Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

17. mai nærmer seg med stormskritt, og værmeldingene blir bare hyggeligere for hver dag som går.

For de som enten ikke har eller ønsker ha på seg bunad, har vi saumfart nettbutikkene etter forskjellige, og ikke minst rimelige, varianter. Alle kjolene koster nemlig under 1.000 kroner.

Enten du går for en av disse eller lar deg inspirere, håper vi nasjonaldagen blir magisk og at du føler deg likedan!

Pynt opp en skjortekjole ( skjortekjole fra H&M, kr 499) med oppsatt hår, røde lepper og pene pumps for en komfortabel og avslappet feststil.

En hvit (hvit kjole fra Bik Bok, kr 299) eller stripete kjole (stripete kjole fra Zara, kr 399) er klassikere på 17. mai - bruk iøynefallene øredobber eller et grafisk silketørkle til for en personlig vri på antrekket.

Blonder er sexy og sensuelt, og en slik kjole (blondekjole fra Mango, kr 699) kan strammes opp med en blazer.

Omslagskjoler er et slikt plagg som passer til de aller fleste anledninger. En knallrød kjole (omslagskjole fra Lindex, kr 399) er et livlig alternativ til den hvite kjolen, og det komfortable snittet gjør at den kan brukes fra morgen til kveld.

Det var flust av bare skuldre på vårens motevisninger. Gå for en ettersittende (kjole med bare skuldre fra Gina Tricot, kr 299) eller løs variant, og bruk en fotsid og vårlig trenchfrakk til.

Du trår aldri feil med den lille sorte. En slik kjole (svart kjole fra Cubus, kr 299) gjøres minimalistisk med enkle sandaler og enkle sølvarmbånd, eller mer overdådig med et etniskinspirert belte, øredobber og pytonmønstrede pumps.

Fargepaletten på 17. mai pleier være i tråd med flaggets farger, men gå gjerne for en herlig fargemiks som gjør at du skiller deg ut. Bruk blekrosa pumps til en rød kjole for eksempel, eller velg dyrisk tilbehør til din blå kjole.

Blomster (kjole fra Closet/zalando, kr 649) i en kjole med fokus på midjen og utsvinget skjørt er feminint og sommerlig, mens mønster (kjole fra Baum und Pferdgarten/miinto, kr 799) og volum i kjolen gir deg et mer bohemskt uttrykk.

Elle.no 17. Mai kjoler=

Øverst fra venstre: Kjole fra H&M, kjole fra Closet/zalando, kjole fra Gina Tricot og kjole fra Baum und Pferdgarten. Nederst fra venstre: Kjole fra Bik Bok, kjole fra Cubus, kjole fra Lindex, kjole fra Zara og kjole fra Mango. © Produsentene

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!