Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Min første festivalopplevelse som artist var bransjefestivalen SXSW i Texas i vinter. Jeg er oppvokst i L.A., og har vært på Coachella-festivalen som publikummer flere ganger.

Musikken min vil jeg beskrive som mørk, grenseløs, tung og lett - alt på én gang.

Før jeg går på scenen, er det viktig å finne roen. Jeg kan ikke ha folk rundt meg, og trekker meg tilbake i min egen «boble» for å konsentrere meg om det jeg skal gjøre på scenen.

En bra festivalopplevelse er et resultat av god vibber - både fra publikum og artistene på scenen. Stemningen betyr alt. Det er så mye bra energi på festivaler, og en helt egen spenning i lufta.

Om jeg skulle kjøpt billett til én festival i sommer, ville det vært Glastonbury-festivalen i Storbritannia. Egentlig skulle jeg ønske jeg kunne gå på alle festivaler i hele verden!

Øverst på lista over artister jeg håper å få sett i sommer, er James Blake. Jeg har hørt at han er fantastisk. Jeg drømmer også om å se Jai Paul og Kwabs - stemmen hans er utrolig. Og Missy Elliot! Om alle kunne samles på én festival, hadde det vært topp.

Hvis jeg skulle arrangert min egen festival, ville jeg også booket Jamie Woon, Jessie Ware, James Blake og Brandy.

Om det er én ting jeg må ha på festival, er det vann. Og folk! Jeg vil helst ha alle vennene mine rundt meg.

Om du ser meg i publikum og vil ta kontakt, er det bare å rusle bort og si hei. Jeg er ikke så vanskelig å komme i kontakt med! Faktisk har jeg lagt ut telefonnummeret mitt slik at fans kan ringe eller sende en SMS. Jeg får utrolig mange fine og personlige meldinger. I begynnelsen prøvde jeg å svare, men nå er det blitt vanskelig å holde oversikten ...

Hva jeg hører på for å komme i festivalstemning, avhenger av hvem jeg skal se. Om jeg skal se et litt mørkt og melankolsk band, setter jeg på Fiona Apple. Er det derimot noe med litt mer tempo, er Jhené Aiko perfekt. Jeg elsker låta Beware med Aiko feat. Lil' Wayne og Big Sean.

Festivalstilen min er bohemsk og avslappet. Jeg prøver å kle meg komfortabelt, men feminint. Og gjerne litt sexy, uten at det ser ut som jeg prøver for hardt.

Søstrene i Haim er de kuleste jentene i hele verden, og jeg kunne gjerne vært deres groupie og reist verden rundt med dem. Samtidig er jeg veldig skeptisk til hele groupie-konseptet - ofte er det like greit å beundre forbildene dine på avstand. Dessuten vet jeg hvor lite glamorøst turnélivet er ...

På iPoden min akkurat nå, har jeg Lil Silva, SOHN, Jamie Woon, TEED og Sampha. Og Fiona Apple og Lauryn Hill - alltid!

BANKS

Jillian Banks (26) er en singer-songwriter fra Los Angeles som lager musikk i grenseland mellom R'n'B og indiepop. Hun stakk nylig av med tredjeplassen i BBCs prestisjetunge Sound of 2014-kåring. Hun har gitt ut EP-ene Fall over og London. Debutalbumet er like rundt hjørnet.

Se også Haim's beste festivaltips her.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!