Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Vi vokste opp utenfor Los Angeles, og da vi var yngre, pleide vi å snike oss inn på Coachella-festivalen i den californiske ørkenen, halvannen time hjemmefra. Vi lagde falske pass, og følte oss veldig gærne. Bilturen til festivalen var alltid preget av masse nerver, vi lurte på om vi ville komme inn eller bli tatt - heldigvis gikk det alltid!

En bra festivalopplevelse avhenger av både artistene som spiller og de du er der sammen med. Det er viktig å ha gjengen sin der, men du må for all del ikke dra med for mange folk. En gruppe på maks fem er perfekt.

Et must er å komme seg helt fremst i publikum når favorittbandet skal på scenen. Det er alltid vårt mål. Fremst er definitivt stedet å stå på våre konserter også - vi pleier å hoppe ut blant publikum og danse fletta av oss.

Om vi skulle kjøpt billetter til én festival denne sommeren, måte det bli Glastonbury-festivalen i England. Det er den største og villeste festivalen vi har vært på - den tar festivalkonseptet til et nytt nivå. Det finnes ingen regler der, det er bare total galskap.

I sommer gleder vi oss mest til å se Outkast. Vi spiller på flere av de samme festivalene som dem, og kommer til å få med oss hver eneste konsert. Planen er å presse oss helt fram til scenen og prøve å ta på André 3000. Stakkars ham om vi treffer på ham backstage ...

I festivalveska har vi alltid parfyme. Når du er svett og sliten, gir parfyme en energiboost. Tørrsjampo og solbriller er også essensielt.

På festival har vi på oss minst mulig klær. En kort denimshorts med noe lett og luftig over funker alltid.

Om vi skulle arrangert vår egen festival, ville Prince stått øverst på plakaten. Outkast, Phoenix, Leonard Cohen, Björk, CHVRSES og Vampire Weekend skulle også spilt. Norske Cashmere Cat kunne fått være DJ. Vi skulle ikke spilt selv, men bare gått rundt og kost oss.

Om du ser oss i publikum og vil henge med oss, er den beste taktikken for å komme i kontakt å danse masse og være i godt humør. På festival er alle så fokusert på å ha det gøy og nyte livet. Det elsker vi! Du kan gjerne også spandere en øl.

Låten If I Ever Feel Better med Phoenix får oss alltid i festivalstemning. Vi spilte den i bilen på vei til Coachella i 2005, da vi skulle se dem live første gang. Den minner oss alltid om «gamledager», da vi måtte snike oss inn.

Før vi går på scenen, må vi alltid strekke ut. Det høres kanskje rart ut, men vi danser masse og har ødelagt noen muskler på reisefot. For å komme i gang, er tøy og bøy helt avgjørende.

Om vi skulle være groupies for noen, ville det vært Prince eller Chaka Kahn. Vi kunne også fulgt Phoenix verden rundt. Vi har faktisk turnert med dem, og de fikk sjokk da de oppdaget at vi ikke var tre kule jenter som spilte i band, men en gjeng med gærne fans ...

På festivalscenen kan dere forvente hår som flyr til alle kanter og masse energi fra oss. Vi elsker å spille på festivaler og gir alt vi har - alltid!

HAIM

Haim består av søstrene Este (28), Danielle (25) og Alana (22) Haim, pluss trommeslager Dash Hutton. Bandet lager sjangeroverskridende indie-folk-pop-musikk, og sammenlignes ofte med Fleetwood Mac. Debut-albumet Days Are Gone kom ut i 2013.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!