Bernard Fitzwalter

Det står i stjernene

Heftige romanser eller forfremmelse på jobb i sikte? Sjekk ut ditt årshoroskop for 2017!

Meld deg inn i Den Norske Turistforeningen (dnt.no), og få tilgang på massevis av hytter du kan leie for en billig penge. De fleste er ubetjente, som betyr at du kan ta med deg egen mat og vin (enda billigere). Bare i Oslomarka finner du over 20 overnattingssteder. Hva med å spenne på deg skia og ta turen til markas storstue Kobberhaughytta? Her får du maten servert, og kan nye kilometer på kilometer med løyper rett utenfor døra.

Hopp på bussen til Gøteborg. Turen tar i underkant av fire timer fra Oslo og koster et par hundrelapper. Sjekk for eksempel inn på First Hotel Avalon midt i hjertet av byen (avalonhotel.se). Et must når du er i Gøteborg, er middag på den meksikanske restauranten Puta Madre (putamadre.se).

Drømmer du om surfeferie? Om ikke lommeboka tillater Australia, hva med en tur til Stadt på Nordvestlandet? Surfecampen Lapoint (lapoint.no) tilbyr kurs for alt fra nybegynnere til de svært drevne. Blir du lei av å gå på trynet i vannet, kan du gå fjellturer eller bare nyte den fantastiske naturen. Sesongen varer fra mars til november, og du kommer deg billigst dit med buss fra Oslo eller båt fra Bergen.

Registrer degcouchsurfing.org, så kan du overnatte privat verden over for en billig penge. Du finner også budsjettvennlig og bra overnatting i privatpersoners leiligheter på airbnb.com.

Lengter du etter noe eksotisk, hva med en tur til Island? Er du tidlig ute, kan du få flybilletter tur/retur Reykjavik for under 1.000 kroner. Sagaøya byr på kule barer og restauranter, super shopping og, ikke minst, en naturlig spaopplevelse i Den Blå Lagune.

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!