Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

I juliutgaven av ELLE, som er i salg nå, har seks norske kvinner stilt opp på bilder for oss, mer eller mindre avkledd. I reportasjen snakker de om sitt forhold til kopp - et tema som opptar mange av oss nå på sommeren.

Som du vil se når du leser bladet, er ikke utvalget tilfeldig, alle seks har viktige budskap om kropp og kroppsfiksering.

I kjølvannet av denne reportasjen dukker debatten om retusjering opp igjen. Vi vil gjerne oppklare litt i begreper rundt dette, og vise hva vi snakker om, når vi snakker om retusjering.

- Vi etterbehandler alle bilder

- Alle som har fulgt med i debatten om motemagasiners retusjering av bilder utenfra kan ha fått inntrykk av at vi endrer på utseendet til mennesker som stiller opp hos oss. Vi har gjentatte ganger sagt at ja, vi etterbehandler - det vil si retusjerer - alltid bildene som skal på trykk i ELLE, sier sjefredaktør i ELLE, Signy Fardal, og forklarer videre:

- Fotografen jobber med lys og skygge, farger og nyanser, fjerner hårstrå, tar bort blåmerker, kviser og så videre.

Se bildene før og etter retusj!

For å klargjøre hva vi mener med det, har vi kontaktet fotograf Marcel Leliënhof og bedt ham om å gi oss råfilene fra bildene til ELLE-reportasjen Kropp er topp, kan du selv se og sammenligne bildene før og etter bildebehandlingen.

Her ser du hvordan Linnea Dale, Caroline Berg Eriksen og Silje Norendal ser ut på de uretusjerte bildene (til venstre) - og kan sammenligne med bildene som er på trykk (til høyre).

- Lyset er justert i etterkant for at bildene skal se bedre ut på trykk, men vi vil definitivt si at jentene ser like bra ut uretusjert som retusjert, sier Signy Fardal.

Elle.no Kropp er topp Uretusjert=

FØR OG ETTER: Bildet av Linnea Dale før og etter bildebehandlingen. Til høyre er bildet slik det står på trykk i ELLE. © Marcel Lelienhof

Elle.no Kropp er topp Uretusjert=

FØR OG ETTER: Bildet av Caroline Berg Eriksen, også kjent som Fotballfrue, før og etter bildebehandlingen. Til høyre er bildet slik det står på trykk i ELLE. Som du ser er det først og fremst teppet som er gjenstand for retusjering her. © Marcel Lelienhof

Elle.no Kropp er topp Uretusjert=

FØR OG ETTER: Bildet av snowboarder Silje Norendal før og etter bildebehandlingen. Til høyre er bildet slik det står på trykk i ELLE. © Marcel Lelienhof

 

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!