 2014, håper jeg å kunne si at det har vært gøy, at jeg fortsatt er sulten på å spille mer og at alle i bandet er sunne, friske og glade!

Se Highasakite HER i sommer:

Slottsfjellfestivalen (18. juli)

Moldejazz (19. juli)

Øyafestivalen (6. august)

Pstereo (15. august)

... og mange flere!

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!