Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Øyhopping: Om du ikke kom deg til Hellas i år heller, er det mange fantastiske øyer å utforske i Norge også. Fra Kragerø i Telemark kan du for eksempel ta båten ut til Gomøy, Jomfruland, Skåtøy og Tåtøy. Ta med teltet og slå deg ned på en campingplass, eller lei en hytte eller ferieleilighet for en helg. Det er flust av kulturarrangementer her i ferie­månedene, så er du heldig, kan du få med deg favorittbandet ditt også!

Smögen: På den svenske vestkysten, under tre timer med bil fra Oslo, finner du denne skjærgårdsperlen. Sjarmerende småbyliv, fine strender, deilig sjømat og en pulserende småbåthavn garanterer deg litt smak av sommer. Om du vil kombinere med storby, er det bare å sette seg i bilen og kjøre videre til Göteborg.

Villa Malla: Et lite stykke middelhavsparadis venter deg på Filtvedt, en liten times kjøretur fra Oslo. Hver dag kan du fråtse i kokk Sonia Lees fantastiske lunsjbuffé, slappe av på den tilhø­rende stranda med en drink i hånden og late som om du befinner deg på sørligere breddegrader. I helgene går det båt fra Aker Brygge.

Berlin: Den tyske hovedstaden er bare en kort flytur unna, og byr på heftig uteliv, bra shopping og flust av kule restauranter og barer, samt massevis av kultur og historie. På sommeren gjøres flere av barene langs elva Spree om til kule strandbarer, og du kan avkjøle deg i et av elvebassengene. Pris­nivået er lavt, og flyavgangene hyppige.

Fjell og vidde: Turister kommer fra hele verden for å oppleve den norske fjellheimen. Hvorfor ikke utforske den, du også? Gå fra hytte til hytte på Hardangervidda, i Jotunheimen, Rondane eller Lyngsalpene, eller bruk sommeren på å krysse ut må-gå-turer som Galdhøpiggen, Glittertind, Prekestolen og Besseggen.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!